به گزارش روابط عمومی اتاق یاسوج، عبدالله قبادی رئیس اتاق یاسوج در این نشست با اشاره به شهادت جمعی از فرماندهان نظامی، دانشمندان و هممیهنان عزیزمان در حمله اخیر رژیم صهیونیستی به خاک کشور، این ضایعه دردناک را تسلیت و درعینحال پاسخ هوشمندانه، سریع و قاطع جمهوری اسلامی ایران به این تجاوز را نشانه اقتدار و درایت رهبر معظم انقلاب دانست و از تصمیمگیری راهبردی معظم له در ساماندهی شرایط نظامی کشور قدردانی کرد.
قبادی همچنین با تقدیر از دولت، مجلس و سایر ارکان حاکمیتی نظام جمهوری اسلامی ایران در مدیریت شرایط پس از حمله، تأکید کرد: «در این روزها شاهد همدلی، انسجام و آرامش نسبی در جامعه هستیم که مرهون هدایتهای داهیانه مقام معظم رهبری و همکاری دستگاههای اجرایی است.
رئیس اتاق یاسوج در ادامه سخنان خود، با اشاره به پیامدهای اقتصادی ناشی از تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی، اظهار داشت: اگرچه استان ما بهطور مستقیم درگیر جنگ نیست، اما تبعات این اتفاق به شکل مستقیم و غیرمستقیم بخشهای مختلف اقتصادی استان را تحت تأثیر قرار داده است. فعالان اقتصادی در حوزههایی چون مالیات، بیمه، خدمات بانکی، بورس، حملونقل و زیرساختهای اینترنتی دچار اختلال و زیان شدهاند و در برخی موارد، رکود و تعطیلی نیز در واحدهای تولیدی و خدماتی رخ داده است.
وی خواستار تدوین بستههای حمایتی فوری برای فعالان اقتصادی استان شد و تأکید کرد: لازم است در سطح ملی و استانی، تدابیری جهت بخشودگی مالیاتی، تعویق در بازپرداخت تسهیلات بانکی، امهال بدهیهای بیمهای و ارائه تسهیلات ویژه برای احیای واحدهای آسیبدیده اندیشیده شود.
صادرات، محور توسعه اقتصادی استان خواهد بود
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: صادرات، تولید و سرمایهگذاری سه محور اصلی توسعه اقتصادی استان در شرایط جدید پس از تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی خواهد بود.
یدالله رحمانی ظهر در این نشست بر لزوم اهتمام جدی در حوزه صادرات تأکید کرد و آن را خروجی طبیعی سرمایهگذاری دانست.
وی با اشاره به پیروزیهای اخیر ملت ایران و نیروهای مسلح در برابر تجاوز رژیم صهیونیستی، خاطرنشان کرد: آرامش این روزهای بازار مرهون همدلی میان دولت و مردم است و این انسجام باید در عرصه اقتصاد نیز تداوم یابد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با تأکید بر ظرفیت بالای بخش خصوصی در مسیر رشد استان گفت: در شرایط سخت اقتصادی، حمایت از فعالان بخش خصوصی و تولیدکنندگان تنها راهکار عبور از مشکلات است و لازم است دستگاههای اجرایی در این مسیر تسهیلگر باشند، نه مانع.
رحمانی همچنین از آغاز عملیات اجرایی پروژههای مختلف عمرانی ازجمله پارک گردشگری ساحلی بشار و ادامه احداث بلوار کشاورز خبر داد و افزود: حتی در شرایط جنگی نیز اجازه ندادیم چراغ تولید خاموش شود.
وی با بیان اینکه بیش از ۲۴۰ مگاوات تقاضای سرمایهگذاری در بخش نیروگاههای خورشیدی به ثبت رسیده است، گفت: برای فعالسازی این پروژهها باید فرآیندهای اداری ازجمله تأمین زمین توسط منابع طبیعی تسهیل شود و دستگاههای خدماترسان نیز همراهی لازم را داشته باشند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد از مدیران خواست تا با استفاده از ظرفیت بستههای حمایتی جدید و تفویض اختیارات صورتگرفته به استان، مشکلات واحدهای اقتصادی را در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید با جدیت پیگیری کنند.
رحمانی همچنین بر استفاده از راهکارهایی مانند صدور مجوزهای بدوننام، تقویت کارگروه توسعه صادرات با محوریت محصولات سیب، ماهی و گیاهان دارویی و برگزاری منظم جلسات توسعه نیروگاههای خورشیدی تأکید کرد.
وی در پایان تصریح کرد: اگر انسجام و همدلی که در میدان مقابله با دشمن داشتیم به اقتصاد نیز تسری یابد، میتوانیم از این میدان نیز با پیروزی و کارنامهای درخشان عبور کنیم.
