در نشست فعالان اقتصادی استان کرمان با دادستان مرکز استان که با حضور رئیس اتاق کرمان و نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، فعالان اقتصادی استان به بیان مشکلات خود در موضوعات شیوههای رفع تعهدات ارزی، صادرات پسته، مسئولیت اجتماعی شرکتها، تأمین زمین برای پنلهای خورشیدی و تولید برق، تعرفه گمرکی، گردشگری سلامت و... پرداختند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان در این نشست با اشاره به اهمیت انرژیهای تجدیدپذیر و موقعیت جغرافیایی کرمان برای تولید انرژیهای خورشیدی، گفت: استان کرمان باوجود ظرفیت مناسب برای تولید انرژی خورشیدی، به دلیل سختیها و مشکلات صدور مجوزها، نتوانسته در این موضوع پیشرفتی داشته باشد، بنابراین همه باید پایکار این موضوع باشند زیرا اگر با همین روش پیش رویم، تغییری ایجاد نخواهد شد.
سیدمهدی طبیب زاده، همچنین ایجاد زنجیره ارزش در استان را موردتوجه قرار داد و اظهار کرد: منابع باید برای نسلهای بعد حفظ شوند و از مجتمع مس سرچشمه میخواهیم تا زمانی که زنجیره ارزش شکل نگرفته از تولید یکمیلیون تن کاتد پرهیز کند، زیرا ابتدا باید زنجیره ارزش شکل بگیرد و این کار میتواند لطفی به نسل آینده باشد.
وی با بیان اینکه سالانه 250 تا 300 هزار میلیارد تومان با عناوین مختلف مالیات، بهره مالکانه و حقوق دولتی از استان خارج میشود، گفت: کرمان باوجوداین همه ثروت، ازنظر درمانی مشکل دارد و این موضوع زیبنده کرمان نیست، بنابراین باید بهصورت جدی به مسائل بهداشتی و اجتماعی استان پرداخته شود.
اتاق کرمان موتور محرک فعالیتهای اقتصادی استان است
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با اشاره به برگزاری منظم جلسات شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی کرمان با حضور استاندار و مسئولان قضایی استان بیان کرد: جمع مسئولان استان پایکار آمدند و موتور محرک آنها اتاق بازرگانی به نیابت از فعالان اقتصادی است.
شهباز حسنپور، با بیان اینکه اتاق کرمان در سه سال گذشته موفق شد رتبه فضای کسبوکار استان را از 28 به رتبه 7 برساند، افزود: بر اساس آخرین گزارش اتاق ایران به رصد دولت، رتبه کسبوکار استان به 4 رسیده که کار بسیار بزرگی بود.
وی با بیان اینکه وضعیت شهرستان کرمان باوجود پیشینه تاریخی زیبنده مردم نیست، ادامه داد: امروز حدود 10 هزار نفر در حاشیه شهر کرمان با فقر و مرگ تدریجی دستوپنجه نرم میکنند که بخشی از آنها معتادان متجاهر هستند و مسائل مرتبط با آنها قابلحل است.
حسنپور، به وضعیت مدارس شهر کرمان و همچنین بودجه اختصاص یافته به شهرستان کرمان نیز اشاره کرد و گفت: برای بهبود وضعیت کرمان مطالبه گری نشده و باید به آن توجه شود.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه مسائل استان با وحدت و هماهنگی قابلحل است، افزود: برای حل مسئله ناترازی های برق باید به خود متکی باشیم و درخواست داریم هرچه سریعتر کارگروهی برای حل مسئله تأمین زمین برای انرژی خورشیدی تشکیل شود.
وی ادامه داد: برای حل این موضوع تمامقد ایستادهایم و از شرکتهای بزرگ که مشکل تأمین زمین ندارند، درخواست میشود به این موضوع ورود کنند.
حسنپور، با بیان اینکه متعهد به بررسی و پیگیری تمام مسائل مطرح شده در این جلسه با هدف عدم اختلال در سرمایهگذاری هستیم، خاطرنشان کرد: شورای تأمین استان دلسوزانه در کنار فعالان اقتصادی استان است و به دلیل وحدت و هماهنگی بین مجموعههای مختلف در بهبود فضای کسبوکار موفق عمل کردهایم.
