به گزارش روابط عمومی اتاق اردبیل، حسین پیرموذن در جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان اردبیل به تبیین استراتژیهای اتاق ایران برای تحقق شعار سال پرداخت و تأکید کرد: تقویت دیپلماسی اقتصادی با کشورهای همسایه از اولویتهای کلیدی ما است.
وی افزود: در نخستین گام، هیاتی به همراه رئیسجمهور در تاریخ ۷ اردیبهشت به جمهوری آذربایجان سفر خواهند کرد تا مقدمات توافقات و سفرهای آتی را فراهم کنند.
پیرموذن ادامه داد: در این سفر ۱۲۰ نفر از فعالان اقتصادی و اعضای بخش خصوصی در قالب هیئت اقتصادی و پارلمانی دوستی ایران و آذربایجان به همراه ۴ نفر از استانداران شمال غرب کشور به باکو سفر خواهند کرد.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و آذربایجان بر ضرورت بازگشایی مرز آستارا و بیلهسوار برای تردد زمینی با جمهوری آذربایجان تأکید کرد و گفت: این بازگشایی، به همراه راهاندازی پل ارتباطی ایران و آذربایجان در قالب بندر خشک، از موضوعات اصلی است که در این سفر به آن پرداخته خواهد شد.
وی همچنین به سفر هیئت چینی به استان از ۸ تا ۹ اردیبهشتماه اشاره و ابراز امیدواری کرد که مسئولان استان، با پذیرش این هیئت، مذاکرات جدی برای جذب سرمایهگذاری فعالان اقتصادی چین را انجام دهند.
پیرموذن در ادامه به برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۵ در تهران اشاره کرد و گفت: «این نمایشگاه فرصتی طلایی برای معرفی ظرفیتهای اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و استانها خواهد بود و امکان برقراری مذاکرات چهره به چهره با فعالان اقتصادی را فراهم میکند؛ همچنین اتاق بازرگانی با حضور فعال در این نمایشگاه تلاش میکند توانمندیهای صادراتی و ظرفیتهای اقتصادی را به نمایش بگذارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: طولانی شدن فرآیند صدور مجوزها، به ویژه در زمینه استعلامها، موجب ایجاد نگرانی در میان سرمایهگذاران شده و انتظار میرود این فرآیندها در سریعترین زمان ممکن انجام شوند.
پیرموذن تأکید کرد: استاندار اردبیل با تمرکز بر جذب اعتبارات و توسعه زیرساختها، در تلاش است تا بسترهای سرمایهگذاری را فراهم کند و جلسات شورای گفتوگو دولت و بخش خصوصی نیز بهطور منظم در پایان هر ماه برگزار خواهد شد تا پیگیریهای لازم صورت گیرد.
نایبرئیس اتاق ایران در پایان بر استراتژی اتاق برای حمایت از سرمایهگذاران تأکید کرد و گفت: با تکنرخی شدن ارز و حذف رانتها، شاخصهای اقتصادی بهبود و کشور در مسیر توسعه اقتصادی قرار گیرد، همچنین باید تدابیری برای حمایت از سرمایهگذاران و تسهیل خرید ماشینآلات برای واحدهای تولیدی اتخاذ شود تا نتایج مثبتی در تقویت نظام اقتصادی و کارآفرینی حاصل گردد.

لزوم بررسی زمینهای بلاتکلیف برای سرمایهگذاری در اردبیل
استاندار اردبیل گفت: در راستای تحقق شعار سال و ارتقای شاخصهای اقتصادی استان زمینهای بلاتکلیفی که برای سرمایهگذاری واگذار شدهاند در اسرع وقت باید تعیین تکلیف شود.
مسعود امامی یگانه با اشاره به اهمیت جذب سرمایهگذاری در استان بر لزوم صدور مجوزهای سرمایهگذاری در اسرع وقت تاکید و اظهار کرد: کوتاهی مدیران در این زمینه قابل چشم پوشی نیست و از مدیران خواست تا زیر مجموعههای خود را نسبت به موضوع سرمایهگذاری با دید مثبت هدایت کنند.
وی همچنین بر لزوم تعیین تکلیف زمینهایی که برای سرمایهگذاری واگذار شدند اما به دلیل کوتاهی سرمایهگذاران در این زمینه بلاتکلیف ماندهاند تاکید کرد و افزود: در راستای تحقق شعار سال و ارتقای شاخصهای اقتصادی استان لازم است قوانین به نفع سرمایهگذار تعبیر شوند.
استاندار اردبیل ادامه داد: بسیاری از فرآیندها، از جمله صدور مجوزها، از طریق درگاه ملی مجوزها و با همکاری نیروی انسانی انجام میشود و بر همین اساس آموزش و توانمندسازی نیروی انسانی میتواند نقش بسزایی در ارتقاء جایگاه استان به عنوان یک مقصد سرمایهگذاری ایفا کند.
امامی یگانه گفت: کارگروه سرمایهگذاری استان با هدف تسهیل روند پیگیری موضوعات استانی تشکیل شده است و این کارگروه برش استانی مشخصی را در نظر گرفته و استانداران نیز در سطح ملی جایگاه ویژهای دارند که امکان پیگیری آسانتر مسائل را فراهم میکند.
