دکتر سیدحسن هاشمی در حاشیه مراسم امضای تفاهمنامه با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با حضور در جمع خبرنگاران گفت: واقعیت کشور ما این است که بهترینهایمان را عمدتا در گروه تجربی و پزشکی جذب میکنیم که اینها از بهترین جوانان کشور هستند و خوشبختانه معاونت علمی و فناوری امکان کشف و به کارگیری آن را فراهم میکند.
وی افزود: از ثمرات وجود همین جوانان در ۶۰۰ مرکز تحقیقاتی اقدامات مناسبی انجام میشود که حداقل ثمر آن، کاهش ۳۵ درصدی واردات در طی ۳ سال گذشته بوده است و این به معنی حمایت از تولید داخل است. البته صادراتمان هم نسبت به گذشته ۲.۵ برابر شده است.
وزیر بهداشت به ورود بیش از ۱۰۰ قلم داروی جدید به بازار دارویی جدید به کشور اشاره و اظهار کرد: در عین حال در حوزه تکنولوژیهای برتر حدود ۲۰۰۰ شغل ایجاد شده و به نظر میرسد با ادامه این روند حمایت از شرکتهای دانشبنیان آینده خوبی را برای خود متصور است.
هاشمی با بیان اینکه امیدواریم در تدوین برنامه ششم توسعه قوانین بیشتری برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان به تصویب برسد، اظهار کرد: ما در وزارت بهداشت از روز اول کارمان با تشکیل شورای فناوری و سیاستگذاری در زمینه حمایت از تولید داخل هم برای دارو و هم برای تجهیزات پزشکی در راستای دستیابی به اقتصاد مقاومتی تصمیمات خوبی اتخاذ کردهایم و حاصل آن هم عدم مهاجرت نخبگان این حوزه به خارج از کشور است. به طوری که کمترین میزان خروج از کشور را در حوزه پزشکی شاهد هستیم. در عین حال دستاوردهای ارزشمندی هم داشتهایم که در سالهای بعد مشخص میشوند.
وی ادامه داد: امیدوارم که بتوانیم با ادامه این روند در ۱۰ سال آینده سهم قابل توجهی را در بازارهای منطقه داشته باشیم. البته این نتیجه در صورتی حاصل میشود که کشور از ثبات و آرامش نسبی هم برخوردار باشد و بتوانیم با وحدت، همدلی و حمایت همهجانبه به آرمانهای بلند مقام معظم رهبری و شهدا دست یابیم.
وزیر بهداشت در پاسخ به اینکه کمک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به وزارت بهداشت چگونه است، گفت: ما از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درخواست کمک کردهایم که البته این کمک مادی نیست بلکه بیشتر جنبه فنی و مشاورهای دارد تا با این کمک بتوانیم تولید محصولات داخلی را از آنچه که فقط نامش تولید داخل است، بهتر تشخیص دهیم و این موضوع نیازمند کنترل مضاعفی است.
هاشمی در پاسخ به سوال ایسنا درباره نتایج جلسه کمیسیون تلفیق مجلس درباره بحث تجمیع بیمهها که روز گذشته برگزار شد، گفت: این مسائل بحثهای تخصصی است و رسانهای شدنش به نفع حوزه سلامت نیست. البته برخی دوست دارند که این موضوعات را رسانهای کنند، اما من معتقدم که بهتر است اجازه دهیم تا مجلس در آرامش کامل حرفهای کارشناسی را بشنود و سپس تصمیم بگیرد.
وزیر بهداشت افزود: امیدوارم تصمیمی که مجلس در این زمینه اتخاذ میکند، به نفع سلامت مردم باشد.