رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با اشاره به جایگاه قانونی شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی در روند توسعه گفت: این شورا به استناد ماده 75 قانون برنامه پنجساله توسعه جمهوری اسلامی ایران، ماده 11 قانون بهبود فضای کسبوکار و ماده 12 قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور تشکیل شده تا در حوزههای مختلف اقتصادی با احصاء مسائل و مشکلات فعالین اقتصادی و ارائه راهکار برای رفع موانع تولید نقش ایفا کند.
سید کمال حسینی پنجاهمین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی کردستان، افزود: بهبود فضای کسبوکار، ایجاد گفتمان مشترک پیرامون فضای کسبوکار و ایجاد زمینه تعامل سازنده دولت و بخش خصوصی در جهت رفع موانع مخل تولید و اصلاح ساختار اقتصادی هدف اصلی از این نهاد است.
وی خواستار توجه بیشتر به جایگاه شورای گفتوگو شد و اظهار کرد: سال 1397 به علت عدم برگزاری جلسات شورا رتبه 30 کشوری را داشتیم، اما خوشبختانه در سال 1399 به رتبه 12 کشوری صعود کردیم. بااینحال امسال با گذشت 3 ماه از سال، این اولین نشست برگزار شده در استان است ازاینرو از استاندار میخواهیم تا توجه بیشتری به شورای گفتوگو داشته و برنامه برگزاری منظم نشستهای عادی و فوقالعاده را در دستور کار قرار دهند.
حسینی تصریح کرد: در سال 1400 بالغبر 22 جلسه کارشناسی شورا با حضور کارشناسان ادارات دولتی برگزار شد که 21 مورد از مصوبات این جلسات اجرا گردید اهم موارد بررسی شده در نشستهای کارشناسی عبارتاند از رسیدگی به مشکلات فعالین اقتصادی در مرز بینالمللی باشماق، بررسی مسائل و مشکلات صنعت ساختمان استان، پیگیری امهال تسهیلات کشاورزی خسارتدیده ناشی از خشکسالی، بررسی مسائل و مشکلات سامانه جامع روابط کار، بررسی وضعیت اجرای تبصره ماده 23 قانون بهبود مستمر محیط کسبوکار.
وی ضمن انتقاد از عدم همکاری جدی برخی ادارات اعلام کرد: با وصف تأکیدات استانداران قبلی برخی از ادارات حاضر به اجرای مصوبات نشدند که این امر مغایرت کامل با قانون دارد، مشکل دیگر برمیگردد به عدم وجود تقویم زمانبندی برگزاری جلسات شورا و بهتبع آن عدم امکان شرکت نمایندگان قوه مقننه و قضائیه در همه نشستها که از نمایندگان استان در مجلس و دستگاه قضایی استان خواستاریم همکاریهای لازم را با شورای گفتوگوی استان داشته باشند.
مصوبات کمیته اقتصاد ورزش بر زمین مانده است
رئیس کمیته اقتصاد ورزش اتاق سنندج نیز در این نشئت با اشاره به برنامههای اتاق سنندج در راستای شکوفایی ورزش استان گفت: سال گذشته این کمیته مصوبات مهمی در راستای تقویت روند توسعه ورزش استان داشت که به علت برگزار نشدن جلسات شورای گفتوگو امکان تبدیل شدن این مصوبات به قانون فراهم نگردید.
ستار کشاورز افزود: ورزش در عصر حاضر تبدیل به صنعت شده و میتواند در حوزه اشتغال، تولید، تجارت و ارزآوری نقش ایفا کند بهطوریکه در سال 2002 کشورهای ژاپن و کره جنوبی با استفاده از منافع برگزاری مسابقات جام جهانی زیانهای ناشی از رکود اقتصاد جهانی را جبران کردند.
هیاتهای ورزشی با کمبود منابع مالی مواجه هستند
نایبرئیس هیات یوگای کردستان نیز در این نشست، ضعف مالی و پولی را بزرگترین مشکل حوزه ورزش کردستان نامید و گفت: نبود منابع مالی پایدار و پشتیبانهای قوی سبب تضعیف ورزش استان شده است که نیاز دارد دولت و بخش خصوصی اقدامات جبرانی برای این مشکلات اعمال کنند.
مجید شاه اویسی افزود: برخی از استانهای کشور در راستای ایجاد منابع درآمدی پایدار برای حوزه ورزش اقدام نموده و موجب افزایش نقش ورزش در ارتقاء شاخصهای توسعهیافتگی خود شدند.
وی اعلام کرد: در سال 1398 وزارت آموزشوپرورش توانست مجلس را قانع به تصویب قانون تغییر کاربری املاک و فضاهای مازاد به تجاری و معافیت از پرداخت عوارض کرده و از این محل درآمدهای هنگفتی برای تأمین نیازهای مالی خود به دست آورند که در سال 1399 وزارت بهداشت هم توانست چنین موفقیتی را کسب کند و اکنون از دولت و مجلس خواستاریم تا وزارت ورزش و جوانان را هم از این قانون بهرهمند کنند.
