نشست مشترک پارک علم و فناوری استان مرکزی و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک با هدف بررسی راهکارهای توسعه تعامل و استفاده از ظرفیتهای طرفین در خصوص کمک به توسعه بازار و صادرات شرکتهای فناور و دانشبنیان و ایجاد ارتباط مؤثر میان این شرکتها با بخش تولید و صنعت برگزار شد.
در ابتدای این نشست محمد رفیعی، رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی گفت: ظرفیتهای بالای اتاق بازرگانی بهعنوان یک تشکل غیردولتی در حوزههای مختلف صنعت، معدن و کشاورزی میتواند در معرفی توانمندیها و توسعه بازار شرکتهای فناور و دانشبنیان مستقر در پارک نقش مؤثری داشته باشد و امید است با توسعه همکاری فیمابین شاهد تقویت و تسهیل این روند باشیم.
رئیس پارک علم و فناوری استان اظهار کرد: با توجه به نقش مؤثر اتاق بازرگانی در ارتباط با بخشهای تولید و بازرگانی، برگزاری مشترک نشستها و رویدادهای مختلف کارآفرینی و فناوری میتواند باعث تقویت رویکرد عملی در این بخشها گردد.
در ادامه ناصر بیکی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک نیز ضمن ابراز خرسندی از رشد و گسترش فعالیتهای پارک علم و فناوری و شرکتهای دانشبنیان در استان گفت: پارک علم و فناوری بهعنوان پل میان دانشگاه و صنعت، دارای رسالت بزرگی است و میدانیم در این مسیر مشکلات بسیاری وجود دارد، زیرا فاصله زیادی که میان صنایع ما و توسعه فناوری وجود دارد و از سوی دیگر عدم نزدیکی عملی میان دانشگاه و صنعت، سبب شده کمتر شاهد انتقال و بهکارگیری فناوریهای جدید علیرغم وجود تحصیلات دانشگاهی در میان بخش زیادی از مدیران بخش صنعت و کشاورزی باشیم و پارک علم و فناوری میتواند در اصلاح و تغییر این رویکرد، جایگاه و نقش بسزایی داشته باشد.
بیکی گفت: اتاق اراک در میان 34 اتاق کشور، اولین مجموعهای است که رسالت خود را صرفاً فعالیتهای اقتصادی و همچنین حل مشکلات و موانع اداری بخش خصوصی ندانسته و درصدد هستیم فعالیتهای کیفی خود را نیز در این راستا توسعه دهیم.
او افزود: اتاق اراک در نظر دارد با همکاری معاونت علمی ریاست جمهوری و همچنین حمایتهای پارک علم و فناوری استان، مرکز نوآوری اتاق اراک را محل ساختمان قدیم این مجموعه راهاندازی کند و امیدواریم که با توسعه تعاملات و همکاریها میان مجموعه اتاق و پارک، شاهد تسریع در روند راهاندازی این مرکز در آینده نزدیک باشیم.
رئیس اتاق اراک اظهار کرد: در حال حاضر بیش از 3200 فعال اقتصادی عضو اتاق و بیش از 700 فعال اقتصادی دارای کارت بازرگانی در استان داریم که این موضوع بیانگر علاقهمندی آنها به حضور در فعالیتهای بینالمللی است. بنابراین میتوان با برنامهریزی صحیح و هدایت آنها به سمت مراکز علمی مانند پارک علم و فناوری و مراکز نوآوری، روند توسعه فعالیتهای دانشبنیان را بهبود و تسریع نمود.
ناصر بیکی گفت: اتاق بازرگانی میتواند بهترین شریک راهبردی برای پارک علم و فناوری استان باشد و با امضای تفاهمنامه راهاندازی مرکز نوآوری میان اتاق اراک و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بیشازپیش نیازمند حمایتها و مشاورههای پارک علم و فناوری استان برای راهاندازی و توسعه بهتر آن هستیم.
در پایان این نشست مقرر شد بهمنظور تسهیل در شکلگیری مناسبات و ارتباطات میان پارک و مجموعه اتاق اراک، ضمن تعیین نمایندگان طرفین، تهیه و امضای تفاهمنامه همکاری مشترک، در دستور کار قرار گیرد.