روند افزایشی سود بینبانکی و رسیدن آن به نرخ ۲۱ درصد در ماه گذشته با مخالفت بورسیها همراه شد که در جلسه فعالان بازار سرمایه با بانک مرکزی تصمیم بر کاهش و کنترل این نرخ گرفته شد.
ماجرای اعتراض بورسیها به افزایش سود بینبانکی به این برمیگردد که فعالان بازار سرمایه، افزایش این نرخ را بر روند منفی این بازار و خروج سرمایه از آن تأثیرگذار میدانند، درحالیکه کارشناسان پولی و بانکی معتقدند این نرخ تأثیری بر تحولات شاخص بورس ندارد و روند افزایشی این نرخ در ماههای اخیر نیز ناشی از فشار تورمی بوده نه سیاستهای ضدتورمی.
سرانجام با گذشت دو روز از جلسه بورسیها با بانکیها برای کنترل سود بینبانکی، حرف بورسیها به کرسی نشست و روند کاهشی سود بینبانکی آغاز شد و این نرخ از ۲۱.۳ به ۲۱.۱ درصد رسید.
در حال حاضر نیز، با تداوم روند کاهشی این نرخ بر اساس آخرین تغییرات جدول نرخ سود در بازار بینبانکی، این نرخ به ۲۰.۶ درصد رسیده که طبق اعلام رئیس سازمان بورس، سود بینبانکی به کمتر از ۲۰.۵ درصد هم خواهد رسید.
طبق این گزارش، سود بینبانکی که بهعنوان یکی از انواع نرخهای بهره در بازار پول به نرخهای سود یا بهره در سایر بازارها جهت میدهد، درواقع قیمت ذخایر بانکهاست و زمانی که آنها در پایان دوره مالی کوتاهمدت اعم از روزانه یا هفتگی، دچار کسری ذخایر میشوند، از سایر بانکها در بازار بینبانکی یا از بانک مرکزی استقراض میکنند.