یوسف نجفی، مشاور عالی اتاق ایران از هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته بازدید کرد.
«گردشگری صلح، اقوام ایرانی و وفاق ملی» شعاری است که برای هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری طراحی شده تا زنان و جوانان ایرانی از 23 تا 26 بهمنماه در محل دائمی نمایشگاههای تهران به دیدن جاذبههای گردشگری و صنایع دستی سراسر کشور از شمال تا جنوب، از غرب تا شرق روند.
مشاور عالی اتاق ایران هم امروز در مسیر بازدید از غرفه استانهای مختلف کشور، به غرفه آذربایجان شرقی رفته و از ظرفیت و جاذبههای گردشگری این استان گفت. بهگفته نجفی گردشگری در جهان مدرن امروزی، یکی از صنایع پرسود در میان صنایع بزرگ دنیاست و رقابتی تنگاتنگ با صنایع مهم دیگر دارد و چه بسا به دلیل آلایندگی سایر صنایع پرسود، صنعت توریسم به عنوان یک صنعت پاک دارای مزایای بیشتری نیز هست.
![](/UFiles/Images/2025/2/13/Img2025021316521666(1).jpg)
نجفی ادامه داد: هر کجا که صنعت گردشگری رونق گرفته، منافع اقتصادی کلانی برای آن منطقه و یا آن کشور ایجاد شده است و ما هم باید سعی کنیم صنعت گردشگری خود را تقویت کنیم.
نجفی در ادامه بازدید از غرفههای استانهای مختلف به انواع گردشگری تفریحی، تاریخی، علمی، ورزشی، کشاورزی یا مزرعه، اکوتوریسم و گردشگری سلامت و گردشگری اشاره کرد و تاکید کرد: طبیعت بکر، سواحل و جنگلها و کویر و فصول چهارگانه از مواهب خدادادی ایران است که میتواند با مدیریت کارآمد و برنامهریزی کلان ایران را به کشوری توریستی تبدیل کرده و از سایر صنایع تا حد قابل توجهی بینیاز سازد.
![](/UFiles/Images/2025/2/13/Img2025021316521666(2).jpg)
بازدید مشاور عالی اتاق ایران از غرفه کمیسیون گردشگری
مشاور عالی اتاق ایران در ادامه بازدید از هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته از غرفه کمیسیون گردشگری اتاق ایران بازدید کرد. کمیسیون گردشگری دو سال متوالی است که در این نمایشگاه غرفه دارد که مورد استقبال بخش خصوصی، فعالان اقتصادی و کمیسیونهای گردشگری اتاقهای سراسر کشور قرار گرفته است.
نجفی در بازدید از غرفه کمیسیون گردشگری اتاق ایران به همراه شهاب علیعرب نایبرئیس کمیسیون گردشگری و مسعود شیرینکلام دبیر کمیسیون گردشگری اتاق ایران از برنامههای این کمیسیون و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برای معرفی و توسعه گردشگری گفت.
بهگفته نجفی گردشگری یک محرک مناسب برای رشد اقتصادی است و باعث رشد تجارت بینالملل میشود.
نجفی در بازدید از غرفه کمیسیون گردشگری اتاق یران تصریح کرد: در اغلب کشورهای گردشگرپذیر، توسعه صنعت گردشگری به بهبود قابلتوجه زیرساختهایی مانند فرودگاهها، راهها، سیستم آبرسانی، انرژی، خدمات درمانی، شبکههای تلفن همراه، بهداشت، امنیت و غیره منجر میشود و مردم بومی نیز مانند گردشگران از این پیشرفتها سود خواهند برد.
![](/UFiles/Images/2025/2/13/Img2025021316521666.jpg)
او ادامه داد: گردشگری اهمیت ویژهای برای کشورهای کمتر توسعهیافته و کمدرآمد دارد. این حوزه باعث رشد اقتصادی فراگیر میشود. بدین معناست که بخش وسیعی از نیروی کار جامعه، از مزایای رشد اقتصادی بهرهمند شوند؛ و صنعت گردشگری بهخوبی از عهده این مهم برمیآید. صنعت گردشگری از یک زنجیره تأمین گسترده بهره میگیرد که حوزههای تولیدی و خدماتی مختلفی از قبیل حملونقل، اسکان، مواد غذایی، محصولات کشاورزی، تأمین انرژی و آب، جاذبههای گردشگری، برنامههای تفریحی و فرهنگی، هنرها و صنایع دستی، میراث فرهنگی، کسبوکارهای خرد، ساختمان و نوسازی و ... را شامل میشود. به همین دلیل افراد زیادی از رشد صنعت گردشگری در یک کشور نفع میبرند.
نجفی در ادامه بازدید از هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته با جولیا معین، رایزن بازرگانی بنگلادش در ایران در غرفه کمیسیون گردشگری اتاق ایران دیدار کرد. آنها در این دیدار از ظرفیت همکاری اقتصادی ایران و بنگلادش و ظرفیت تبادل گردشگر بین دو کشور گفتند.
گفته میشود برپایی این نمایشگاه به عنوان بزرگترین رویداد نمایشگاهی گردشگری کشور در تقویم رویدادهای سازمان جهانی گردشگری (UNWTO)، به صورت رسمی ثبت شده است.
در این نمایشگاه استانهای کشور و مناطق آزاد ۸ سالن در اختیار دارند؛ فعالان بخش خصوصی گردشگری، شرکتهای دانشبنیان و گردشگری خوراک 10 سالن، مشارکت کنندگان خارجی ۱ سالن و برای فعالان گردشگری سلامت 1 سالن در نظر گرفته شده است.