وی با بیان اینکه مدیران دستگاههای اجرایی استان ملزم به هوشمند بودن در برنامهریزیهای خود هستند افزود: مدیران با تدوین برنامههای اولویتدار سرمایهگذاری و بهرهبرداری از ظرفیتهای اقتصادی و تجاری منطقه و تجهیز زیرساختها میتوانند در توسعه پایدار و افزایش کارایی در جذب سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی نقش بسزایی داشته باشند.
استاندار اردبیل در خصوص سفر تیم اقتصادی به کشور آذربایجان اظهار کرد: تسهیل مراودات زمینی، احداث شهرک صنعتی ایران-آذربایجان، راهاندازی روادید کوتاهمدت، توسعه زیرساختهای گمرکی و تشکیل کارگروه پایش آلودگی رود ارس از جمله موضوعات مهمی است که در این سفر مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت. این اقدامات به منظور تقویت روابط اقتصادی و تجاری بین دو کشور انجام میشود.
ضرورت کسب مهارتهای حمایت از سرمایهگذاری توسط مدیران میانی
یوسف خدادادی، معاون رئیس کل دادگستری استان با تاکید بر مشارکت جدی مدیران میانی بر موضوع حمایت از سرمایهگذاری گفت: مدیران اصلی بر ضرورت حمایت از سرمایهگذاری واقف و آگاه هستند اما گاهی لازم است مدیران میانی نسبت به این موضوع مهارتهای لازم را کسب کنند.
وی بر لزوم توجه به سرمایهگذاری در شهرستانهای استان به اندازه مرکز استان تأکید کرد و گفت: این موضوع از احساس تبعیض در میان تولیدکنندگان جلوگیری شود.
معاون رئیس کل دادگستری استان با تاکید بر ضرورت تسریع در فرایند صدور مجوزها افزود: تأخیر در صدور مجورها باعث آسیب و متضرر شدن سرمایهگذاران میشود که لازم است با تسریع این مهم که از عوامل کلیدی برای جذب سرمایهگذاری و تقویت تولید است، زمینه ساز رشد اقتصادی در استان را فراهم آورد.
مقابله قاطع با تهدیدات تولید ملی
دادستان اردبیل گفت: در حوزه تولید و سرمایهگذاری، هرگونه فساد اداری، بروکراسی پیچیده در فرآیند صدور مجوزها و قاچاق سازمانیافته را غیرقابل قبول بوده و دادستانی اردبیل با هرگونه تهدیدی علیه تولید ملی بهطور قاطع برخورد خواهد کرد.
جلال آفاقی، بر اهمیت حمایت از سرمایهگذاری برای تولید با توجه به شعار سال تأکید کرد.
وی گزارشی از اقدامات دادستانی در ایجاد کمیتهها و کارگروههای پیگیری تحقق شعار سال در دادسراهای مختلف استان ارائه داد و افزود: تأمین امنیت قضایی و حقوقی برای سرمایهگذاری و تولید از اولویتهای اساسی تشکیلات قضایی استان به شمار میرود و نقش بسزایی در تحقق شعار سال دارد.
آفاقی با تأکید بر لزوم شفافیت و یکپارچگی دادهها در حوزه تولید و سرمایهگذاری، هرگونه فساد اداری، بروکراسی پیچیده در فرآیند صدور مجوزها و قاچاق سازمانیافته را غیرقابل قبول دانست و اعلام کرد: دادستانی اردبیل با هرگونه تهدیدی علیه تولید ملی بهطور قاطع برخورد خواهد کرد.
دادستان اردبیل همچنین به ضرورت ایجاد اعتماد عمومی برای جذب سرمایههای مردمی در تولید اشاره کرد و انتقاداتی نسبت به فقدان نظارت هوشمند در این حوزه بیان داشت.
وی در ادامه از راهاندازی شعبه ویژه تخصصی در دادسرای عمومی و انقلاب اردبیل برای رسیدگی به پروندههای مرتبط با سرمایهگذاران خبر داد و افزود: شعب مشابهی در تمامی دادسراهای تابعه استان با هدف حمایت قضایی و حقوقی از تولید تأسیس خواهد شد.
پاسخگویی ۱۰ روزه دستگاهها و افزایش نظارت در اردبیل
رئیس کل سازمان بازرسی استان اظهار کرد: در راستای کاهش فساد و سوءاستفاده از موقعیتهای شغلی در استان اردبیل، بازرسیها پررنگتر میشود.
علی رمضانپور اظهار کرد: دستگاههای اجرایی موظف هستند ظرف ۱۰ روز از تاریخ وصول نامهها و مصوبات نسبت به آن پاسخگو باشند و این اقدام به منظور افزایش شفافیت و بهبود عملکرد ادارات در استان انجام میشود.
رئیس کل سازمان بازرسی استان با اشاره به اهمیت نظارت جهت جلوگیری از هرگونه فساد اداری افزود: این موضوع موجب شده در سال جاری سازمان بازرسی به طور جدیتر ورود پیدا کند و سطح نظارتها در جلوگیری از تخلفات در دستگاههای اجرایی ارتقا یابد.