علی اصغر جمعه ای، رئیس اتاق سمنان در نشست اقتصاد مقاومتی استان سمنان با حضور معاون اول رئیس جمهور بیان داشت: برجام سندی ماندگار و تاریخی در ایران خواهد بود ،بصورتی که نتیجه برجام با عزم ملی و هدایت رهبری معظم انقلاب و پیگیری و تدبیر دولت و به ویژه شخص رئیس جمهور به دست آمد.
رئیس اتاق سمنان گفت: تکمیل برجام با اقتصاد مقاومتی تحقق پیدا می کند. اقتصاد مقاومتی که به عنوان یک الگو از سوی رهبری انقلاب مطرح شد و از سوی دولت با جدیت و انگیزه و پرتوان در حال پیگیری است تنها نسخه درمان اقتصاد بیمار و رنجور این کشور است.
جمعهای مقوله امنیت را حائز اهمیت برشمرد و اضافه کرد: همه ما می دانیم که در تحولات امروز جهان امنیت را نباید تنها در درون مرزهایمان دنبال کنیم و ما به عنوان پاسداران امنیت اقتصادی کشور معتقدیم که یکی از کاربردی ترین ابزارهای امنیت بخشی افزایش توان تولیدات با کیفیت و مرغوب داخلی و تشویق مردم در مشارکت در تمامی امور اقتصادی کشور است که در نتیجه با بهره برداری مناسب از امکانات وسیع داخلی و افزایش تولیدات و امکان صادرات محصولات داخلی به خارج از کشور از آنها به عنوان سلاح امنیت بخش در خارج از کشور استفاده کنیم.
جمعه ای حضور کالاهای خارجی مشابه با تولید داخل را در بازار مخرب عنوان و خاطر نشان کرد: امروزه کالاهای خارجی تاثیری مخرب تر و ویران کننده تر از بمب و موشک های آنها دارد و کشورهای توسعه یافته با تسلیحات صنعتی زیرساخت های اقتصادی و باورهای اعتقادی ما را که موجبات توسعه متوازن و متعادل را فراهم می کند هدف قرار داده اند و ما سربازان توسعه و تامین کنندگان امنیت اقتصادی آمادگی کامل داریم تا در تحقق اقتصاد مقاومتی مشارکت کامل و بدون چشم داشت داشته باشیم.
وی افزود: در این راه از دولت حمایت و برداشتن موانع توسعه را انتظار داریم و این خواسته هم مبنای منطقی دارد و هم مبنای شرعی و عرفی و قانونی.
رئیس اتاق سمنان، استان سمنان را یک استان صنعتی و معدنی خواند و بیان کرد: برای بهره گیری حداکثری از ظرفیت معادن استان میبایست ترتیبی اتخاذ شود تا استان و مدیریت ارشد آن بتواند در خصوص معادن استان برنامه ریزی و اقدام نماید، لذا پیشنهاد میشود تعیین تکلیف معادن استان و صلب صلاحیت از معادن غیر فعال و راکد از شورای عالی معدن به کارگروه معدن استان با ریاست استاندار محترم تفویض گردد.
وی به منظور حل و فصل اختلاف دستگاههای اجرایی در حوزه معدن تقاضای تفویض اختیار ماده 24 قانون معادن را درخواست کرد.
رئیس اتاق سمنان خواستههای بخش خصوصی در استان سمنان را در قالب مواردی به معاون اول ریاست جمهموری و وزیر صنعت، معدن و تجارت به این شرح اعلام کرد:
- پیشنهاد میشود منابع صندوق توسعه ملی بر اساس پروژه های محرک و جریان ساز هر استان توزیع استانی شود تا استاندار و نمایندگان محترم در خصوص طرح های محوری بتوانند اقدام موثری نمایند.
- پیشنهاد میشود با توجه به اهتمام شورای بانکهای استان در پرداخت تسهیلات در سال 1394 به نسبت سپرده مازاد در اختیار از محل سرجمع استانهایی نظیر تهران، البرز، خراسان رضوی و فارس که مازاد منابع دارند به استانهای موفق در پرداخت تسهیلات کمک شود. بانکهای استان منابع لازم برای تآمین نیاز مالی متقاضیان را ندارند.
