مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی آب اتاق ایران مقالهای با عنوان «مدیریت بهینه آفات و بیماریهای کشاورزی تحت شرایط تغییر اقلیم» منتشر کرد.
تغییر اقلیم بر بیولوژی، توزیع و شیوع آفات در بسیاری از محصولات، مزارع و مراتع تأثیرگذار است. بیش از 30 درصد منابع غذایی در دنیا توسط آفات از بین میرود و هماکنون کاهش خسارت آفات جهت حفظ امنیت غذایی در جهان، کاهش مصرف نهادهها و کاهش گازهای گلخانهای بسیار مهمتر از هر زمان دیگری است.
برای همین و در جهت ارتقای دانش فعالان بخش کشاورزی در زمینه اثرات مخرب تغییر اقلیم بر تولیدات بخش کشاورزی و همچنین پایش تحولات و رویدادهای ملی، بینالمللی و منطقهای کشاورزی و تغییرات اقلیمی، این گزارش به بررسی جنبههای مختلف مدیریت بهینه آفات و بیماریهای کشاورزی تحت شرایط تغییر اقلیم پرداخته است.
مدیریت هوشمند اقلیمی آفات یک رویکرد فرامنطقهای و جهانی است که هدف آن کاهش خسارت در بخش کشاورزی، کمک به اکوسیستمهای طبیعی، کاهش گازهای گلخانهای به ازای هر واحد تولید محصولات غذایی و تقویت انعطافپذیری سیستم های کشاورزی در مواجه با تغییر اقلیم است.
بنا بر اهمیت این موضوع در این گزارش مشخص گردیده است که از طریق اجرای مدیریت هوشمند آفات و بیماریها، تولید محصول، سیاستهای توسعهای، تحقیقات و... در هماهنگی با یکدیگر در جهت ایجاد سیستمهایی کارامدتر و انعطافپذیرتر در تولید مواد غذایی، عمل میکنند.
متن کامل مقاله «مدیریت بهینه آفات و بیماریهای کشاورزی تحت شرایط تغییر اقلیم» را از اینجا بخوانید.