زیرساختهای کرمان برای ورود سرمایهگذاران تأمین شود
دادستان مرکز استان نیز در این نشست با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب چندین سال بر مسائل اقتصادی تأکید داشته و موضوعات اقتصادی را بهعنوان شعار سال مطرح کردهاند، افزود: بر اساس سخنان ایشان این سرمایهگذاران هستند که باید دستور دهند و ما برای حل مسائل آنها تلاش کنیم، اما در عمل اینگونه نیست و سرمایهگذاران را پشیمان میکنیم.
مهدی بخشی تأکید کرد: زیرساختهایی در استان نیاز داریم تا سرمایهگذار بتواند فعالیتهای خود را آسانتر انجام دهد.
حل مشکلات صادرکنندگان محصولات کشاورزی ضروری است
رئیس کمیسیون واردات و تجارت داخلی اتاق کرمان نیز در این نشست با بیان اینکه کرمان استانی صادراتی بوده و بخش عمده اشتغال استان کشاورزی است، اظهار کرد: تا زمانی که اشتغال جدیدی ایجاد نشود، نمیتوان اشتغال کشاورزی را حذف کرد.
مظفر محمدی ادامه داد: درگذشته برای صادرکنندگان مشوقهایی در نظر گرفته میشد اما بعدها موضوعاتی مانند تعهد ارزی، محدودیت سقف ارزش کالای صادراتی و تعرفه گمرکی بالا برای صادرکنندگان ایجاد شد.
وی با اشاره به اینکه خودروسازان به موضوع صادرات محصولات کشاورزی ورود کرده و عملاً صادرکنندگان را از دور رقابت حذف کردهاند، تصریح کرد: این عوامل به ضرر شرکتهای بزرگ صادرکننده و کشاورزان است.
محمدی افزود: پیشانی اقتصاد هر کشوری صادرات آن است اما با تصمیمات متعدد میخواهند این موضوع را تعطیل کنند و درخواست داریم به این موضوعات ورود کرده و مشکلات آن را حل کنید.
مدیران کرمان از سرمایهگذاری در استان حمایت کنند
رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق کرمان نیز در این نشست با گلایه از مدیران استان که از سرمایهگذاری حمایت نمیکنند، اظهار کرد: ما در کرمان مشکل سرمایهگذاری و جذب سرمایهگذار نداریم اما متأسفانه مدیران استان پایکار نیستند.
محمدعلی محمدمیرزاییان با اشاره به قطعی برق در تابستان، صدور قبوض سنگین برق برای کشاورزان و زیان وارد شده به محصولات کشاورزی، افزود: هر اقدامی که برای حل مشکل برق لازم است باید پیگیری شود و ما در اتاق کرمان پایکار هستیم.
وی به تهدید کمیسیون مواد غذایی اتحادیه اروپا برای تحریم پسته اشاره کرد و با تأکید بر اینکه وزارت جهاد کشاورزی باید با سرعت پاسخ نامه اتحادیه اروپا را بدهد، گفت: کرمان پایلوت تولید پسته است و تعهدات ارزی از مشکلات چندین ساله این صنعت محسوب میشود و هر روز یک بخشنامه جدید اضافه میشود؛ چه کسی باید این مشکلات را حل کند؟
در ادامه این نشست فعالان اقتصادی به بیان دغدغهها و مشکلات استان پرداختند که آموزش نیروی انسانی، ایجاد اشتغال، رفع ناترازی برق و گاز، تأمین زمین برای انرژیهای خورشیدی، ایجاد صنایع پاییندستی در استان، صدور مجوز برای نصب پنلهای خورشیدی، تأمین زیرساختهای درمانی استان با کمک شرکتهای بزرگ، همراهی مدیران استان با فعالان اقتصادی، حمایت و همکاری شرکتهای بزرگ از واحدهای تولیدی کوچک، اصلاح شیوههای رفع تعهد ارزی، ساماندهی آب شهرستان شهداد و... ازجمله مباحث مطرح شده در این نشست بود.