رئیس اتاق تبریز با اشاره به قطعی برق واحدهای صنعتی و تولیدی استان آذربایجان شرقی گفت: قطعی برق منجر به فلج شدن صنایع استان میشود و اما اگر قرار است با قطعی برق در این بخش مواجه شویم باید یکسری امتیازات به صاحبان واحدهای تولیدی و صنعتی داده شود.
یونس ژائله در هفتاد و چهارمین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی آذربایجان شرقی ادامه داد: اگر قطعی برق اتفاقی خارج از اراده باشد پس باید در مقابل آن یکسری امتیازات از بابت مالیاتی یا بیمه تأمین اجتماعی برای صاحبان صنایع در نظر گرفته شود چراکه باوجود قطعی برق، واحدها همچنان باید نسبت به پرداخت حق بیمه و مالیات مبادرت بورزند که لازم است این تدبیر صورت گیرد که واحدها باوجود تعطیلی چگونه باید این هزینهها را پرداخت کنند.
او با بیان اینکه در شرایط فعلی باید دستگاههای اجرایی یاریگر بخش تولید باشند، گفت: اینکه از همه طرف به بخش تولید و صنعت فشار وارد کنیم، قطعاً این فشار، میتواند سبب اتفاقات ناگواری برای بخش صنعت شود که گریبان گیر کل جامعه خواهد شد. باید با مدیریت صحیح همهجانبه، این بحران را رد کنیم.
ژائله با اشاره به چالشهای واحدهای تولیدی در تأمین ورقهای فولادی گفت: فاصله قیمتی محصولات فولاد در بورس کالا و بازار باید کمتر شود. اختلاف حدود شش هزارتومانی در ورق فولادی، جدی بوده و نیازمند اقدامات کنترلی لازم است.
او در خصوص مشکلات ناشی از عدم اجرای کامل قانون مالیات بر ارزشافزوده واحدهای تولیدی نیز گفت: در خصوص ایجاد صندوقهای مکانیزه و تجهیز فروشگاهها به این مورد بهصورت موفقیتآمیزی عمل نکردهایم. عدم اجرای کامل قانون مالیات بر ارزشافزوده، واحدهای تولیدی را دچار مشکل میکند.
صادرات، اساس توسعه اقتصادی است
محمدرضا پورمحمدی در این نشست با بیان اینکه توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری جمهوری اسلامی ایران با محوریت آذربایجان شرقی در سال 1400 نیز با جدیت دنبال میشود، اظهار داشت: اجرای خط آهن جلفا به چشمه ثریا، تکمیل آزادراه تبریز_اهر و چند پروژه مهم دیگر در راستای اتصال محورهای مواصلاتی به کشورهای همسایه از موضوعاتی است که در اعتبارات بودجهای سال 1400 موردتوجه قرار میگیرد.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم و کرونا، خاطرنشان کرد: بهرغم تمامی این مشکلات، شاخصهای اقتصادی استان به لحاظ میزان صادرات، میزان سرمایهگذاری و نرخ بیکاری روند مثبتی دارد.
پورمحمدی با تشبیه شرایط اقتصادی فعلی کشور به شرایط جنگ تحمیلی، گفت: تولیدکنندگان و کارآفرینان، سربازان جنگ اقتصادی هستند که در شرایط حساس فعلی، مردانه در این میدان حضور دارند.
استاندار آذربایجان شرقی در ادامه با اشاره به روابط دیرینه ایران و ترکیه، گفت: مناسبات تجاری و اقتصادی دو کشور همواره از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بوده و علاوه بر مناسبات اقتصادی و تجاری، ارتباطات فرهنگی، سیاسی و اجتماعی دو کشور نیز باید موردتوجه قرار گیرد.
او به توافق دو کشور برای افزایش سقف مبادلات تجاری به بیش از 30 میلیارد دلار اشاره کرد و افزود: متأسفانه این رقم در حال حاضر، بسیار پایین و در حدود یکدهم میزان توافق است.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین از تشکیل صفهای طولانی کامیونهای ایرانی در مرزهای ترکیه و بازرسیهای سختگیرانه طرف ترک از این کامیونها انتقاد کرد و خواستار همکاری دولت ترکیه برای حل این مشکلات شد.
او همچنین از تشکیل کمیتهای تخصصی در معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری برای بررسی زمینههای توسعه مبادلات تجاری و اقتصادی با ترکیه خبر داد.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین به قطعیهای اخیر برق در کشور و استان اشاره کرد و با بیان اینکه از هر کاری برای صرفهجویی در مصرف برق استقبال میکنیم، افزود: کاهش 50 درصدی مصرف برق در ادارات، تعطیلی یکروزه برخی واحدهای تولیدی و صنعتی استان و فعالیت شبانه واحدهای بزرگ صنعتی استان از مهمترین تصمیمات مهمی است که با هدف صرفهجویی در مصرف برق اتخاذ شده است.
پورمحمدی تصریح کرد: آذربایجان شرقی، استانی صنعتی است و نمیتوانیم مانع فعالیت واحدهای تولیدی و صنعتی شویم که در تماس تلفنی با وزیر محترم نیرو نیز ضرورت افزایش سهمیه برق استان را مطرح کردم.
دستاوردهای سفر هیات اقتصادی استان به باکو
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجان شرقی نیز در این نشست با اشارهای به دستاوردهای سفر هیات اقتصادی استان به باکو گفت: در طول سه روز، 10 دیدار رسمی تدارک دیده شده بود و استقبال خوبی نیز از این سفر و دیدارها صورت گرفت.
علی جهانگیری با اشاره به حجم پایین تجارت با جمهوری آذربایجان و لزوم افزایش این عدد گفت: طرف آذربایجانی علاقهمند به سرمایهگذاری و تولید مشترک و صادرات به کشورهای ثالث است.
او ادامه داد: اگر حضور ایران در این بازار جدی نباشد، کشورهای دیگر از این بازار استفاده کرده و راه برای ایران بسته میشود. در خصوص موضوع بازسازی قرهباغ، تهیه طرح جامع بازسازی مطرح است که نیازمند یکسری زیرساختها برای اجرا است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجان شرقی با اشاره بهضرورت نمایش توانمندیهای اقتصادی ایران در قالب نمایشگاههای اقتصادی و تجاری گفت: برگزاری این نمایشگاه با محوریت آذربایجان شرقی میتواند تأثیر خوبی در افزایش ارتباطات تجاری این دو کشور داشته باشد.
او بر ضرورت بازسازی پل خداآفرین و تکمیل آن تأکید کرده و از مذاکرات انجام شده برای ایجاد فروشگاه دائمی مصالح ساختمانی خبر داد.
جهانگیری با اشاره به تفاهمنامه منعقده اتاق با کنفدراسیون ملی سازمان کارآفرینان جمهوری آذربایجان نیز گفت: این تفاهمنامه در پی جلسه وبیناری دو طرف منعقد شد که از اتاق میخواهیم ضمن پیگیری تفاهمنامه یاد شده، نسبت به تبادل هیاتهای تجاری نیز اقدام کند.
بررسی مسائل و مشکلات محمولههای صادراتی ایران از گمرک گوربولاغ (گمرک بازرگان)، چالشهای واحدهای تولیدی در تأمین ورقهای فولادی و مشکلات ناشی از عدم اجرای کامل قانون مالیات بر ارزشافزوده واحدهای تولیدی، دستور جلسات این نشست بودند.
در این نشست در خصوص قطعی برق واحدهای تولیدی، بحث شده و همچنین علی جهانگیری، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجان شرقی مباحثی در خصوص دستاوردهای سفر به جمهوری آذربایجان مطرح کرد.