وی ادامه داد: ما از شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی خواستاریم تا اقدامات عاجل برای حوزه ورزش انجام دهند زیرا از یکسو استان دارای فضاهای مازاد فراوان بوده و از سوی دیگر بسیاری از هیاتهای ورزشی با کمبود منابع مالی برای آموزش و برگزاری مسابقات مواجه هستند.
اعتبارات دولتی جوابگوی نیاز روند توسعه ورزش نیست
مدیرکل اداره ورزش و جوانان کردستان با اشاره به اهمیت تغییر کاربری فضاهای مازاد به تجاری اظهار کرد: چندین سال است که وزارت ورزش و جوانان پیگیر این موضوع است اما تاکنون موفق به کسب نتیجه نشده است و همه باید این را بدانیم که قانونی شدن این موضوع ناجی ورزش و جوانان از دست کمبود منابع مالی است.
حامد جولایی تصریح کرد: 400 هیات ورزشی در استان داریم که تنها 4 میلیارد تومان اعتبار برای حمایت از آنها تصویب شده که بههیچوجه جوابگوی نیاز روند توسعه ورزش نیست و ضرورت دارد تا برنامههای جبران این کمبود اجرا گردد.
وی در ادامه گفت: ورزش کردستان ظرفیتها، استعدادها و ورزشکاران مستعدی دارد که با وصف کمبود منابع مالی موفق به کسب مدالهای متعددی شدهاند برای مثال اشاره میشود به این موضوع که یک ورزشکار کردستانی در مدت یک هفته توانست 3 مدال برتر را به دست آورد اما زمانی که با همراهی استاندار به دیدنش رفتیم متوجه شدیم که خانوادهای 5 نفره هستند و در یک اتاق 20 متری زندگی میکنند.
جولایی افزود: ورزش موجب ایجاد اشتغال، کسب افتخار برای کشور و بهبود شاخصهای فرهنگی و اجتماعی میشود و باید مورد حمایت دولت و بخش خصوصی قرار گیرد، هر جا که حمایت واقعی اعمال شده موفق به نمایش برتری در داخل و خارج شدهایم، برای نمونه اشاره میشود به موفقیتهای بسکتبال و فوتبال استان که متأثر از حمایتهای شرکتهای راهیاب ملل و زارع باتری است.
وقت مدیریت استان صرف تشکیل جلسه با نهادهای صنفی و فعالان اقتصادی میشود
استاندار کردستان با تأکید بر رویکرد سازنده دولت در حوزه ارتباط با بخش خصوصی گفت: تقویت همکاری دولت و بخش خصوصی و حمایت بیدریغ از تولید و تجارت یکی از اهداف اصلی دولت است و بخش بزرگی از وقت مدیریت استان صرف تشکیل جلسه با نهادهای صنفی و فعالان اقتصادی و پیگیری حل مشکلات آنها میشود.
اسماعیل زارعی کوشا افزود: برگزاری نشستهای شورای گفتوگو از این به بعد بهصورت منظم و حداقل در ماه یکبار برگزار خواهد شد و پیگیری جدی اجرای مصوبات این نهاد در دستور کار قرار خواهد گرفت اما باید طوری برنامهریزی شود که نمایندگان مجلس هم بتوانند در این جلسات حضور یافته و از جایگاه قانونی آنها هم استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: در زمینه ایجاد منابع درآمدی پایدار برای ورزش استان باید فراتر از یک پیشنهاد فکر کنیم و برنامهای طراحی کنیم که همه مشکلات را بهصورت دائمی حل کند.
زارعی کوشا خاطرنشان کرد: باید پیوند ورزش و توسعه اقتصادی بهویژه در زمینه گردشگری را متحول کنیم و از این ظرفیت برای معرفی جاذبههای گردشگری و پتانسیلهای سرمایهگذاری استفاده کنیم.
وی اظهار کرد: ما همواره برای میزبانی مسابقات ورزشی اعلام آمادگی کرده و هر آنچه لازم باشد برای کسب موفقیت انجام خواهیم داد.
استاندار کردستان خواستار تشکیل نهادی فراتر از یک سازمان دولتی برای توسعه ورزش شد.
در این نشست علاوه بر معرفی 8 عضو جدید شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی کردستان، تقویم زمانبندی برگزاری جلسات شورا، تشکیل کارگروه پیشگیری از جرائم و آسیبهای اجتماعی با مشارکت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان و تشکیل کارگروه ویژه جهت پیگیری قانون تغییر کاربری املاک و فضاهای مازاد ورزشی تصویب شد.