دبیر کل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بینالملل (ICC) با حضور در نشست شورای گفتوگو استان گیلان به ظرفیتهای نهفته در اتاق بازرگانی بینالملل، اشاره و تأکید کرد: کمیته ایرانی ICC این توان را دارد که برای تسهیل تجارت و حمایت از بخش خصوصی کشور از ظرفیتهای بینالمللی خود استفاده کند. همکاری اتاقها و این کمیته میتواند در ارتقای فعالیتهای بخش خصوصی اثرگذار باشد.
محمد خزاعی، دبیر کل کمیته ایرانی ICC در ابتدا به نقش اتاق رشت در توسعه مناسبات اقتصادی کشور بهویژه با کشورهای همسایه همچون روسیه اشاره کرد و گفت: امروز با توجه به وضعیت فروش نفت، تحریمها، کمبود منابع ارزی، باید اذعان داشت که در عرصه جنگ اقتصادی هستیم و بخش خصوصی، تجار و بازرگانان، سربازان خط مقدم این جنگ هستند.
او یکی از مشکلات فعلی کشور را تأمین منابع ارزی دانست و تصریح کرد: علاوه بر نیاز واحدها به سرمایه در گردش برای گسترش روابط تجاری نیازمند دو فاکتور مهم دانش و اطلاعات کافی در حوزه منابع بینالمللی و اطلاع از قراردادهای حقوقی و اقتصاد بینالمللی هستیم. در این راستا با گسترش تعاملات بینالمللی، تسهیل تجارت، افزایش صادرات و همگنسازی مقررات بینالمللی از سال 1919 تعدادی از تجار و کارآفرینان بزرگ جهان بر آن شدند تا اتاق بازرگانی بینالمللی را بنا نهند که مقر آن در پاریس قرار گرفت.
او هدف از تأسیس این سازمان را دفاع از بخش خصوصی کشورها و تلاش برای توسعه و تسهیل تجارت داخلی و خارجی عنوان کرد و افزود: کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بینالمللی (ICC)، قویترین صدای بخش خصوصی کشور است که شعبه ایرانی اتاق بازرگانی بینالمللی محسوب میشود و رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران ریاست آن را بر عهده دارد؛ کمیسیونهای متعدد در حوزههای مختلفی مانند مالیات، بانکی، حقوقی، تجارت و سرمایهگذاری، اقتصاد دیجیتالی و غیره در کمیته ایرانی فعالیت میکنند. در این کمیته، بیش از 220 شرکت، 12 بانک ایرانی و چند شرکت بیمه عضویت دارند و 34 اتاق بازرگانی ایران دارای نماینده در کمیته ایرانی ICC هستند.
در پایان این نشست، نشان اتاق رشت توسط استاندار استان گیلان، به محمد خزاعی اعطا شد.