رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک گفت: سهم کارفرمایان در تقسیمات تأمین اجتماعی نسبت به کارگران سهبهیک است و به همین دلیل و با توجه به اینکه کارفرما از سهم واقعی خود در این حوزه محروم مانده است اتاق بازرگانی بر خود لازم میداند با رویکرد حمایتی، تلاش کند که سهم کارفرما در این خصوص ارتقا یافته و به جایگاه واقعی خود نزدیک شود.
ناصر بیکی در جشنواره انتخاب چهرههای برتر کشور و استان در حوزه کارفرمایی افزود: برگزاری این جشنواره به این معناست که اراده بر این قرار گرفته که با ارج نهادن به تلاشهای کارفرمایان، قدمهایی برای ترفیع منزلت اجتماعی آنان برداشته شود.
بیکی خاطرنشان کرد: فلسفه وجودی سازمان تأمین اجتماعی حمایت از نیروی کار و تولید جامعه است و بدون شک ولینعمتان اصلی عرصه تولید کارگران هستند.
او افزود: اما مسئولین کشور نباید از این موضوع نیز غافل شوند که همانگونه که تکالیف زیادی بر عهده کارفرمایان قرار گرفته، انتظارات و مطالبات این بخش جامعه نیز نباید نادیده یا کماهمیت انگاشته شود.
رییس اتاق اراک با ابراز رضایت از تعامل مناسب میان تأمین اجتماعی با تولیدکنندگان تصریح کرد: جامعه کارفرمایی استان و کشور باید از وظایفی که بهموجب قانون بر دوش آنها قرار گرفته مطلع باشند و تبیین این قانون و انتقال آگاهی برای آنان در حوزه مسئولیتهای سازمان تأمین اجتماعی است.
او اضافه کرد: اینکه کارفرمایان دسترسی به قوانین داشته باشند بسیار حائز اهمیت است و ازآنجاکه سازمان تأمین اجتماعی از بخشهایی است که بیشترین بخشنامهها و مقررات را به شکل خلقالساعه صادر میکنند، انتظار میرود این دستورالعملها بهصورت کافی و بهنگام برای کارفرمایان اطلاعرسانی شوند.
بیکی گفت: ما در قبال قانون مسئولیت داریم و شما در اجرای آن موظف و مجری هستید، لذا برای پیادهسازی هرچه بهتر این مقررات و قوانین ضرورت دارد کارفرمایان بهموقع و مطلوب از آییننامهها، مادهها و تبصرهها و قوانین آگاهی یابند.
او ادامه داد: یکی از دغدغههای همیشگی کارفرمایان این است که سازمان حسابرسی اقدام به حسابرسی دفاتر واحدهای تولیدی و صنعتی میکند و کارفرمایان از نتیجه آن یا آگاه نمیشوند یا اگر هم آگاهی یابند در مواقع لزوم زمینه دفاع برای آنها فراهم نیست.
رییس اتاق اراک یادآور شد: این انتظار از سوی فعالان صنعتی وجود دارد که مأمورین سازمان تأمین اجتماعی در تنظیم گزارشات بازرسی خود نهایت دقت و تلاش را بکار گیرند تا بروز چالشها و نارضایتیهای احتمالی به حداقل برسد.
او افزود: کارفرمایان توقع دارند در محاسبات حق بیمه و بدهی کارگاه تولیدی خود نهایت سرعت و دقت نظر توسط سازمان تأمین اجتماعی اعمال شود.
بیکی گفت: خوشبختانه در استان مرکزی برخورد دوطرفه کارفرمایان و سازمان تأمین اجتماعی در کمال احترام و رعایت حقوق طرفین صورت گرفته است و تأکیدات ما بهعنوان یکطرف این ارتباط، بهمنظور بالا رفتن میزان رضایتمندی است.
او تصریح کرد: مقررات تأمین اجتماعی گاه با پیچیدگیهای فراوانی همراه است و ازآنجاکه این قوانین بهطور مداوم درحالیکه تغییر است اگر کارفرمایان در زمینه موضوع خاصی توجیه نشوند، افزایش مشکلات در این رابطه رخ میدهد.
رییس اتاق اراک تصریح کرد: کارفرمایان انتظار دارند در صورت وجود ابهام، سؤال و یا اعتراض به نحوه بازرسیها مرجع یا بخشی در این سازمان وجود داشته باشد تا پاسخگوی آنان باشد و نباید این مهم مورد غفلت واقع شود.
