اعضای کمیسیون حمایت از کسبوکار در تازهترین نشست، تغییرات بعد از ابلاغ دستورالعمل مرداد سال جاری سازمان غذاودارو که در دو استان مازندران و البرز اتفاق افتاده و منجر به افزایش چشمگیر هزینههای نمونهگیری و بازرسی از محصولات غذایی شده است را بررسی کردند. در این نشست مشخص شد بخشنامه مذکور، داخلی بوده و با هدف هماهنگسازی سامانههای داخلی سازمان، ابلاغ شده است.
در این بین تأکید شد که دانشگاههای علوم پزشکی دو استان البرز و مازندران در عملکرد خود به استناد دستورالعمل 30 مرداد، دچار اشتباه شدند چراکه این دستورالعمل هیچ تغییری در روند صدور گواهی بهداشت، اعمال نکرده است.
با این وجود بر اساس اظهارات فعالان اقتصادی این دو استان، مشخص است که از زمان اجرایی شدن این دستورالعمل، شرایط صدور گواهی بهداشت برای واحدهای صنایع غذایی تغییر کرده است و باید بایت هر محصول با وجود اینکه مشابه هم هستند به صورت مجزا، گواهی دریافت کنند. این روند، هزینهها را به طور چشمگیری افزایش داده است.
در نهایت با توجه به اظهارات نماینده سازمان غذاودارو و دیوان عدالت اداری که به دلیل اعتراضها به این مسئله ورود کرده است، مشخص شد که این دستورالعمل تغییری را اعمال نکرده و دو دانشگاه علوم پزشکی البرز و مازندران دچار اشتباه شدند. بنابراین مقرر شد لغو اجرای دستورالعمل 30 مرداد سازمان غذاودارو از طرف دبیرخانه کمیته حمایت از کسبوکار درخواست شود و با توجه به بررسی این موضوع از سوی سازمان غذاودارو، فعالان اقتصادی دو استان البرز و مازندران، ظرف 10 روز آینده بازخورد خود را نسبت به شرایط و عملکرد این دو دانشگاه، اعلام کنند.