رئیس کمیسیون مالیات، کار و تأمین اجتماعی اتاق ایران با تأکید بر اینکه صیانت از صندوق بیمه تأمین اجتماعی و پویایی آن اولویت ذینفعان این صندوق است، گفت: مطالبه اصلی ما در حوزه تأمین اجتماعی این است که این صندوق، یک صندوق بین نسلی باشد. صدوقی که گرچه کارگران و کارفرمایان مالک و صاحب قانونی آن هستند؛ اما امروز دولت متولی آن شده است.
محمود تولایی در گفتوگو با اتاق ایران آنلاین، افزود: یک بخش از ایراداتی که به صندوق وارد میشود و منجر به نامساعد شدن شرایط آن شده، تعهدات دولت است در قالب بیمههای تحمیلی است که منابع مرتبط با آن را به صندوق پرداخت نمیکند و به بحران بدهی نجومی تبدیل شده است.
او با اشاره به اینکه مشکل بزرگ دیگر در صندوق تأمین اجتماعی، بحران حاد بازنشستگی پیش از موعد و مشاغل سخت است، اظهار کرد: باوجوداینکه دولت و سازمان تأمین اجتماعی اذعان دارند که در حوزه مشاغل سخت و زیانآورد، اقدامات خلاف ضابطه و ناصواب زیادی انجام میشود و اکنون بیش از نیمی از شاغلان مشمول مشاغل سخت و زیانآور هستند، بازهم آنگونه که انتظار میرود برای به پایان رساندن این بحران تلاش نشده است.
تولایی تأکید کرد: وزیر کار بهعنوان کسی که در ساختار فعلی تأمین اجتماعی، سکاندار اصلی حساب میشود، باید اهتمام ویژه برای پیگیری رفع این مشکلات داشته باشد.
رئیس کمیسیون مالیات، کار و تأمین اجتماعی اتاق ایران گفت: متأسفانه دولتها در دورههای متوالی، مطالبات صاحبان صندوقی تأمین اجتماعی به شکل کافی و لازم پیگیری نکردند و معمولاً بهجای حل مسئله، میخواهند بخشی از این زیانها را از کارفرما بگیرند یا تضاد بین کارگر و کارفرما درست کنند.
او با تأکید بر اینکه کارگران و کارفرمایان خواستار اجرای فرایندهایی هستند که بتواند صندوق را پایدار کند، افزود: در شرایط فعلی حدود 50 درصد از کارگران در اقتصاد ایران تحت پوشش بیمه نیستند و باید شرایطی فراهم شود که با بیمه شدن آنها هم آتیه آنها تأمین شود و هم شرایط تأمین اجتماعی بهبود یابد.
تولایی اظهار کرد: خواسته ما این است که برای صیانت از صندوق تأمین اجتماعی و افزایش اعتبار آن، با دولت به فهم متقابل برسیم.