هیاتی اقتصادی از جمهوری چک با فعالان اقتصادی خراسان رضوی دیدار و زمینه همکاریهای مشترک را بررسی کردند.
حسن حسینی، نایب رییس اتاق مشهد در نشست با هیأت تجاری چک گفت: خراسان رضوی در زمینههای مختلف صنعتی و اقتصادی ظرفیتهای بسیاری دارد که در صورت تعامل و ارتباط مستمر، ما میتوانیم همکاریهای مشترک خوبی با فعالان اقتصادی داشته باشیم.
نایب رییس اتاق مشهد افزود: به رغم تحریمهای اقتصادی در سالهای گذشته، سرمایه گذاریهای مطلوبی در حوزه صنایع انجام شده و با وجود همه مشکلات و تنگناهای اقتصادی، تولید در حوزه صنایع بیشتر از مصارف ملی بوده است.
نایب رییس اتاق مشهد با بیان اینکه اکنون شرایط مناسبی برای برقراری ارتباط اقتصادی بین دو کشور فراهم شده است و مدیران تشکلهای اقتصادی استان باید نهایت استفاده را از این شرایط ببرند، افزود: ایران در سالهای گذشته تلاشی مجدانه برای برقراری روابط خوب و سازنده اقتصادی و تجاری با کشورهای مختلف داشته است و تجار و بازرگانان ایرانی، بخشی از این رسالت را به دوش کشیدهاند.
تأکید بر توسعه روابط و همکاری با ایران
ادوارد موریچکی، معاون وزیر صنعت و بازرگانی جمهوری چک نیز در این نشست با اشاره به تغییرات گسترده جهان در حوزه برنامههای اقتصادی گفت: جمهوری چک از گذشته تاکنون برنامههای سنتی را در زمینه توسعه روابط اقتصادی با ایران دنبال کرده است که از آن جمله میتوان به مشارکتهای اقتصادی در رابطه با شکر، سنگآهن و صنایع معدنی اشاره کرد.
معاون وزیر صنعت و بازرگانی جمهوری چک با بیان اینکه جمهوری چک با وجود جدایی از اسلواکی در سال 1993 توانست به تنهایی فعالیتهای خود را ادامه دهد، گفت: این کشور با توجه به آمار توانسته منابع و سیستمهای خود را به شکلی اقتصادی و تجاری تبدیل کند.
موریچکی تصریح کرد: طی سالیان گذشته جمهوری چک توانسته به عنوان یک عضو اقتصادی در قلب اروپا فعالیت داشته باشد.
وی گفت: شرکتهای ایرانی بزرگی در این مدت در چک تأسیس شد که از صنعت و ماشینآلات ما برای این منظور استفاده میکردند.
معاون وزیر صنعت و بازرگانی جمهوری چک این سفر را جهت توسعه روابط همهجانبه میان دو کشور تأثیرگذار دانست و گفت: جمهوری چک برای روابط خود با ایران احترام و اهمیت زیادی قائل است و ما خواستار آن هستیم که در همه زمینهها روابط تنگاتنگ میان دو کشور برقرار شود.
معاون وزیر صنعت جمهوری چک بابیان اینکه چند شرکت بزرگ ایرانی در چک تأسیس شده است، تصریح کرد: بسیاری از بازرگانان و فعالان اقتصادی ایرانی توانستهاند بازار فروش مناسبی در جمهوری چک ایجاد کنند.
موریچکی با بیان اینکه اتاق بازرگانی چک 15هزار عضو دارد از آمادگی این کشور برای ورود به همکاریهای پایدار اقتصادی خبر داد.
اتاق مشترک ایران و چک راهاندازی میشود
غلام عباس اربابخالص، مسئول نمایندگی شرق و شمالشرق وزارت خارجه نیز با اشاره به روابط عمیق ایران و چک از گذشته تاکنون گفت: محدودیتی جهت ارتباط بین ایران و جمهوری چک وجود نداشته و تمام بسترها برای تعاملات دوجانبه فراهم است.
وی همچنین اظهار امیدواری کرد: با تشکیل اتاق مشترک ایران و چک در اتاق بازرگانی ایران، شاهد همکاریهای بیشتر میان دو کشور باشیم.
شناسایی پروژههای سرمایه گذاری خراسان رضوی برای ارائه به سرمایه گذاران
علی رسولیان، مدیر کل دفتر هماهنگی اقتصادی خراسان رضوی نیز با اشاره به قابلیتهای سرمایه گذاری در خراسان رضوی گفت: قانون سرمایه گذاری در این استان بسیار جذاب است.
رسولیان افزود: خراسان رضوی پروژههای سرمایه گذاری خود را شناسایی و تدوین کرده تا قابل ارائه برای سرمایه گذاران خارجی باشد.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی خراسان رضوی گفت: همچنین بازرگانان خراسان رضوی این توانایی را دارند که کالاهای تولیدی جمهوری چک را در افغانستان و آسیای میانه عرضه کنند.
رسولیان افزود: منطقه ویژه اقتصادی سرخس و دو غارون در مرز خراسان رضوی با ترکمنستان و افغانستان نیز آماده سرمایه گذاری است که می تواند برای جمهوری چک فرصت اقتصادی مطلوب به شمار آید.
در پایان این نشست کمیسیونهای مشترک دو کشور تشکیل و فعالان اقتصادی استان به تشریح فعالیتها و توانمندیهای خراسان رضوی در حوزههای مختلف پرداختند و با امکانات و توانمندیهای جمهوری چک آشنا شدند.