رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، گفت: اتاقها بهویژه اتاقهایی که مسائل مشابهی دارند به برنامه مشترکی برسند، تحقق توسعه اقتصادی و شکلگیری اتاقهای نسل ۴ تسهیل میشود و در این راستا، پیشنهاد میشود تفاهمنامهای بین این اتاقها منعقد و اقدامی مشترک بین اتاقهای جنوبی از کرمان آغاز شود.
سیدمهدی طبیبزاده، در نشست مشترک با رؤسا و نمایندگان اتاقهای جنوب کشور، افزود: تجربیات فراوانی در اتاقها وجود دارد که در صورت تدوین یک برنامه جامع و اجرای آن، نتایج خوبی را به دنبال دارد.
طبیب زاده، با اشاره به اینکه به دنبال بازمهندسی اقتصاد استان هستیم که اگر بازتعریف شود همه بهرهمند میشوند، گفت: در حال حاضر استان کرمان سه میلیارد دلار صادرات مواد خام دارد که البته هدف ما رساندن این میزان صادرات به ۱۰ میلیون دلار با ۵۰ کالای صادراتی و ارسال به ۴۰ کشور هدف است.
رئیس اتاق کرمان اظهار کرد: در حال حاضر دو میلیارد و 500 میلیون دلار صادرات محصولات معدنی استان است که میتوان با انجام یک مرحله ساده فراوری، این میزان به ۳۰ میلیارد دلار افزایش یابد.
وی با اشاره به صادرات محصولات حوزه فولاد، مس و کشاورزی و تأکید بر تکمیل زنجیره ارزش این محصولات، افزود: دراینارتباط تفاهمنامهای با شرکت ملی مس ایران منعقد شده تا برای تکمیل زنجیره ارزش، تولید ۴۰۰ هزار تن کاتد با مس باشد و پسازآن کار به اتاق واگذار شود.
طبیب زاده، با اشاره به اینکه رسیدن به شاخصهای توسعه پایدار با تمرکز بر اصلاح حکمرانی اقتصادی استان بسیار مهم است، گفت: سالانه 150 هزار میلیارد تومان بهعنوان سود، مالیات، بهره مالکانه در قالب حقوق دولتی از استان خارج میشود و این در حالی است که کمتر از ۳۰ درصد قطعات و دستگاههای موردنیاز از داخل استان تأمین میشود.
وی در ادامه تهیه نقشه گردشگری، بررسی شیوههای حکمرانی مناسب برای رسیدن به نسل ۴ و ۵ و تعریف اصول مشخصی برای رسیدن به این هدف، تشکیل کنسرسیوم صادرات، تشکیل زنجیره ارزش خرما، ساماندهی بحث خرما و برگزاری جلسات منطقهای شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی را ازجمله پیشنهادها برای همکاری بیشتر و بهتر اتاقهای جنوب عنوان کرد.
رئیس اتاق کرمان در ادامه به ارائه بخشی از اقدامات انجام شده در اتاق کرمان پرداخت و با بیان اینکه پایه فعالیتهای اتاق بر اساس حکمرانی تدوین شده است، افزود: ذینفعان اتاق متشکل از اعضا، سه قوه، بنگاههای بزرگ اقتصادی و مردم هستند که اولویتبندی انجام و متناسب با جایگاه ذینفعان برنامههایی پیشبینی و چشماندازی تعریف شده تا راهبر اقتصادی استان باشد.
وی کسب عنوان دستگاه برتر در گروه اقتصاد و مالی جشنواره شهید رجایی استان، برگزاری موفق همایش کرمان آیدکس با حضور ۳۰۰ نفر از نخبگان اقتصادی کشور و برقراری پرواز فلای دبی به کرمان را ازجمله اقدامات و دستاوردهای اتاق کرمان برشمرد و خاطرنشان کرد: در کرمان باوجود همه عوامل توسعه، آنگونه که باید توسعه پایدار ایجاد نشده که دلیل آن نبودن حکمرانی خوب است؛ بنابراین اصلاح شیوههای حکمرانی در دستور کار شورای گفتوگو قرار گرفت.