او تأکید کرد: در این راستا مطالبه همه کارفرمایان این است که حق تجدیدنظرخواهی برای آنها محفوظ باشد.
بیکی ایرادات قانونی و قوانین مازاد در سازمان تأمین اجتماعی را زنجیری بر دست و پای تولیدکنندگان دانست.
او نقش ضعیف و تعداد کم کارفرمایان در جایگاههای نظارتی هیات های نظارتی را از جمله این نواقص برشمرد و خواستار بازنگری در این خصوص شد.
رییس اتاق اراک بحث برگشت به دفاتر ۵ سال گذشته در حسابرسیها توسط سازمان تأمین اجتماعی را از موارد دیگری دانست که موجبات نارضایتی کارفرمایان را فراهم آورده است.
او در پایان گفت: از معاون اقتصادی استاندار درخواست داریم در ارتباط با انتقال کارتهای بازرگانی واحدهای صنعتی وابسته به سازمان تأمین اجتماعی مستقر در استان را پیگیری نمایند و شرکتهای مختلف بهویژه شرکتهای تابعه که در استان فعالیت دارند کارت بازرگانی خود را نیز از همین استان دریافت نمایند.
در این جلسه رییس کانون کارفرمایان استان مرکزی و بازرس کانون عالی کارفرمایان کشور نیز گفت: در زمان شروع کار دولت سیزدهم یکی از نگرانیهای ما این بود که به دلیل تغییرات در بدنه مدیران استان، مدتزمانی به درازا بکشد تا بتوانیم با مدیران جدید بهویژه استاندار و معاونین ارتباط برقرار کنیم.
علیرضا خلیلی افزود: معاون اقتصادی استاندار قبل با کارفرمایان تعامل بسیار مثبتی داشت و در رفع موانع بخش تولید یاریرسان این بخش بود. به همین دلیل تغییر وی نگرانیهایی را ایجاد کرد که امیدواریم بهترین تصمیمات و حمایتها در این زمینه اتخاذ شود.
عضو هیات نمایندگان اتاق اراک گفت: تجربه آقای میرزاخانی در موضوعات اقتصادی استان که مهمترین مبحث مورد پیگیری تولیدکنندگان است به علت اینکه سالها در کسوت مدیریت اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان فعالیت داشتهاند آسایش خیالت فعالان صنعتی را فراهم ساخته است.
خلیلی تصریح کرد: در بخش تأمین اجتماعی نیز به دلیل همکاریهای مناسب مدیریت این مجموعه که مطالعات و آگاهیهای لازم را برای ارائه خدمات داشته و همچنین معاونان این اداره کل نگرانیهای زیادی وجود ندارد.
رییس کانون کارفرمایان استان مرکزی خاطرنشان کرد: امروز جامعه کارفرمایان و کارگران شرایطی متفاوت با بیست سال گذشته و پیش از آن دارند. درگذشته کارفرمایان تنها به دلیل تجربه و سرمایهای که به میدان آورده بودند کارفرما بودند، اما امروز همگی از تحصیلات آکادمیک و تخصص علمی برخوردارند.
او ادامه داد: نگاهی به مجموعههای کارگری نیز نشان میدهد تحصیلات و تخصص در میان این گروه نیز نهادینه شده است، چراکه ماشینآلات و تجهیزات فعلی را تنها افراد تحصیلکرده و با تجربه علمی میتوانند برنامهریزی و مدیریت کنند. این موارد همه حکایت از این دارد که ایران ما نیز به سمتوسوی رشد و ترقی حرکت میکند.
خلیلی تأکید کرد: آنچه امروز از سازمانها و دستگاههای اجرایی انتظار میرود این است که حمایت از سرمایهگذاری و تولید را در دستور کار خود قرار دهند و با راهبری تولید، بستر گام برداشتن به نقطه ایده آل را مهیا نمایند.
او افزود: کانون کارفرمایی مدت 10 سال است که در استان شکل گرفته و ظرفیت آن بالاست بهنحویکه پتانسیل پذیرش کارفرمایان علاقهمند را دارد تا اهداف موردنظر به منصه ظهور برسد.
رییس کانون کارفرمایان استان مرکزی عضو هیات نمایندگان اتاق اراک خاطرنشان ساخت: آغوش این کانون برای همه کارفرمایان تازهنفس و جوان که ایدههای خوب و برنامههای مفیدی برای پیشبرد هدفهای آن دارند گشوده است.
.