انجمن جهانی فولاد از تولید ۲.۹ میلیون تن فولاد در ایران در یازدهمین ماه سال جاری میلادی خبر داده است. تولید فولاد ایران در این ماه با رشد ۳.۹ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده است. صنعت فولاد از جمله صنایع آببر محسوب می شود و ایجاد و رشد این صنعت در مناطق خشک و کمآب چالشهای زیادی ایجاد خواهد کرد.
رشد ۳.۹ درصدی تولید فولاد ایران در نوامبر ۲۰۲۲ و با وجود تداوم تحریمهای غیرقانونی آمریکا و همچنین با وجود خشکسالیهای بیسابقه در کشور، درحالی است که کل تولید فولاد جهان در این ماه ۳.۷ درصد و تولید فولاد آمریکا ۱۰.۵ درصد کاهش یافته است.
براساس این گزارش؛ ایران طی سالهای اخیر بر اساس آمار ۱۲ ماهه دهمین تولیدکننده بزرگ فولاد جهان بوده است، اما در نوامبر امسال توانسته برای نخستین بار تا جایگاه هفتمین تولیدکننده بزرگ فولاد جهان بر اساس آمار ماهانه بالا رود. تولید فولاد ایران در این ماه از آلمان که بزرگترین اقتصاد اروپا محسوب میشود و همچنین از تولید فولاد برزیل و ترکیه بیشتر بوده است.
تولید فولاد آلمان در نوامبر امسال ۱۷.۹ درصد کاهش یافته و به ۲.۸ میلیون تن رسیده است. بروز بحران انرژی در آلمان به دنبال جنگ اوکراین به خوبی در افت تولید فولاد این کشور نمایان شده است.
تولید فولاد برزیل نیز در این ماه ۱۶.۳ درصد کاهش یافته و به ۲.۶ میلیون تن رسیده است. ترکیه نیز ۲.۴ میلیون تن فولاد در ماه نوامبر تولید کرده است که این رقم با افت ۳۰.۷ درصدی نسبت به ماه مشابه سال قبل مواجه شده است.
تنها چین، هند و ایران با افزایش تولید فولاد در نوامبر ۲۰۲۲ مواجه شدهاند. تولید فولاد چین با رشد ۷.۳ درصدی به ۷۴.۵ میلیون تن و تولید فولاد هند با رشد ۵.۷ درصدی به ۱۰.۴ میلیون تن رسیده است.
چین بزرگترین تولیدکننده فولاد جهان در ماه نوامبر بوده و پس از این کشور به ترتیب کشورهای هند، ژاپن، آمریکا، روسیه، کره جنوبی، ایران، آلمان، برزیل و ترکیه در رتبههای دوم تا دهم قرار گرفتهاند. باید دید با تداوم خشکسالی و کم آبیهای جدی در کشور، صنعت فولاد باز هم به رشد خود در ایران ادامه خواهد داد یا خیر.