طبیبزاده ادامه داد: بنگاههای اقتصادی برای توانمندسازی، دستهبندی و آسیبشناسی شدند تا بتوانیم صنایع را به نسل ۴ متصل کنیم. وی افزود: برگزاری دوره آموزشی بازرگانان نسل فردا و اتصال مدرسه سمپاد مهارتی اتاق و تیزهوشان به برنامههای آموزشی اتاق برای تربیت نسلهای آینده ازجمله برنامههایی است که دنبال میکنیم.
وی با اشاره به واگذاری دبیری ستاد گردشگری کرمان ۱۴۰۴ به اتاق کرمان، اظهار کرد: در استان کرمان بیعدالتی آموزشی وجود دارد و دراینارتباط اتاق کرمان با کمک شرکت بنیان دانش و خرد نوین برنامههایی را با حضور بهترین اساتید کشور برای ۳۰ هزار نفر دانشآموز در جنوب کرمان پیشبینی کردیم که در یک ماه اخیر، دو هزار نفر از این آموزشها بهرهمند شدند.
رئیس اتاق کرمان کمبود نیروی ماهر را از دغدغههای فعالان اقتصادی دانست و بیان کرد: برای حل این دغدغه اقداماتی انجام شده که ازجمله آن انعقاد تفاهمنامهای با دانشگاه علمی و کاربردی و فنیوحرفهای استان است تا نیروهای ماهر تربیت شوند.
وی افزود: در حوزه کسبوکار تمرکز بر بررسی مشکلات فعالان اقتصادی است و در این رابطه امکان ارتباط فعالان اقتصادی از سراسر استان با کارشناسان اتاق فراهم است.
وی با بیان اینکه استراتژی ما تقویت جایگاه اتاق است که در این راستا اندیشکدهها و تشکلها تشکیل شده تا اتاق بتواند حرف حساب بزند و قدرت چانهزنی خود را بالا ببرد، گفت: امروز اتاق کرمان به جایگاهی رسیده که در همه فعالیتهای اقتصادی استان مشارکت دارد و صاحبنظر است و همچنین شورای پژوهشی مرکز مطالعات اتاق نیز مسائل اقتصادی را بررسی میکند.
طبیبزاده، با اشاره به مطالعات انجام شده در حوزه انرژی و همچنین اجرای طرح تحول و توسعه اقتصادی در روستاها در قالب برنامههای آموزشی، اظهار کرد: یکی از کارهای اتاق، انتشار نشریه سپهر اقتصاد است و همچنین مرکز انتشارات اتاق نیز فعال و کتب مناسب و اثرگذاری را منتشر میکند.
در ادامه این نشست رؤسای اتاقهای جنوب کشور ضمن قدردانی از فعالیتهای اتاق کرمان بر اشتراکگذاری این تجربیات در بخشهای مختلف تأکید کردند. همچنین موضوعاتی ازجمله تغییر نگرشهای اقتصادی، شناسایی مشکلات استانها، تعامل بیشتر اتاقها، ارزیابی اتاقها و ارائه گزارشی از رتبهبندی اتاقها از سوی اتاق بازرگانی بینالمللی (ICC)، توجه بیشتر به اقتصاد دریا محور و بازنگری در این حوزه، سرمایهگذاری در شرق کشور با توجه به وجود ۳۴ درصد بازار دنیا پس از مرزهای میرجاوه و میلک، تسهیل ارتباط با بازارهای اقتصادی دنیا، شکلگیری دبیرخانه مشترک اتاقهای جنوب کشور، پیگیری رفع تعهدات ارزی و بهبود فضای کسبوکار در استانها در این نشست مورد بحث و تبادلنظر قرار گرفت.
در پایان این نشست مقرر شد تفاهمنامهای بهمنظور استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی در راستای مشارکت مردم در توسعه اقتصادی کشور بین اتاقهای بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بندرعباس، زاهدان، بوشهر، اهواز، خرمشهر، آبادان، شیراز، کرمان، یاسوج، خرمآباد و بیرجند منعقد شود.