رئیس اتاق مشترک ایران و ازبکستان، گفت: صدور خدمات فنی و مهندسی از مزیتهای مهم بخش خصوصی است و با توجه به استراتژی 2030 ازبکستان، باید از این مزیت استفاده کنیم.
موسی آقایی، در گفتوگو با «اتاق ایران آنلاین»، ادامه داد: ازبکستان در این استراتژی، بر بهبود زیرساختها به ویژه در بخش ساختمانسازی و راهسازی و نوسازی ساختمانهای این کشور تأکید دارد.
او با اشاره به برگزاری نمایشگاه صنعت ساختمان ازبکستان در اسفندماه، افزود: اتاق مشترک از 5 تا 9 اسفند همزمان با برگزاری این نمایشگاه، یک هیات تجاری متشکل از فعالان حوزه ساختمان به تاشکند اعزام خواهد کرد.
آقایی با اشاره به حضور شرکتهای مختلفی از استانهای تهران، اصفهان، البرز، گیلان و مازندران در این هیات، بیان کرد: برگزاری جلسات B2B، بازدید از بخشهای مختلف مرتبط با صنعت ساختمان در ازبکستان و نشستهای مختلف با اعضای اتحادیه ساختمان ازبکستان از جمله برنامههای پیشبینیشده برای این هیات است.
رئیس اتاق مشترک ایران و ازبکستان، اظهار کرد: تاشکند، سمرقند و دیگر شهرهای اصلی ازبکستان در حال ایجاد شهرکهای جدید مسکونی هستند و این بهترین فرصت برای ماست تا از مزیت خود در حوزه خدمات فنی و مهندسی برای توسعه روابط تجاری ایران و ازبکستان استفاده کنیم.
آقایی با اشاره به حضور پررنگ روسیه، چین و کره در ازبکستان، افزود: باید تلاش کنیم تا از رقبای خود عقب نمانیم. متأسفانه ما با مشکلات زیادی در تجارت خارجی مواجه هستیم.
او با بیان اینکه حجم تجارت 500 میلیون دلاری ایران و ازبکستان، راضیکننده نیست، گفت: مردم و دولت ازبکستان تمایل زیادی به همکاری با فعالان اقتصادی ایران دارند اما مشکلاتی از جمله محدودیتهای FATF به عنوان مهمترین مسئله و همچنین مشکلات حملونقل و تعرفههای بالا، مانع از توسعه همکاریهای دو کشور شده است.
رئیس اتاق مشترک ایران و ازبکستان با اشاره به مزیتهای ایران در حوزههای خدمات فنی مهندسی، مصالح ساختمانی، تولیدات صنعتی و ادوات کشاورزی و محصولات دانشبنیان برای تجارت با ازبکستان، افزود: اخیراً در نشستی که با سفیر ازبکستان در ایران داشتیم، شرایط ورود ایران به بازار دانشبنیان ازبکستان مورد بررسی قرار گرفت و با استقبال زیاد ایشان مواجه بود.
او در بخش دیگر از سخنان خود از راهاندازی دفتر و محل فروش دائمی محصولات صنایع غذایی ایران در تاشکند ازبکستان، خبر داده و گفت: این اتفاق با همکاری اتاق مازندران و اتاق مشترک انجام شده و تأثیر زیادی بر افزایش سطح همکاریهای دو کشور خواهد داشت.