روسای کمیتههای مشترک بازرگانی در نشست با سرپرست معاونت بینالملل اتاق ایران ضمن تاکید بر لزوم بازنگری درباره برخی دستورالعملهای اجرایی بر بسترسازی برای ارتقای جایگاه حقوقی کمیتهها تاکید کردند.
در این جلسه سرپرست معاونت بینالملل اتاق ایران، توانمندسازی، رفع موانع و تسهیلگری را به عنوان مهمترین اقداماتی که باید از سوی اتاق ایران دنبال شود، مطرح کرد و گفت: پیدا کردن راهکاری برای ارتقای جایگاه کمیتههای مشترک و تقویت سطح اثرگذاری آنها در صحنه اقتصادی از جمله رویکردهای این معاونت است.
فرزاد مهرانی، سرپرست معاونت بینالملل اتاق ایران تصریح کرد: برای رسیدن به اهداف مشخص شده، ساختارهایی تعریف کردیم و با هدف توانمندسازی، به دنبال تقویت اسن ساختارها در روند اجرا هستیم هرچند بخشی از آنها به دلیل برخی مسائل فرهنگی و راهبردی نتوانستند آن طور که باید، موثر واقع شوند. بنابراین ضرورت دارد با همگرایی و انسجام به راهکارهای اجرایی و رفع چالشها بپردازیم.
در این نشست گزارشی درباره ساختارهای حقوقی، وظایف و اختیارات کمیتههای مشترک بازرگانی از سوی سما فرخندهنژاد، مدیر توسعه دفاتر منطقهای معاونت بینالملل اتاق ایران ارائه شد.
در ادامه نیز روسای کمیتههای مشترک به تشریح شرایط تجارت ایران با کشورهای هدف پرداختند و چالشهای موجود در این مسیر را توضیح دادند. شرایط عمومی حاکم بر اقتصاد ایران، همهگیری کووید ۱۹، لزوم اصلاح برخی بندهای دستورالعمل تشکیل و ادراه کمیتههای مشترک و نبود جایگاه حقوقی قوی برای کمیتههای مشترک، موضوعاتی بودند که اشاره شدند. از طرفی تقویت تعاملات با وزارت امور خارجه و دیگر دستگاههای متولی و تصمیمساز از سوی روسای کمیتههای مشترک مورد تاکید قرار گرفت.