به گزارش پایگاه خبری اتاق ایران آنلاین به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیبزاده، در آئین تقدیر از برگزیدگان واحدهای تولیدی شرکتکننده در هجدهمین دوره جایزه ملی کیفیت، افزود: باید برندی را در کرمان ایجاد کنیم تا هر زمان که نام کرمان برده میشود، تداعیکننده کیفیت و رقابت باشد.
وی با اشاره به اینکه هر جامعه و کشوری که تولیدات صادرات محور را دنبال کرده، توانسته است به رشد خوبی از تولید برسد؛ بیان داشت: در حال حاضر محصولات صادراتی و کشورهای مقصد صادرات محدود هستند و اگر تولید استان کرمان به سمت تولیدات صادراتمحور نرود، امکان ادامه کار وجود ندارد.
طبیبزاده، کیفیت و قیمت را از الزامات تولید صادراتمحور برشمرد و تأکید کرد: تولیدکنندگان استان باید به سمت تولید صادراتمحور حرکت کنند. در حال حاضر ارزش کالای وارداتی کرمان 10 برابر ارزش کالاهای صادراتی است و بیش از 80 درصد صادرات استان کرمان را مواد خام سنگ آهن، مس، پسته و خرما تشکیل میدهند.
رئیس اتاق کرمان اظهار کرد: اگر قیمت واقعی انرژی محاسبه شود، هیچ یک از تولیدات کرمان امکان صادرات ندارند، بنابراین تولیدات باید با کیفیت و همراه با تکنولوژی باشند تا بتوانند رقابت کنند. همچنین تولیدات باید ارزشافزوده و ارزآوری داشته باشند.
وی با اشاره به تدوین برنامه اتاق کرمان برای اجرای طرح «10،40،50» در حوزه صادرات شامل 10 میلیارد دلار ارزش صادراتی، 40 محصول و 50 کشور مقصد، تصریح کرد: به دلیل پایین بودن ارزش کالاهای صادراتی استان و تولید صادرات محور، این طرح و نظام کیفیت باید مورد توجه قرار گیرد.
طبیبزاده، در بخش دیگری از سخنانش به بیان مسائل و چالشهای واحدهای تولیدی استان پرداخت و گفت: مشکلات پیمانسپاری ارزی، تحریمها، عدم امکان انتقال پول، عدم پیوستن ایران به گروه FATF و محدودیتهای ایجاد شده حاصل از آن، از جمله مشکلات خارجی واحدهای تولیدی است.
وی ادامه داد: صادرکنندگانی که پیمانسپاری ارزی انجام داده اما نتوانستند ارز را برگردانند، نمیتوانند صادرات انجام دهند؛ زیرا کارتهای بازرگانی آنها معلق شده که راهحل این موضوع اختصاص فرصت بیشتر و رفع محدودیتهای زمانی است.