- پیشنهاد می شود ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور این اختیار را داشته باشد تا بدهی های معوق واحدهای تولیدی که در اثر تحریم ها با مشکل بازپرداخت مواجه شده اند و خارج از قصور مجری طرح معوقات ایجاد شده است به مدت 3-5 سال تسهیلات اعطایی امهال شود.
وی برای ایجاد رونق و تحول در استان انتظاراتی را به این شرح مطرح کرد:
- تعیین تکلیف طرحهای محرک و جریان ساز استان نظیر بهره برداری از معدن پتاس در منطقه محروم طرود و کویر حاج علی قلی خان دامغان و طرح خودرو سازی فردا در شهرستان سمنان
- انجام مطالعات شناسایی کمربند پلی متان در منطقه محروم جنوب استان توسط ایمیدرو
- رفع مشکل حادث شده در اثر خصوصی سازی و واگذاری معادن البرز شرقی و پرداخت مطالبات کارگران خدوم و زحمت کش این معادن
- مشارکت ایمیدرو در بهره برداری از معادن سلستین
جمعه ای همچنین موارد مورد نظر بخش خصوصی استان سمنان در حوزه آب را چنین برشمرد:
- در حوزه آب این استان نیازمند تکمیل سدهای فینیسک، چاشم و کالپوش و اجرای شبکه های آبیاری آنها و همچنین تکمیل شبکه فاضلاب شهری در شهرهای استان به منظور استفاده مجدد از فاضلاب تسویه شده و یا تزریق مجدد به سفره های زیرزمینی هستیم. و بر اجرای مطالعات انتقال آب دریای خزر که قول ریاست محترم جمهور بود تأکید میکنیم.
- همچنین درخواست استمرار طرحهای آبخیز داری و آبخوان داری جهت تقویت سفره های آب زیرزمینی در بالا دست استان میباشیم.
رئیس اتاق سمنان همچنین در حوزه راه و ترابری مواردی را مطرح کرد:
- در این حوزه درخواست تکمیل کریدور ارتباطی راههای شمال و جنوب (دامغان معلمان- دامغان گلوگاه و سمنان فیروزکوه) و تکمیل پروژه آزاد راه حرم تا حرم میباشیم
- رفع نقاط حادثه خیز جاده ها در استان که پذیرای زائران امام هشتم و کریدور ارتباطی مشرق به غرب کشور است و تکمیل پل های ارتباطی آن
- رفع مشکل دسترسی جاده های پارچین و معلمان سرکویر
- اجرای خط آهن برقی تهران مشهد و اتمام پروژه متروی گرمسار تهران در سالجاری
- برقراری خدمات کارگو در فرودگاه شاهرود
رئیس اتاق سمنان همچنین درخواستهای مورد نظر بخش خصوصی در حوزه انرژی، کشاورزی، دارویی و گردشگری را نیز مورد توجه قرار داد و گفت: در حوزه انرژی تقاضای حمایت از طرحهای احداث نیروگاههای بادی و خورشیدی و اجرای طرح توسعه نیروگاه سمنان را داریم.
وی افزود: در حوزه کشاورزی در جهت حمایت از 34000 بهره بردار این بخش مهم اقتصادی در خواست تدوین اجرای الگوی کشت در استان بخصوص کشتهای گلخانه ای و مدیریت جامع پسته و توسعه گیاهان دارویی، توسعه صنعت شترداری و حمایت از طرح های پرورش شتر مرغ، استمرار تقویت طرح های کویر زدایی و استمهال تسهیلات بخش کشاورزی به نحوی که کشاورزان و دامداران توانایی بازپرداخت تسهیلات را داشته باشند، را داریم.
جمعهای همچینن تأمین منابع مالی مورد نیاز مرمت و نگهداری آثار میراثی و تاریخی استان و حمایت از طرح های گردشگری طبیعی و محلی با توجه به اقلیم متنوع استان را از درخواستهای مرتبط با حوزه گردشگری عنوان کرد.