رئیس اتاق کرمانشاه در گفتوگو با روابط عمومی اتاق کرمانشاه، پیرامون فرصتها و ضرورتهای سرمایهگذاری و اهمیت توجه به موضوع جذب سرمایهگذار گفت: بهرهمندی از زیرساختهای مناسب و وجود بستههای آشنایی مؤثر، دو موضوع ضروری در جذب سرمایهگذاری هستند.
کیوان کاشفی در توضیح زیرساختهای سرمایهگذاری گفت: در این بخش ایجاد فضای مناسب کسبوکار امری ضروری است بطوریکه امروزه تمام دنیا با ابزار فضای کسبوکار مناسب توانسته اند سرمایهگذاریها را به سمت خود سوق دهند و به موفقیت برسند.
عضو هیات رئیسه اتاق ایران تأکید کرد: از دیگر موضوعات مهم در جذب سرمایهگذار، داشتن اطلاعات بروز و ارزشمند از فضای کسبوکار کشور و استان است که این اطلاعات در بخشهای مختلف اعم از چگونگی اخذ مجوزهای کسبوکار، بلامانعها، ویزا، میزان همکاری بانکها در اعطای تسهیلات، حمایت قضایی و دیگر موارد ضروری مربوط به سرمایه گذاری باید در اختیار سرمایهگذاران گذاشته شود.
رئیس اتاق کرمانشاه با اشاره به وضعیت استان در زمینه جذب سرمایه گذاری گفت: ایجاد فضای مناسب کسبوکار سبب ترغیب سرمایهگذاران برای فعالیت در استان کرمانشاه میشود.
کاشفی افزود: ایجاد فضای کسبوکار مناسب و امکان فعالیت آسان برای سرمایهگذاران خارجی، از شروط اساسی برای جذب سرمایهگذار است.
کاشفی در ادامه بیان کرد: فراهم کردن بسته ای مناسب از تمام موقعیتهای سرمایهگذاری در کشور و استان از دیگر شروط اساسی برای جذب سرمایهگذار است چراکه سرمایهگذار با داشتن اطلاعات لازم در مورد قابلیتهای منطقه موردنظر، میتواند سودآوری فعالیت خود را پیشبینی کند و بر این اساس برنامه ریزی داشته باشد.
عضو هیات رئیسه اتاق ایران گفت: باید بسته ای کامل بر اساس یک چارچوب علمی از موقعیتهای سرمایهگذاری در استان کرمانشاه با در نظر گرفتن تمامی جوانب آن تهیه شود و در این بسته ضرورتهای مختلف ازجمله علت طرح پیشنهادی، منطقه سرمایهگذاری و میزان سود طرح محاسبه شود تا سرمایهگذار با بررسی اولیه بتواند سرانجام پروژه و میزان سوددهی آن را محاسبه و ارزیابی کند.
کاشفی گفت: فعالیت نرمافزاری نیز از دیگر ضرورتهای اساسی در جذب سرمایهگذار است و در این روش باید ضمن برخورداری از دانش مذاکره و فن بیان، در کشورهای استراتژیک و برخوردار از سرمایهدار حضور داشته باشیم.
وی تسلط به زبان طرف مقابل را بسیار مهم دانست و گفت باید در نمایشگاهها و فرومهای اقتصادی داخل و خارج از کشور حضور پیدا کرد و با بازرگانان و سرمایه گذاران خارجی به مذاکره پرداخت.
888888
کاشفی هماهنگی بین سطوح مختلف را نیاز اساسی برای تحقق اهداف مذکور دانست و تصریح کرد: در استان باید هماهنگی لازم میان استاندار، بخش خصوصی و حوزه سرمایهگذار در سازمان امور اقتصاد و دارایی برقرار باشد.
رئیس اتاق کرمانشاه با اشاره به برگزاری مؤثر جلسات شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در استان کرمانشاه بیان کرد: تاکنون دستور کاری در حوزه سرمایهگذاری برای طرح و ارائه در شورای گفتگو نداشتیم اما در تدارک این مهم هستیم.
کاشفی در ادامه نقش مهم نهادهای دولتی برای جذب سرمایهگذار را یادآور شد و گفت: بخش خصوصی نقش حمایتکننده و پشتیبان برای سرمایهگذار دارد و عمدهترین نقش و رسالت بر عهده دستگاههای دولتی است.
وی بخش دولتی را متولی اصلی فراهم کردن زیرساختهای سرمایهگذاری در استان دانست و گفت: اتاق بازرگانی آمادگی دارد تا از طریق بخش خصوصی و شورای گفتوگو وارد حوزه جذب سرمایهگذار شود و در این راه با تمام نیرو و استفاده از توان کارشناسان خِبره برای نتیجهگیری سازنده و مفید اقدام خواهیم کرد.
کاشفی در خصوص مشوقهای سرمایهگذاری در استان کرمانشاه نیز توضیح داد: بهطور شفاف، مشوقهای سرمایهگذاری در استان کرمانشاه به نسبت سایر مناطق کشور معنادار نیست و نمیتوان ادعا کرد که در کرمانشاه مشوق خاصی وجود دارد که بهعنوانمثال همدان یا کردستان ندارند.
عضو هیات رئیسه اتاق ایران، ایده پردازی و نوآوری در فضای کسبوکار استان را مورد تأکید قرارداد و گفت: اگر ایدههای خلاق و فضای کسبوکار مناسب در استان فراهم باشد، سرمایهگذار با میل خود به استان ما تمایل پیدا خواهد کرد.
وی قرار گرفتن در نقطه مرزی، دسترسی به بازار بزرگ عراق و سوریه و برخورداری از فرودگاه بینالمللی را از جمله مشوقهای جذب سرمایهگذار در استان کرمانشاه عنوان کرد و گفت: این بسترها در کنار ایجاد فضای کسبوکار مناسب و اارئه بسته های پیشنهادی برای کار اجرایی در بحث جذب سرمایهگذار، بسیار مؤثر خواهد بود.