معاون استانها و تشکلهای اتاق ایران گفت: قوانین متعدد گریبان گیر فعالیت اقتصادی شده است تا جایی که اکثر بنگاههای اقتصادی در کنار تلاش برای خنثی کردن تحریمهای خارجی، باید برای دور زدن تحریمهای داخلی نیز فکری کنند.
مظفر علیخانی در نشست هماندیشی با فعالان اقتصادی استان هرمزگان افزود: توجه به فعالان اقتصادی بهویژه کشاورزان که اساس صنعت را به خود اختصاص دادهاند بسیار حائز اهمیت است.
او با بیان اینکه فلسفه وجودی این جلسه فعالیتهای اقتصادی است، تصریح کرد: بر اساس قانون اساسی اقتصاد ما سه رکن دارد که بخش دولتی، تعاونی و خصوصی را شامل میشود.
معاون استانها و تشکلهای اتاق ایران گفت: دولت باید به سیاستگذاری بسنده کند تا بتوان کارایی و رقابت شکل گیرد و شاهد اقتصاد کشور در کنار اقتصاد بالنده دنیا باشیم.
علیخانی با بیان اینکه مهمترین شاخص سیاستهای اقتصادی که حضرت آقا به آن اشاره کردهاند، مردمی بودن آن است، خاطرنشان کرد: در سالی که استراتژی توسعه صادرات مهمترین شعار آن تلقی میشود باید به این مهم نیز بیشتر توجه کرد.
او گفت: اقتصاد ما از تحریمهای ظالمانه که کارد را به استخوان رسانده است ضربههای زیادی خورده است و دشمن درنهایت معیشت و زندگی مردم را نشانه گرفته است.
معاون استانها و تشکلهای اتاق ایران در ادامه بیان کرد: مشکلات ناشی از کرونا نیز تأثیرهای خود را گذاشته است اما مشکل سوم تحریمهای داخلی است.
علیخانی با اشاره به اینکه ما از محیط قانونی بسیار رنج میبریم، تصریح کرد: با وضع قوانین متعدد متأسفانه قل و زنجیر را بهپای فعالان اقتصادی زدهایم و خودمان را و اقتصادمان را گرفتار کردهایم.
او ادامه داد: در چنین شرایطی که همه به دنبال دور زدن تحریمهای داخلی هستند، اتاق ایران تلاشهای بسیار زیادی را انجام داده است که با اهتمام جدی آقای رزم حسینی وزیر صمت و با اجرای مصوبهای جدید برای جبران مافات بر اساس مصوبه شورای بخش خصوصی به سمت تکمیل بخش اول رفتهایم که امیدواریم به تأیید ستاد کشوری نیز برسد.
معاون استانها و تشکلهای اتاق ایران اظهار کرد: استان هرمزگان با داشتن تمدن چند هراز ساله و اخلاق کسبوکار و صنایع مادر، همچنین برخورداری از صنعت گردشگری و وجود مناطق آزاد بنام ظرفیت بسیار بالایی را دارد که در این ظرفیت باید نهایت استفاده را داشته باشیم.
علیخانی با بیان اینکه در شرایط فعلی باید آمادگیمان را در شرایط پس از کرونا داشته باشیم، خاطرنشان کرد: بیش از 4 هزار فعال اقتصادی وارد ایران شدند و ما در اتاق ایران میزبان آنها بودیم اما با توجه به آماده نبودن جامعه اقتصادی، ما نتوانستیم از این فرصت پیش آمده استفاده لازم را ببریم.
او با اشاره به اینکه میتوانیم در شرایط پساترامپ به برجام برگردیم و اقدامات مؤثری را ایجاد کنیم، تصریح کرد: برای دستیابی به بازار 700 میلیونی با همکاری کشورهای همسایه باید سیاستها اصلاح شود و بتوانیم تولید را به انبوه برسانیم تا با انعقاد قرارداد و بازاریابی سهم بیشتری در بازار دنیا داشته باشیم.
معاون استانها و تشکلهای اتاق ایران در بخش دیگری از سخنان خود به منابع غنی کشورمان اشاره کرد و گفت: از منابع خوبی و استعدادهای سرشاری برخوردار هستیم و اقتصاد سلامت، اقتصاد ورزش، اقتصاد علمی و سایر اقتصادهای دیگری را داریم که از ظرفیتهای آن باید نهایت استفاده کرد
علیخانی تصریح کرد: کارهای خوبی در استان هرمزگان توسط اتاق بازرگانی بندرعباس و حمایتهای لازم از سوی بخشهای مختلف خصوصی و دولتی شکل گرفته است که جای تقدیر دارد.
او در پایان خاطرنشان کرد: استان هرمزگان شاهراه وارداتی و صادراتی کشور است و 80 درصد این مهم در این استان رقم خورده است که میتوانیم در اتاق ایران با آمادگی کامل برای رسیدن به اهداف عالی اقتصادی فعالیت داشته باشیم و صدای خوبی برای فعالین اقتصادی این استان و کشور باشیم.