نایبرئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران گفت: در ۱۰ سال گذشته، ما عملاً سرمایهگذاری جدید در حوزه تولید نیروگاه و تولید برق را متوقف و فراموش کردهایم و همانطور که کارشناسان از سالها قبل هشدار داده بودند، این موضوع سرانجام گریبان ما را گرفت و کار را به جایی رساند که میزان مصرف برق از ظرفیت تولید بالاتر رفت و از سال گذشته ما تبعات این موضوع را دیدیم و خاموشیهای گسترده تحت تأثیر این شرایط به وجود آمد.
حمیدرضا صالحی با بیان اینکه در سال جاری دولت و وزارت نیرو از چند ماه قبل برنامهریزیها برای مدیریت عرضه برق را در دستور کار قرار داده بودند، توضیح داد: برای آنکه خاموشیها به حداقل برسد، چند موضوع به شکل همزمان در دستور کار قرار گرفت. نخست اعلام شد که ساعات کار ادارات، زودتر از زمان همیشگی تمام خواهد شد و بهاینترتیب از ظهر به بعد، مصرف برق نهادها، سازمانها و شرکتهای عمومی به حداقل رسید که به مدیریت مصرف کمک مهمی کرد. از سوی دیگر یک جدول از پیش طراحی شده در اختیار واحدهای صنعتی قرار گرفت تا قطعی یا مدیریت شبکه از پیش برای آنها مشخص شده باشد و بر اساس آن تصمیم بگیرند. در نهایت بخشی از نیروگاههای نیمهتمام نیز توانستند بخشی از ظرفیت خود را فعال کرده و به شبکه برسانند.
عضو هیات نمایندگان اتاق تهران ادامه داد: مجموع این اقدامات و البته برنامهریزی برای واردات برق از ترکمنستان که البته در سطحی محدود انجام شد، باعث شد که میزان خاموشیها در سال جاری به شکل قابلتوجهی کاهش پیدا کند و دیگر موقعیت سال گذشته تکرار نشود.
صالحی با بیان اینکه این برنامهریزیها تنها در کوتاهمدت جوابگو هستند، تشریح کرد: تا زمانی که ما سرمایهگذاریها در صنعت برق را افزایش نداده و در یک فرایند مداوم، ظرفیت جدید تولید نکرده و به مدار وارد نکنیم، نمیتوان انتظار داشت که مشکل حل شود.
وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه وزیر فعلی نیرو در برنامهریزی برای توسعه و رشد نیروگاهها از خود نگاهی مثبت نشان داده و امیدواریم که در آینده این نگاه مثبت به یک نتیجه ملموس بدل شود.