هادی ابوی، دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران گفت: به گواه دفترچههای تامین اجتماعی و رشد اقتصادی باید پذیرفت که اشتغالزایی شده است و نمیتوان منکر ایجاد اشتغال شد. اما شنیدن خبر تعطیلی برخی بنگاهها و کارخانهها و اخراج و بیکاری کارگران آنها موجب میشود تا نسبت به آمارهای اشتغال احساس تردید کنیم چون بخشی از بیکاران را همین عده از کارگران تشکیل میدهند.
وی افزود: طبعا با تلاشهایی که از سوی دولت برای احیای واحدهای تولیدی راکد و حفظ اشتغال نیروهای انسانی صورت گرفته انتظار ما هم این است که خروجی این تلاشها را ببینیم، ولی سیستم نرم افزاری به روز و متولی واحدی در این خصوص نداریم که بتوانیم به طور مشخص و دقیق آمار ایجاد اشتغال و تعداد بیکاران را رصد و اعلام کنیم.
دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ادامه داد: درست است که ایجاد شغل به یک وزراتخانه مربوط نمیشود و وزارت کار تنها یک معاونت اشتغال دارد ولی معتقدم وزارت کار برای به روز کردن آمار و ارقام مربوط به اشتغال باید اقدام اساسی صورت گرفت.
بعه گفته ابوی، وزارت کار به سامانهای برای شناسایی تعداد بیکاران و کارگران بیکار شده نیاز دارد و باید نظارت در برخی حوزهها را با جدیت گسترش دهد.
وی با بیان اینکه امروز سرمایهگذاری در تولید مقرون به صرفه نیست، افزود: بسیاری از تولیدکنندگان در شرایط سخت رکود و تحریم تلاش میکنند تا خود را سرپا نگه دارند در حالی که اگر سرمایههایشان را در بانکها بگذارند و سودش را بگیرند برایشان بیشتر میصرفد. اگر تولید برای دولت اهمیت دارد باید از تولیدکننده حمایت کند در غیر این صورت کارفرمایان انگیزهای برای تولید نخواهند داشت و از تعطیل کردن کارخانهها استقبال خواهند کرد.