به گزارش روابط عمومی اتاق اردبیل، حسین پیرمؤذن در نشست فعالین اقتصادی بخش کشاورزی استان اردبیل با وزیر جهاد کشاورزی ، اظهار کرد: بخش خصوصی در دولت جایگاه ویژهای دارد و این دیدگاه دولت نسبت به بخش خصوصی مایه دلگرمی فعالین اقتصادی است.
وی با بیان اینکه استان اردبیل جزو استانهای مستعد کشاورزی است افزود: استان اردبیل همواره بهعنوان استان کشاورزی معرفی شده و مدیران استانی در ادوار مختلف به طور مستمر برای رشد و توسعه کشاورزی این استان تلاش کردهاند.
نایبرئیس اتاق ایران حذف پیمانسپاری ارزی برای محصولات کشاورزی را جزو انتظارات بخش خصوصی مخصوصاً فعالان حوزه کشاورزی عنوان کرد و افزود: پیمانسپاری ارزی برای محصولات کشاورزی فساد آفرین بوده و این موضوع از یک سو و نبود سیستم بانکی مشخص برای نقلوانتقالات و زمانبر بودن صادرات محصولات کشاورزی از سویی دیگر، باعث بروز مسائل و مشکلاتی را برای بخش خصوصی فعال در این حوزه شده که نیازمند حل است.
پیرمؤذن با اشاره به توافقات با جمهوری آذربایجان در خصوص ایجاد کانال سبز گفت: انعقاد تفاهمنامه از سوی وزارت جهاد کشاورزی با گمرک کشور در ارتباط با صادرات بدون نوبت ترانزیتی و تسهیل صادرات باتوجهبه گرمی هوا و فسادپذیری محصولات کشاورزی که ۳ تا ۵ روز در گمرک زمانبر است، جزو پیشنهادهای ما در راستای حمایت از فعالان و تولیدکنندگان محصولات کشاورزی است که امیدواریم عملیاتی شود.
وی با اشاره به اینکه استان اردبیل یکی از قطبهای اصلی تولید سیبزمینی است گفت: استان اردبیل با تولید سالانه ۸۰۰ تا ۹۰۰ تن سیبزمینی با استان همدان در رقابت رتبه اول و دوم است، این در حالی است که در ردیف بودجه تسهیلات پیشنهادی به استانها هیچ موقع برای احداث و راهاندازی انبارهای ماشینی و سردخانه اعتباری در نظر گرفته نشده است و امروز تخصیص مبلغ ویژه خارج از اعتبارات تخصیصیافته، انتظار و مطالبه بخش خصوصی بهعنوان یکی از دستاوردهای این سفر است.
صادرات سالانه ۵ میلیون تن محصولات کشاورزی با راه اندازی کشت گلخانهای در دشت مغان
نایبرئیس اتاق ایران با تقدیر از عملکرد جهاد کشاورزی و مدیر شهرکهای گلخانهای کشور گفت: بیش از ۱۶۰۰ تا ۱۷۰۰ هکتار از بهترین و مرغوبترین زمینهای دشت مغان به کشت گلخانهای اختصاصیافته است و لازم است برای صادرات محصولات کشاورزی حاصل از گلخانهها به کشورهای روسیه و عربی برای ترانزیت آسان برنامهریزی کنیم.
پیرموذن با اشاره به توافقهای سفر اخیر رییس جمهور به همراه هیئت تجاری به جمهوری آذربایجان گفت: یکی از توافقات، راهاندازی پایانه خشک در پارسآباد بود که به تصویب رسید و نیازمند کمک جهاد کشاورزی و هیئت دولت برای تأمین اعتبار است تا شاهد خروج اردبیل، پارسآباد و بیلهسوار از بنبست با صادرات ۵ میلیون تن محصولات کشاورزی باشیم.
حقابه کشاورزی اردبیل از رود ارس محفوظ است
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه حقابه هر کشور از رودهای مرزی بر اساس مصرف کشورها تعیین میشود، گفت: حقابه کشاورزی استان اردبیل از رود ارس محفوظ است اما استفاده بهینه باید مورد توجه واقع شود.
به گزارش روابط عمومی اتاق اردبیل، غلامرضا نوری قزلجه شامگاه امروز در نشست با فعالان اقتصادی بخش کشاورزی استان اردبیل که در اتاق اردبیل برگزار شد اظهار کرد: استان اردبیل نیاز به تحول جدید در حوزه کشاورزی دارد و در این حوزه جای پیشرفت بسیار است؛ در رابطه با بحث حقابه مسائل و مشکلات مختلفی از زبان مردم و مسئولان مطرح میشود اما این اطمینان را میدهیم حقابه پیشبینی شده برای هر استان محفوظ است، مگر اینکه آبی وجود نداشته باشد.
وی با بیان اینکه سهم هر کشور از آب رودخانههای مرزی بهاندازه مصرف آن کشور است، افزود: لازم است با ایجاد فرصتهای کشاورزی به دنبال ایجاد سهم برای کشور باشیم اما از ضرورت استفاده بهینه برای سودآوری از این آب نیز نباید غافل شویم.
وزیر جهاد کشاورزی با تأکید بر اینکه ارز ترجیحی به ضرر تولیدکننده است، گفت: اختصاص ارز ترجیحی بهنوعی رقابت با تولیدکننده داخلی است اما زمانی که معیشت و سفرههای مردم دچار تکانههای شدید میشود، ادامه پرداخت این ارز ضروری است.
