رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان با تأکید بر اینکه برنامه جدی استان باید توسعه صنایع کوچک و متوسط باشد، گفت: بر اساس مطالعات انجام شده، یکی از موانع توسعه استان تمرکز بر واحدها و صنایع بزرگ و بیتوجهی نسبت به صنایع کوچک و متوسط است بنابراین ما باید در مسیر تکمیل زنجیره ارزش توجه جدی به این بنگاهها داشته باشیم و برای پر کردن میانه گمشده برنامهریزی کنیم.
به گزارش روابط عمومی اتاق کرمان، سیدمهدی طبیبزاده، در نشست کمیسیون صنعت اتاق که با موضوع «تشکیل کارگروه مشترک رفع موانع و توسعه صنعتی استان» و با حضور شهباز حسنپور، نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی و غلامرضا سالاری، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار برگزار شد، با اشاره به اهمیتی که دنیا برای بنگاههای کوچک و متوسط قائل است، ادامه داد: قطعاً استان به دلیل اینکه روزی مواد معدنی به اتمام میرسند، صنایع بزرگ را نخواهد داشت و اگر صنایع بزرگ نباشند، دیگر توسعه صنایع کوچک امکانپذیر نیست.
رئیس اتاق کرمان انجام کار علمی و استفاده از مدلی تجربه شده برای توسعه واحدهای کوچک و متوسط را ضروری دانست و اظهار کرد: نباید وقت و تمرکز را متوجه بنگاههای بزرگ کرد زیرا آنها میتوانند مسائل خود را حل کنند اما صنایع کوچک و متوسط بیپناه ماندهاند و هیچکسی کمکی به آنها نمیکند.
وی تصریح کرد: باید میثاق نامهای امضا کنیم تا توجه جدی ما به توسعه این صنایع باشد و مسائل آنها را حل کنیم تا بنیه اقتصادی استان قوی شود.
ضرورت تشکیل ستاد استانی برای توسعه واحدهای کوچک و متوسط در کرمان
رئیس کمیسیون صنعت اتاق کرمان نیز با اشاره به اهمیتی که اتاق کرمان برای رشد و توسعه واحدهای کوچک و متوسط استان قائل است، گفت: مسیر رشد و توسعه استان از دل بخش خصوصی بهویژه بنگاههای کوچک و متوسط عبور میکند. صنایع بزرگی در استان داریم که حتماً برای استان مایه خیروبرکت بودهاند اما از طریق آنها هیچوقت اقتصاد و توسعه پایدار نخواهیم داشت.
حامد بدرآبادی، توانمندسازی بنگاههای کوچک و متوسط را کلید توسعه پایدار استان خواند و گفت: پیشنهاد اتاق و کمیسیون صنعت اتاق کرمان برای رشد واحدهای کوچک و متوسط استان، تأسیس ستاد استانی در راستای تدوین سند مهارتی- فناورانه و توسعه واحدهای کوچک و متوسط برای رشد پایدار اقتصاد با حضور همه ارکان بخش دولتی و خصوصی در کرمان است.
وی به ارائه مطالعهای در خصوص سند توسعه استان از طریق حمایت از واحدهای صنعتی کوچک و متوسط پرداخت و گفت: در استان واحدهای کوچک و متوسط بسیاری داریم که یا غیرفعال هستند و یا با ظرفیت کمی فعالیت میکنند در حالی که این واحدها هم میتوانند اشتغال سریع و با کمترین سرمایه گذاری را ایجاد کنند و هم از منظر فرهنگ صنعتی تأثیرگذار هستند که نمونههای آن را میتوان در استانهای اصفهان و تبریز مشاهده کرد.
بدرآبادی، ظرفیت پایین، ضعف فناوری، کمبود منابع مالی و ضعف مهارتی را از جمله چالشهای صنایع کوچک و متوسط استان برشمرد و گفت: در استان میتوانیم این چالشها را تا حدودی حل کنیم. صنایع بزرگ نیز میتوانند از طریق مشارکت راهبردی، توانمندسازی و تأمین نیروی انسانی برای توسعه واحدهای کوچک و متوسط کمک کنند.
در این نشست بر استفاده از ظرفیت صنایع کوچک و متوسط برای تأمین نیازهای صنایع بزرگ استان، انتقال دفاتر صنایع بزرگ استان در کرمان، انتقال حساب شرکتهای بزرگ کرمان به استان، تأمین زیر ساخت ها و حل مشکلات شهرکهای صنعتی و ایجاد نمایشگاهی دائمی از توانمندیهای استان در کرمان تأکید شد.