رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرج گفت: با توجه به ظرفیتهای اقتصادی هند و ایران در حوزه صادرات و واردات تعاملات خوبی میان طرفین برقرار بوده و بازار دو کشور مذکور مکمل یکدیگر است.
پرهام رضایی در نشست با مدیرکل دفتر شبهقاره هند سازمان توسعه تجارت که با حضور مدیرکل اداره صمت، رئیس اتاق تعاون و مسئولانی از حوزه سرمایهگذاری امور اقتصادی و دارایی استان البرز برگزار شد، افزود: با توجه به ظرفیتها و مزیتهای استان ازجمله شهرکهای صنعتی متعدد و منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بینالمللی پیام تعامل مناسبی میان مدیران دولتی و بخش خصوصی برقرار است.
وی ادامه داد: همکاری و تعامل بین بخش دولتی و خصوصی البرز موجب شد که صادرات استان از ۳۵۰ میلیون دلار در سال ۱۴۰۰ به بیش از یک میلیارد دلار در سال ۱۴۰۱ برسد، دکتر عبداللهی استاندار البرز نیز در این خصوص بهطور مداوم با فعالان اقتصادی در ارتباط هستند و این تعاملات مثبت به توسعه استان کمک میکند.
رئیس اتاق کرج با بیان اینکه سازمان توسعه تجارت نیز نقش مهمی در ارتباطات بینالمللی و چرخه واردات، تولید و صادرات دارد، افزود: مراکز تجاری ایران در چند کشور ایجاد شده اما باید خروجی مناسبی داشته باشند. حضور در نمایشگاهها نیز اهمیت زیادی دارد و باید به دنبال رویدادهایی باشیم که بتوانیم قراردادهای مؤثری در حاشیه برگزاری آن به امضاء برسانیم.
وی با این توضیح که همکاری نزدیکتر میان بخشهای مختلف اقتصادی کشور میتواند به نتایج مثبت در این حوزه منجر شود، گفت: البرز جزو استانهای پیشرو در جذب سرمایهگذار خارجی است، در این راستا اتاق کرج برای ارائه خدمات به فعالان اقتصادی همکاری لازم را خواهد داشت.
راهبردهای جدید سازمان توسعه تجارت برای تسهیل تجارت
در ادامه این نشست هادی طالبیان مقدم، مدیرکل دفتر شبهقاره هند سازمان توسعه تجارت ایران، دیدار با رئیس و مدیران اتاق کرج و نمایشگاه توانمندیهای تولیدی و صنعتی استان البرز را بهعنوان نقطه آغاز همکاریهای مشترک با اتاق کرج و دیگر ارگانهای بخش خصوصی مانند اتاقهای تعاون و اصناف برشمرد.
وی با بیان اینکه یک هدف مهم سازمان توسعه تجارت ترویج و توسعه برندهای ایرانی و کاهش ریسکهای مربوط به صادرات و واردات است، گفت: موضوعاتی مانند رفع تعهد و تخصیص ارز ازجمله چالشهایی هستند که باید به آنها پرداخته شود.
طالبیان مقدم همچنین به برنامههای مشترک برای تقویت روابط تجاری اشاره کرد و گفت: در حال برنامهریزی برای اعزام و پذیرش هیاتهای تجاری و برگزاری همایشهای مشترک هستیم.
مدیرکل دفتر شبهقاره هند سازمان توسعه تجارت ایران به افتتاح دو مرکز تجاری ایران در دو شهر بمبئی و دهلی اشاره کرد و گفت: اگر اتاق بازرگانی تمایل به راهاندازی مرکز تجاری در هند داشته باشد از این موضوع استقبال میکنیم.
وی در ادامه عنوان کرد: سه راهبرد توسعه، تسهیل و ترویج در مأموریت جدید سازمان توسعه تجارت در دولت چهاردهم تعریف شده است، وزیر صمت نیز بر احیای شورای عالی صادرات تأکید داشته است که به نظر میرسد که شورای کارگروه توسعه صادرات ذیل آن بهعنوان یکی از ظرفیتهای جدید دوباره احیا خواهد شد.
ضرورت بررسی چالشها و فرصتهای توسعه اقتصادی البرز
در ادامه محمد انصاری، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت البرز با اشاره به جوان بودن این استان گفت: شرایط برای تبیین ظرفیتهای البرز هنوز مهیا نیست، اما با حضور مدیران با تجربه در حوزه اقتصادی جایگاه استان بهتدریج در این زمینه تثبیت میشود.
وی افزود: صادرات موفق نیازمند تولید پایدار است و مشکلات زیرساختی و چالشهای ارزی بر صادرات تأثیر میگذارند، با توجه به حضور واحدهای بزرگ صنعتی و برندهای ملی در البرز سومین استان کشور ازنظر نیاز ارزی است.
انصاری عنوان کرد: اتاقهای بازرگانی، تعاون و اصناف در استان البرز بهصورت همگرا و در کنار یکدیگر فعالیت میکنند که درنتیجه آن اقدامات مهمی ازجمله احداث و راهاندازی محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی انجام شده که تاکنون میزبان برگزاری چندین نمایشگاه تخصصی بوده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت البرز با اشاره به ظرفیتهای بالای استان در حوزه صادرات گفت: البرز به لحاظ صنعتی، پنجمین استان کشور است و در حال حاضر بر اعمال سیاستهای جدید بر محور دانشبنیان کردن و صادرات محور کردن فعالیتهای تولیدی استان متمرکز شدهایم.
وی در ادامه به ظرفیتهای استان البرز در زمینه تولید سیمان، صنایع غذایی و شیمیایی اشاره کرد و گفت: البرز در تولیدات مختلف ازجمله دارو و پوشاک نیز پتانسیلهای بالایی دارد، یک شهرک تخصصی دارویی در البرز فعالیت دارد و اکنون به دنبال رفع موانع احداث شهرک نساجی استان هستیم.
در بخش دیگری از این نشست سیدرضا سیدآقازاده، معاون بینالملل اتاق کرج به ظرفیتهای مناسب و مطلوب در دو کشور هند و پاکستان برای گسترش روابط تجاری با فعالان اقتصادی ایران بهویژه در استان البرز اشاره کرد و افزود: برای بهرهبرداری از این ظرفیتها، برگزاری وبینارهایی با حضور انجمنها و گروههای سرمایهگذاری ضروری است.
آقازاده تأکید کرد: برگزاری این وبینارها میتواند بهعنوان یک بستر مناسب برای تبادل اطلاعات و معرفی ظرفیتهای سرمایهگذاری البرز عمل کند، در این جلسات فعالان اقتصادی و سرمایهگذاران میتوانند با فرصتهای موجود در این استان آشنا شده و همچنین چالشها و نیازهای بازارهای هند و پاکستان را بررسی کنند.