رشد ۵۵ درصدی توزیع کود در کشور
نوری با اشاره به اینکه بخش کشاورزی امانتدار این ارز برای انتقال از بانک مرکزی به سفرههای مردم است، تصریح کرد: شرایط به سمت کاهش محدودیتها و سختگیریها در این حوزه چه در قالب خارجی مانند تحریمها و چه در قالب داخلی از جمله محدودیت، در توزیع ارز جهتگیری شده است.
وی با بیان اینکه توزیع کود در کشور ۵۵ درصد افزایشیافته، گفت: کمبود گاز در زمستان باعث شد تا تولید کود اوره در کشور به حداقل برسد و مناطقی مانند دشت مغان در دریافت این محصول با تأخیر مواجه شد، اما امروز این مشکل کاملاً رفع شده و روزانه بیش از ۱۰ هزار تن کود اوره به بازار داخلی میآید و کمبودی دراینرابطه وجود ندارد.
وزیر جهاد کشاورزی از بررسی ناترازی انرژی و قطعی برق چاههای کشاورزی در دولت به عنوان بحث چالشی خبر داد و پیگیری جدی این موضوع از وزارت نیرو را یادآور شد.
نوری از اعطای تسهیلات برای زیرساختهای انرژیهای تجدیدپذیر و تأمین پنلهای خورشیدی سخن گفت و بیات کرد: دولت عزم جدی برای رفع ناترازیها از جمله برق در پیش گرفته و در بحث اختصاص زمین برای سرمایهگذاری در این حوزه و واردات پنلهای خورشیدی، با تمام توان تلاش میکند.
وی گفت: موضوع پیمانسپاری ارزی در حال پیگیری است و گفتمان دراینرابطه شکلگرفته تا بهزودی بتوانیم موضوع پیمانسپاری ارزی را در بحث محصولات کشاورزی حل کنیم تا باتوجهبه توسعه گلخانهها و افزایش ۶ برابری محصولات در این واحدها در مقابل کاهش ۶ برابر مصرف آب، زمینه صادرات محصولات در این حوزه فراهم شود.
وزیر جهاد کشاورزی به نتایج سفر اخیر رئیس جمهور به آذربایجان اشاره کرد و گفت: علاوه بر توافقات خوبی که در این سفر انجام گرفت، توافقهای خوبی نیز با کشور روسیه برای ایجاد کانال سبز و جذب سرمایهگذاریها برای منطقه اردبیل و دشت مغان که مستعد است انجامگرفته و بیش از ۷۰ تا ۸۰ درصد بازار محصولات کشاورزی، مربوط به روسیه است.
اعطای تسهیلات به واحدهای کشاورزی؛ ۲۴۰۰ فرصت شغلی در اردبیل ایجاد میکند
استاندار اردبیل گفت: با تأمین اعتبار و اعطای تسهیلات به طرحهای کشاورزی که بالای ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند ۲ هزار و ۴۰۰ فرصت شغلی در استان اردبیل ایجاد میشود.
به گزارش روابط عمومی اتاق اردبیل، مسعود امامی یگانه شامگاه امروز در نشست وزیر جهاد کشاورزی با فعالین اقتصادی بخش کشاورزی استان اردبیل که در اتاق اردبیل برگزار شد اظهار کرد: امروز یک نگاه ویژه و رویکردهای خاص به بخش کشاورزی وجود دارد و عملکرد دولت، رئیسجمهور و وزیر کشاورزی دراینخصوص گویای این مطلب است.
وی با بیان اینکه تأمین آب و استفاده بهینه از منابع آبی استان دغدغه اصلی ما است افزود: در حال حاضر از ۲۲۵ هزار هکتار اراضی آبی تنها ۳۰ هزار هکتار به آبیاری نوین، تحتفشار و قطرهای مجهز شده است و بالای ۹۵ درصد در پایاب سدهای استان مخصوصاً سد خداآفرین برای نزدیک به ۴۲ هزار هکتار فرصت بهرهبرداری فراهم شده است.
استاندار اردبیل ادامه داد: مشکلات بین دستگاهی بین وزارت نیرو و جهاد کشاورزی را در سطح استان مدیریت میکنیم، اما انتظاری که میرود هماهنگی بیشتر بین وزارتخانهها در سطح ملی برای استفاده بهینه از این ظرفیتها است.
ضرورت توجه به پرداخت به موقع خریدهای تضمینی
امامی یگانه بر تأمین تسهیلات طرحهای اقتصادی در بخش کشاورزی که بالای ۵۰ درصدی پیشرفت فیزیکی دارند تأکید کرد و افزود: تأمین اعتبار لازم برای اعطای تسهیلات به واحدهای تولیدی و بهرهبرداری از این طرحها در حوزههای مختلف صنایع تبدیلی، گلخانهها، دام و طیور و... در سطح استان بیش از ۲ هزار ۴۰۰ فرصت اشتغال فراهم میکند.
وی با بیان اینکه ۳۵۰ هزار تن خرید تضمینی محصولات کشاورزی در سطح استان اردبیل انجام میشود گفت: خرید بهموقع و پرداخت بهموقع خریدهای تضمینی که تنها درآمد مردم از این بخش است نگاه ویژه جهاد کشاورزی را میطلبد.
استاندار اردبیل گفت: در شرایطی کشت و صنعتهای مغان و پارس میتوانند اقتصاد استان را متحول و مدیریت کنند، وضعیت مطلوبی در تولید ندارند که لازم است با توجه و تخصصگرایی که دولت در پیش گرفته، استفاده بهینه از کشت و صنعتهای استان ضروری است.
ابلاغ آییننامههای اجرایی تعاونیهای مرزی، پیگیری حق آبه مغان، پیگیری راهاندازی بارانداز ریلی از دیگر موضوعات مطرح در این جلسه از سوی استاندار اردبیل بود.