کنسول سفارت گرجستان در ایران گفت: وجود 26 هزار و 400 رودخانه و زمینهای حاصل خیز در گرجستان فرصت مناسب برای سرمایهگذاری در بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی است.
روبن مورگوشیا در دیدار با اعضای هیات رئیسه اتاق اصفهان تصریح کرد: گرجستان با استان اصفهان به دلیل حضور گرجی تبارها در این استان میتواند روابط تجاری و سرمایهگذاری تنگاتنگی برقرار کند.
وی از سفر 130 هزار ایرانی طی 10 ماه گذشته به گرجستان خبر داد و گفت: سالانه بیش از 100 هتل درگرجستان ساخته میشود و سرمایهگذاران استان اصفهان میتوانند در ساخت و مالکیت این هتلها سرمایهگذاری کنند.
مورگوشیا با اشاره به اینکه 7 درصد تولید ناخالص داخلی گرجستان به صنعت توریسم اختصاص دارد، افزود: در سال 2016 تاکنون 8/4 میلیون نفر گردشگر به گرجستان سفر کردند و این در حالی است که در سال 2010 تعداد گردشگران 2 میلیون نفر بودند.
کنسول سفارت گرجستان در ایران با اشاره به اینکه تمام بانکهای گرجستان خصوصیاند، گفت: قانون حمایت از سرمایهگذار خارجی در گرجستان به سرمایهگذاران خارجی اجازه میدهد در یک روز شرکت ثبت کنند و حساب بانکی داشته باشند.گرجستان ازنظر آزادی اقتصاد رتبه 16 و ازنظر راحتی کسبوکار رتبه 10 و جزو 10 کشور جهان است که پایینترین نرخ مالیات رادارند.
مورگوشیا از امضای تفاهمنامه تجاری با ترکیه مبنی بر معافیت گمرکی برای کالای دو کشور خبر داد و گفت: این تفاهمنامه با کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز برقرار است.
مصطفی رناسی، نایبرئیس اتاق اصفهان در این دیدار خواستار معرفی فرصتهای تجاری و سرمایهگذاری گرجستان و اصفهان شد و گفت: استان اصفهان ازنظر صنعت، معدن و کشاورزی در جایگاه ویژه قرار دارد و میتواند همکاری نزدیکی با گرجستان داشته باشد.
قاسم علی جباری عضو هیات رئیسه اتاق اصفهان در این دیدار خواستار تسهیل صادرات کالای ایرانی به گرجستان شد و گفت: عوارض ورودی کالای ایرانی نسبت به کشور ترکیه 12 درصد بیشتر است و این رقم قدرت رقابت را از تولیدکنندگان ایرانی میگیرد.