هیات تجاری فعالان اقتصادی استان البرز در بخشهای مختلف مشتمل بر صنایع غذایی، سلولزی، نساجی، ساختمانی، شیمیایی و صنایعدستی و حوزه گردشگری در راستای گسترش مناسبات اقتصادی این استان و تمرکز بر تجارت بینالمللی از جمله روابط با کشور ترکیه به شهر استانبول سفر کرد.
بخشی از برنامه این سفر به دیدار رئیس و اعضای هیات نمایندگان اتاق کرج با سرکنسول ایران در استانبول اختصاص یافت. پرهام رضایی، رئیس اتاق کرج در این نشست با بیان اینکه حدود ۶۵ درصد کارخانههای آرایشی- بهداشتی کشور در البرز فعال است، گفت: شرکتهای تولیدکننده قطعات خودرو این استان نیز از ظرفیت بالایی برخوردار هستند، انتظار ما این است که با کمک سفارتخانهها زمینه حضور واحدهای تولیدی کشور بهویژه البرز در نمایشگاههای بینالمللی فراهم شود.
رضایی با اشاره به اهمیت برپایی پاویون اختصاصی معرفی محصولات البرز در نمایشگاههای بینالمللی از جمله ترکیه، افزود: به یقین تجار ایرانی نیز از این موضوع استقبال خواهند کرد، چند شهر ترکیه از ظرفیت بالایی برای برپایی چنین نمایشگاههایی برخوردار هستند و یک هدف مهم از این تصمیمات بهبود تراز تجاری ایران با ترکیه است، چون بر مواردی مانند کم شدن نوسان ارزی اثرگذار خواهد بود.
وی ادامه داد: برگزاری وبینارها و دیگر دورههای آموزشی قبل از اعزام هیاتهای تجاری نقش مهمی در آشنایی فعالان اقتصادی با ظرفیتهای کشور مقصد ایفا میکند و در صورت برنامهریزی برای اعزام هیاتهای تجاری به ترکیه اتاق البرز آماده برگزاری چنین دورههایی است.
تعامل و همکاری میان بخشهای دولتی و خصوصی به بهبود شرایط اقتصادی کمک میکند
رئیس اتاق کرج با تأکید بر اینکه باید به دانش و توانمندیهای شرکتهای ایرانی در تولید دستگاهها و ماشینآلات خطوط تولیدی اطمینان شود، گفت: بخش خصوصی شرکتهای فعال خوبی در این زمینه دارد و امکانات نیز برای آنها فراهم است، فقط باید به تولیدکنندگان موردنظر بیشتر بها داده شود و از آنها حمایت کنیم.
وی ادامه داد: باید رفتوآمدها در سطح سفارتخانهها با سفرا و رایزنهای اقتصادی بیشتر شود و بهویژه هنگام عقد قراردادها و پیشبرد مذاکرات تجاری صنعتگران شاهد حضور آنها در چنین دیدارهای مهم تجاری باشیم.
وی افزود: امروز مشکل مهم در کشور ما مسئله اقتصاد است و با تعامل و همکاری میان بخشهای دولتی و خصوصی میتوان به بهبود شرایط اقتصادی موجود کمک کرد.
رضایی با اشاره به اهمیت انتخاب رایزنهای اقتصادی در سفارتخانهها از میان اعضاء اتاقهای بازرگانی گفت: نیاز است که پیشگامان حوزه اقتصاد افرادی از همین حوزه باشند.
حمایت از شرکتهای دانشبنیان ایرانی برای حضور در رقابتهای بینالمللی
جواد معبودیفر، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در استانبول ترکیه با این توضیح که در نشستهای مشترک میان فعالان اقتصادی ایران و ترکیه میتوان به نتایج مؤثر و هدفمندی دست یافت، بیان کرد: شرکتهای دانشبنیان باوجود ظرفیتهایی مانند نیروهای شاغل تحصیلکرده و قدرت خلق ایدههای نو سرمایهای ندارند و باید از سوی دولت و سرمایهگذاری بخش خصوصی حمایت شوند.
وی با اشاره به ضعف شرکتهای ایرانی در معرفی محصول و تولیدات خود در نمایشگاههای بینالمللی عنوان کرد: تنها برخی شرکتها ظرفیتهای تولیدی خود را در قالب ارائه کاتالوگ به شرکتهای ترکیهای معرفی میکنند.
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در استانبول ترکیه در ادامه گفت: ظرفیتهای شرکتهای البرزی بهویژه دانشبنیانها باید در قالب فایلهای ویدئویی یا بروشورهای تبلیغاتی به هنگام حضور در نمایشگاههای خارجی به بازدیدکنندگان ارائه شود، به عبارتی فرصتهای بازاریابی و فروش محصول برای تولیدکنندگان و صنعتگران البرز از این طریق حاصل میشود.
آمادهسازی بستر همکاری میان شرکتهای ایرانی و ترکیهای در بحث انتقال فناوری
در ادامه این دیدار کوروش جعفری رایزن اقتصادی کنسولگری ایران در استانبول ترکیه نیز توضیح داد: مزیتهای نسبی و مطلقی که در زمینههای صادرات در البرز وجود دارد باید معرفی شود و سفارت در این زمینه و همچنین حضور در نمایشگاههای کشور ترکیه با فعالان اقتصادی استان البرز همکاری خواهد کرد.
وی اضافه کرد: در بحث انتقال فنّاوری و فناوری میان شرکتهایی از ایران و ترکیه از جمله انرژیهای تجدیدپذیر و یا تأمین ماشینآلات صنعت نساجی و یا خودرو نیز آماده ایجاد بسترهای لازم هستیم.
جعفری تأکید کرد: نیاز است که اطلاعاتی در خصوص مزیتهای صادراتی البرز در اختیار مسئولان وزارت امور خارجه از جمله رایزنهای اقتصادی سفارتخانهها قرار داده شود، در ترکیه نمایشگاههای متعددی از جمله در حوزه صنایع غذایی بر پا میشود که میتوانیم اطلاعات لازم از جمله زمان برگزاری و مجریان نمایشگاهی را در اختیار فعالان تولیدی و صنعتی البرز قرار دهیم.