مدیرکل بیمه بیکاری وزارت کار گفت: تاکنون ۱۰۷ هزار نفر اعلام کردند که بیکاریشان استمرار داشته و یا از خرداد بیکار شدهاند که این افراد، بر اساس ماده ۷ قانون بیمه بیکاری، مقرری خواهند گرفت.
مسعود بابایی درباره آخرین وضعیت بیمه بیکاری اظهار کرد: نیمه دوم اسفندماه که بحث کرونا رسمیت یافت و مشاغل زیادی هم متأثر شدند ازاینرو وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی سامانهای برای ثبتنام افراد بیکار شده رونمایی کرد؛ در همین راستا بر اساس آخرین آمار تا دهم مردادماه ۸۷۱ هزار و ۴۰۰ نفر در سامانه ثبتنام کردند که با پردازشهای صورت گرفته، ۷۳۰ هزار و ۸۸۲ نفر مشمول شدند.
مدیرکل بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: از دهم مردادماه برای ۱۵ استان پایلوت گذاشتیم تا با ورود به زیرسامانه جدید جامع روابط کار، کارگران با بارگذاری مدارک، ثبتنام کنند.
بابایی گفت: این بار بررسیها بر اساس قانون بیمه بیکاری انجام خواهد شد و پرداختیها به افرادی که از اسفندماه بیکاریشان استمرار داشته و یا از خرداد بیکار شدهاند، نیز بر مبنای بند ب ماده ۷ قانون بیمه بیکاری خواهد بود؛ یعنی ۵۵ درصد معادل ۹۰ روز بیمهپردازی بهاضافه ۱۰ درصد حداقل دستمزد، بهعنوان بیمه بیکاری پرداخت خواهد شد.
مدیرکل بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: طبق آخرین آمار، ۱۰۷ هزار نفر اعلام کردند که بیکاریشان استمرار داشته و یا از خردادماه بیکار شدهاند.
وی ادامه داد: افرادی که بیمه بیکاری مخصوص کرونا را دریافت کردند بر مبنای قانون بیمه بیکاری نبود بلکه با محاسبات انجام شده، بهصورت میانگین حدود یکمیلیون و صد هزار تومان به افراد به مدت سه ماه پرداخت شد.
بابایی افزود: ما چهار بار با سازمان برنامهوبودجه مکاتبه کردیم که این رقم ناچیز است اما گفتند که به دلیل محدودیتهای مالی نمیتوان رقم بیشتری پرداخت کرد.
جاماندگان چند نفرند؟
وی همچنین با اشاره به جاماندگان بیمه بیکاری کرونا، گفت: ۳ گروه از دریافت بیمه بیکاری کرونا باقی ماندهاند. به این صورت که ۴۸ هزار نفر جاماندگانی بودند که از خارج از سیستم سامانه ثبتنام کرده بودند که این ثبتنام ایراداتی داشت.
مدیرکل بیمه بیکاری وزارت کار ادامه داد: گروه دوم ۲۴ هزار نفر بودند که شمارهحساب و اطلاعاتشان مشکل داشت. ما در دو مرحله این دو گروه را پالایش و نتیجه نهایی را ۲۱ مردادماه به سازمان برنامهوبودجه کشور ارسال کردیم.
بابایی افزود: همچنین شمارهحساب، شماره شبا یا شماره تلفن مربوط به حدود ۱۵ هزار نفر درست نبوده است. به همین دلیل لیست آنها عودت داده شده است. ارسال پیامک برای این لیست ۱۵ هزارنفری از چهارشنبه هفته قبل آغاز شده است. پس از دریافت اطلاعات از سوی این افراد، اطلاعات به تأمین اجتماعی و سپس به خزانهداری ارسال میشود و واریز صورت میگیرد.
۵۹ درصد ریزش نیروی کار از بخش خدمات بود
مدیرکل بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه با اشاره به کسبوکارهای آسیبدیده از کرونا، اظهار داشت: ۶۲ درصد کارگاههایی که از شیوع کرونا متأثر شدند در حوزه خدمات فعال بودند و ۵۹ درصد از کل نیروهایی که بیکار شدند مربوط به این حوزه بود.
وی افزود: ۳۱ درصد کارگاههای متأثر شده از کرونا مربوط به حوزه صنعت است و ۳۷ درصد کارگرانی که بیکار شدند در این بخش مشغول به کار بودند.
بابایی ادامه داد: ۳ درصد از کسبوکارهای بخش کشاورزی متأثر از کرونا آسیب دیدند و یک درصد از کل نیروهای بیکار شده مربوط به این بخش هستند.
وی گفت: مابهالتفاوت هم مربوط به حوزههایی بودند که خود اظهاری نکرده بودند.
مدیرکل بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: در سال ۱۲ هزار و ۵۰۰ تا ۱۳ هزار و ۵۰۰ نفر به جمع مقرریبگیران اضافه میشود اما پس از شیوع کرونا، بالغبر ۸۵۰ هزار نفر خواستار دریافت بیمه بیکاری شدند.