مرکز آمار ایران تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی در مناطق شهری در مردادماه 1400 را منتشر کرده است. بر مبنای این گزارش در گروه نان و غلات، اقلام "برنج ایرانی درجه یک" با ٣.٤ درصد ،"شیرینی خشک" و "رشته آش" با ٢.٥ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند.
همچنین در گروه گوشت قرمز، سفید و فرآوردههای آنها، "ماهی قزل آلا" با ٨.٩ درصد ،"مرغ ماشینی" با ٧.٢ درصد و "گوشت گاو یا گوساله" با ٦.٦ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند.
در گروه لبنیات، تخم مرغ و انواع روغن هم بیشترین افزایش قیمت مربوط به "تخم مرغ ماشینی" با ٨.٩ درصد، "ماست پاستوریزه" با ٥.٦ درصد و "شیر پاستوریزه" با ٥.٤ درصد بوده است. در این گروه "روغن نباتی جامد" با ٢.٣ درصد بیشترین کاهش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته است.
در گروه میوه و خشکبار هم "پرتقال" با ٣٩.٥ درصد و "سیب" با ٨.٢ درصد بیشترین افزایش و "لیموترش" با ١٤.١ درصد و "هندوانه" با ٩.٨ درصد بیشترین کاهش قیمت را نسبت به ماه قبل تجربه کردهاند.
به علاوه در گروه سبزیجات و حبوبات، بیشترین افزایش قیمت مربوط به "هویج فرنگی" با ٧٠.٥ درصد، "قارچ" با ١٤.٧ درصد و "گوجه فرنگی" با ٩.٩ درصد بوده و بیشترین کاهش قیمت نیز مربوط به " سیب زمینی" با ٤.٩ درصد و "بادمجان" با ٤.١ درصد بوده است.
همچنین در گروه قند و شکر، آشامیدنیها و سایر خوراکیها "سس مایونز" با ٦.٥ درصد و " نوشابه گازدار" با ٥.٩ درصد بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل را به خود اختصاص دادهاند.