سفیر و رایزن بازرگانی اسپانیا در تهران در دیدار با هیات نمایندگان اتاق یزد دیدار کردند. در این نشست با اشاره به مشکلات موجود در روابط ایران و اسپانیا، طرفین بر گسترش همکاریهای دوجانبه تأکید کردند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یزد با اشاره به اینکه یزد بهعنوان شهر میراث جهانی که در فهرست یونسکو ثبت شده است، گفت: این شهر نهتنها بهواسطه معماری شگفتانگیز و ساختار تاریخی شناخته میشود، بلکه به دلیل سابقه زندگی مسالمتآمیز پیروان ادیان مختلف در طول تاریخ، الگویی از وفاق ملی و همزیستی مسالمتآمیز به شمار میرود.
مجتبی دستمالچیان ادامه داد: استان یزد بهعنوان یکی از مراکز تاریخی تجارت در ایران، دارای سابقهای طولانی در زمینه تجارت و بازرگانی است. یزد چهارمین استان توسعهیافته صنعتی در کشور است که بیش از ۸۰۰ نوع کالا در آن تولید میشود. این استان رتبه اول تولید کاشی و سرامیک، رتبه دوم محصولات نساجی و رتبه سوم محصولات فولادی را در کشور داراست.
وی در خصوص ارتباط با کشور اسپانیا تصریح کرد: یزد از گذشته روابط سازندهای با اسپانیا در زمینههای مختلف از جمله صنعت کاشی و سرامیک داشته که به امضای تفاهمنامه اتاق یزد با اتاق بازرگانی و صنعت کاستلیون در سال 2010 با هدف ارتقای روابط اقتصادی منجر شده است. مرکز توسعه فناوری سرامیک ایران نیز با کشور اسپانیا تفاهمنامهای امضا کرده است.
دستمالچیان با تأکید بر لزوم ایجاد زمینه مراوده و انعقاد تفاهمنامه همکاری اتاق یزد با یکی از اتاقهای مادرید یا بارسلون افزود: ازآنجاکه صدور روادید، حضور هیاتهایی از ایران در نمایشگاههای مختلف اسپانیا و همچنین تسهیل فرایند خواهرخواندگی با شهر سویا نیازمند رایزنی است، درخواست داریم ما را در این موارد همراهی نمایید.
ایران و اسپانیا اشتراکات زیادی دارند
در ادامه این نشست، سفیر اسپانیا در تهران گفت: بسیار خوشحالم که یزد اولین مقصد سفر من در سمت سفیر اسپانیا است. نهتنها به خاطر تاریخ و فرهنگ غنی این شهر که به ثبت رسیده؛ بلکه به خاطر اینکه یزد یکی از صنعتهای پویا در اقتصاد ایران است.
آنتونیو سانچز بندیتو ادامه داد: ما هر دو اشتراکات زیادی داریم ملتی قدیمی با تاریخی افتخارآمیز بهطوریکه من احساس میکنم در خانه هستم. از سویی ما در اسپانیا بهواسطه آندلس با اسلام و مسلمانان آشنایی داریم. در یزد نیز زندگی مسالمتآمیز ادیان میتواند الگوی خوبی برای جهان باشد.
وی افزود: اسپانیا نقش کلیدی در اقتصاد جهان دارد. چهارمین اقتصاد در اروپا و دومین کشور ازلحاظ گردشگری است بهگونهای که سالانه پذیرای گردشگران بهاندازه دو برابر جمعیت خود است.
سفیر اسپانیا در تهران با اشاره به اینکه در برخی موارد شرایط اقلیمی مشترکی از جمله کویر داریم، گفت: پتانسیلهای زیادی در یزد وجود دارد و بسیاری از مسائلی که مطرح شد در زمینه تولید هست. در بین بخشهایی که گفته شد نساجی، کاشی و سرامیک، مدیریت آب، غذا، انرژیهای تجدیدپذیر همه در اسپانیا وجود دارد و مایلیم این تجربهها را به اشتراک بگذاریم و هر دو طرف بهرهمند شوند.
وی ادامه داد: این وظیفه من و رایزن بازرگانی است که روابط اقتصادی بین دو کشور را تسهیل کنیم. کار ما گسترش و عمیقتر کردن روابط بین دو کشور است. پیشازاین تفاهمنامههایی بین ایران و اسپانیا بوده و احیای این تفاهمنامهها باید در دستور کار باشد. اگرچه آمار رسمی همیشه نشاندهنده مقدار صادرات و روابط نیست اما غیرقابلانکار است که روابط اقتصادی ما کاهش یافته است.
وی به موضوع صدور ویزا نیز اشاره کرد و گفت: اسپانیا بهعنوان عضوی از اتحادیه اروپا در رابطه با صدور ویزا مسئولیتهایی دارد؛ اما اگر هدف روی تجارت باشد؛ تلاش میکنیم این روند را تسهیل کنیم.
رایزن بازرگانی سفارت اسپانیا در ایران نیز با اشاره به اینکه این تازه آغاز راه ارتباط ما است تأکید کرد: شرایط برای همکاری دو کشور در زمینههای صنعتی مهیاست.
اینیگو خیل کاسارس آرمادو افزود: دفتر بازرگانی اسپانیا در ایران داریم برای تسهیل این ارتباط و وصل کردن بخش خصوصی ایران و اسپانیا تلاش خواهد کرد.
وی به تجربههای مشترکی هر دو کشور بهخصوص در زمینه مدیریت آب اشاره کرد و گفت: ما هم معتقدیم هر قطره آب، طلاست. در بخش انرژی و همچنین کشاورزی چندگانه و فروش ماشینآلات میتوان زمینههای همکاری ایجاد کرد.
وی همچنین به دو وبینار پیش رو در کشور اسپانیا در خصوص ماشینآلات کاشی و سرامیک و ماشینآلات معدن اشاره و از فعالان صنعتی یزد برای شرکت در آن دعوت کرد.
گسترش همکاریهای دوجانبه در زمینه گشت گلخانهای، مدیریت مصرف آب، صنعت کاشی و سرامیک، پتروشیمی، انتقال تکنولوژی و دانش و... از مهمترین مباحثی بود که دو طرف بر آن تأکید کردند.
سفیر و رایزن بازرگانی اسپانیا در ایران در سفری دوروزه به یزد با پتانسیلها این شهر آشنا شده و ظرفیتهای ایجاد همکاریهای جدید را بررسی میکنند.