سرمایه گذاری که به کشور و استان خود متعهد است با نگاه ویژه حمایت شود
عبدالله قبادی رییس اتاق بازرگانی کهگیلویه وبویراحمد در بخش دیگری از این نشست اظهار کرد: امروز در شرایطی هستیم که بسیاری به دنبال تبدیل سرمایه خود به دلار، طلا و ملک در سایر کشورها هستند اما سرمایهگذاری که با عشق و تعهد در کشور و استان خود میماند و در شرایط سخت اقتصادی حاضر میشود سرمایهگذاری کند، باید از سایرین متمایز و با نگاه ویژه حمایت شود.
قبادی افزود: همه ما میدانیم که بخش خصوصی در شرایط سخت اقتصادی با جان و دل پای کار ایستاده و سرمایهگذاران واقعی حاضر نیستند سرمایه خود را به بازارهای طلا و ارز منتقل کنند. این افراد باید در روند صدور مجوزها و تأمین زیرساختها در اولویت قرار بگیرند و موانع پیشروی آنها به سرعت برطرف شود.
رئیس اتاق یاسوج در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تعامل مثبت و صمیمی میان اتاق و بخش دولتی، بیان کرد: هدف از برگزاری این جلسه، تقویت همین فضای صمیمی و همافزا در میان بخش خصوصی و دولت است تا در فضایی به دور از حاشیه و جنجال، مشکلات و دغدغههای فعالان اقتصادی پیگیری و رفع شود.
قبادی از همراهی ۲۴ ساعته همکاران اتاق در ایام اخیر خبر داد و گفت: در همین مدت موارد متعددی از صدور گواهی مبدأ شرکتهای صادراتی حتی در ساعات پایانی شب انجام شد و هیچگاه کار بخش خصوصی متوقف نماند. ما در اتاق بازرگانی آمادهایم هر زمان و در هر شرایطی مشکلات سرمایهگذاران را پیگیری کنیم.
وی به مکاتبه اخیر اتاق ایران درباره ترخیص فوری کالاهای استراتژیک از گمرکات کشور اشاره کرد و افزود: در شرایط خاص، وقتی امکانپذیر است که در زمان بحران، ترخیص کالا در کمتر از ۱۲ روز انجام شود، چرا در شرایط عادی این روند طولانی میشود؟ باید این نگاه به امور جاری هم تسری پیدا کند.
قبادی همچنین از اقدامات شبانهروزی مدیران اجرایی استان در روزهای اخیر برای تأمین مایحتاج مردم و کنترل بازار تقدیر کرد و گفت: همراهی بخش خصوصی، اصناف و دولت در این ایام مثالزدنی بود و باید این هماهنگی برای هر شرایط احتمالی در آینده هم ادامه داشته باشد
وی در پایان تأکید کرد: اتاق بازرگانی همانند همیشه و حتی بیش از گذشته در کنار دولت و بخش اجرایی استان است و امیدواریم با این همدلی و همراهی، مشکلات اقتصادی مردم و فعالان بخش خصوصی کاهش یابد.
اهمیت تعامل و همافزایی بخش خصوصی و دولت
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست بر نقش مهم تعامل میان بخش خصوصی و دولت در حمایت از تولید و رفع موانع اقتصادی تأکید کرد.
امیر تیمور موسویان، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد بر اهمیت تعامل و همافزایی بخش خصوصی و دولتی در مسیر توسعه اقتصادی استان تأکید کرد.
وی با اشاره به نقش رسانهها در تبیین خدمات نظام و دولت، افزود: رسانههای متعهد و انقلابی، بازوی توانمند بخش تولید و تجارت در اطلاعرسانی و انعکاس خدمات و پیشرفتهای اقتصادی استان هستند و انتظار داریم در صورت طرح موضوعات تخصصی در حوزه صنعت و بازرگانی، پیش از انتشار حتماً استعلام و مشاوره تخصصی از اداره کل صمت صورت گیرد تا دقت و صحت مطالب حفظ شود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همچنین به ارائه گزارش عملکرد تیم صنعتی استان در جلسه معاون عالی وزارت صمت و رئیسجمهور اشاره کرد و گفت: در این نشست، تجربه موفق استان در حمایت از تیمهای صنعتی و توسعه زیرساختهای تولیدی و تجاری به عنوان یکی از اقدامات برجسته مطرح شد و مورد تقدیر قرار گرفت.
موسویان در پایان خاطرنشان کرد: حضور فعال بازرگانان و نمایندگان اصناف استان در نمایشگاههای تخصصی و ملی و تعامل سازنده با مجموعههای اقتصادی کشور، نقطه قوتی در مسیر رونق اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد است که باید بیش از گذشته تقویت شود.