جلسه دیدار رئیسجمهور با نخبگان و فعالان اقتصادی استان زنجان با محوریت بررسی مطالبات، انتظارات و پیشنهادهای بخش خصوصی در جهت توسعه استان برگزار شد.
علی یگانه فرد، رئیس اتاق زنجان در این جلسه با اشاره به مطالبات، انتظارات و پیشنهادهای بخش خصوصی در جهت توسعه استان، گفت: طی سالهای گذشته استان ما شاهد سفر مسئولان و مقامات مختلف کشوری به استان بوده و در سفرها طرحهایی به تصویب رسیده که برخی بدون اقدام مانده است.
وی با اشاره به اینکه عدم تحقق مصوبات در اذهان عمومی تأثیرات منفی از خود بهجای میگذارد، افزود: در همین راستا درخواست ما این بوده تا تصویب مصوبات با قید زمان و ساز کارهای اجرایی باشد تا برکات سفر ملموس شود و اعتماد عمومی خدشهدار نشود.
رئیس اتاق زنجان در ادامه پتانسیلها و ظرفیتهای موجود استان را مورد تأکید خود قرار داد و گفت: ایجاد پارک لجستیک شمال غرب در زنجان در سال ۱۳۹۳ به تصویب رسیده ولی تاکنون عملیاتی نشده است.
یگانه فرد تصریح کرد: ایجاد مرکز آماد و پشتیبانی در استان تحول در ارزشافزوده محصولات تولیدی، اشتغال، راهاندازی انبارهای عمومی، سرخانهها و باراندازها را با خود به همراه دارد.
وی با بیان اینکه طرح منطقه ویژه اقتصادی زنجان از دیگر مصوبات در سفرهای دولتهای قبلی است، ادامه داد: اختصاص یک هزار هکتار در کنار فرودگاه زنجان با ایجاد امکانات زیرساختی در توسعه صادرات، ورود فناوریهای نوین و ارتقای کیفیت تولیدات و سایر موارد نقش مهمی دارد و تعیین تکلیف مدیریت مجموعه از خواستههای مهم به شمار میرود.
یگانه فرد با اشاره به اینکه فرودگاه زنجان از ظرفیتهایی است که بلااستفاده مانده است، تصریح کرد: جذب و هدایت سرمایهگذاری هلدلینگهای بزرگ برای سرمایهگذاری در طرحهای اولویتدار بر اساس سند آمایش مثل صنایع پاک و زنجیرههای بزرگمقیاس باید موردتوجه قرار گیرد که بر این اساس ۱۷ طرح اولویتدار توسط اتاق زنجان احصا شده است.
رئیس اتاق زنجان تأکید کرد: صنایع آلاینده بهاندازه کافی به استان تحمیل شده و امید است تا در آینده شاهد حضور صنایع پاک در استان باشیم.
وی به افزایش ۷۰ درصدی هزینههای تولید اشاره کرد و گفت: این در حالی است که سقف تسهیلات بانکی ثابت مانده و ارائه تسهیلات ارزان به واحدهای تولیدی از انتظارات بخش خصوصی به شمار میرود.
یگانه فرد مشکلات صدور پروانه اکتشاف و افزایش سین توسعه معادن را چالشهای از بخش معدن در حال حاضر در استان عنوان کرد و افزود: از بین ۴۲۳ معدن حدود ۸۱ معدن غیرفعال است و اکتشافات معدنی و ایجاد واحدهای فرآوری نیاز به تسهیل گری و مانع زدایی از قوانین مخل حوزه معدن دارد.
رئیس اتاق زنجان یادآور شد: احیای واحدهای راکد در دستور کار بوده و پروژه پتروشیمی با حجم بالای سرمایهگذاری و ظرفیت اشتغال همچنان در انتظار تأمین اعتبار از صندوق توسعه ملی است.
وی با بیان اینکه برای محقق شدن صادرات یک میلیارد دلاری از استان باید قوانین دست و پاگیر در داخل برطرف شود، گفت: در خارج از کشور نیز صادرکنندگان در نقل و انتقالات مالی مشکلات جدی دارد.
یگانه فرد خاطرنشان کرد: سد مشمپا از سدهای مهم استان است که مطالعات آن به قبل از انقلاب برمیگردد و تاکنون به بهرهبرداری نرسیده است و در بخش حقابه زنجان از رودخانه قزلاوزن استان زنجان مورد اجحاف قرار گرفته و با ادامه این روند، در سالهای آتی با مشکل تأمین آب مواجه خواهد شد.
رئیس اتاق زنجان که بهعنوان نماینده بخش خصوصی در این جلسه سخن میگفت، اشارهای به سایر حوزههای پرظرفیت استان زنجان در بخشهای مختلف دیگر نیز داشت که مجموع سخنان ایشان با استقبال بسیار خوبی از سوی مسئولان روبرو شد.