23 تیر 1404
شناسه : 86038
لینک : https://otaghiranonline.ir/news/86038

رئیس اتاق کرج در نشست شورای گفت‌وگوی استان البرز مطرح کرد:

برای حل بحران تولید در استان البرز، جلسه فوری با معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شود

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرج با هشدار نسبت به شرایط دشوار فعالان اقتصادی، برگزاری جلسه‌ای فوری با معاون اول رئیس‌جمهوری برای حل بحران تولید استان البرز را خواستار شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق کرج، پرهام رضایی در صد و نوزدهمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان البرز با تاکید بر فشارهای مضاعف بر بنگاه‌های تولیدی افزود: بدون تدوین بسته‌های حمایتی در حوزه‌هایی چون تأمین مالی، انرژی، بیمه و مواد اولیه، بخش خصوصی دچار آسیب می‌شود.

وی با اشاره به تلاش مستمر فعالان اقتصادی استان در تحولات اخیر کشور و آسیب‌های پیش ‌روی تولید، گفت: بدین منظور برگزاری نشستی فوری با معاون اول رئیس‌جمهور ضروری است.

 رئیس اتاق کرج با تاکید بر فشارهای مضاعف بر بنگاه‌های تولیدی در شرایط کنونی افزود: بدون تدوین بسته‌های حمایتی در حوزه‌هایی چون تأمین مالی، انرژی، بیمه و مواد اولیه، بخش خصوصی دچار آسیب می‌شود.

اخلال در ثبت سفارش و عدم تأمین ارز

رضایی در ادامه با انتقاد از عملکرد برخی نهادهای دولتی، به‌ویژه بانک مرکزی و وزارت صمت، افزود: در روزهای اخیر، ثبت سفارش‌ها به دلایل نامعلوم و با مکانیزم‌های غیرشفاف ریجکت می‌شوند، در حالی که مواد اولیه داخلی وجود ندارد.

وی با این توضیح که بانک مرکزی از آذرماه سال گذشته ارز برخی سفارش‌ها را تأمین نکرده است، گفت: همین مسئله بخش تولید را در وضعیت تعطیلی قرار داده است.

رئیس اتاق کرج تاکید کرد: اگر این روند ادامه یابد، دیگر نه بیمه‌ای پرداخت می‌شود، نه مالیاتی و نه انگیزه‌ای برای ادامه فعالیت اقتصادی باقی می‌ماند.

قدردانی استاندار البرز از همراهی بخش خصوصی در روزهای بحرانی کشور

در بخش دیگری از این نشست، مجتبی عبداللهی استاندار البرز با تأکید بر نقش‌آفرینی بخش خصوصی در شرایط دشوار اخیر اظهار کرد: ما پیروز واقعی این میدان را مردم می‌دانیم؛ در دوران سخت و پیچیده جنگ ترکیبی، صنعت‌گران و تولیدکنندگان استان با روحیه‌ای بالا در میدان بودند و ما از تلاش تک‌تک شما تقدیر می‌کنیم.

استاندار البرز با اشاره به انسجام مثال‌زدنی مردم و تولیدکنندگان در حمایت از کشور در شرایط اخیری که از سوی رژیم صهیونیستی و حامیان آن بر ما تحمیل شد، بیان کرد: ملت ایران با عقلانیت و رفتار صحیح ایستادگی کردند، بخش خصوصی نیز با ادامه تولید و حمایت بی‌چشم‌داشت، ثابت کرد بخشی از این مقاومت ملی است.

ضرورت تداوم هوشیاری در بخش اقتصادی

عبداللهی ضمن اشاره به برخی اقدامات نظارتی و حفاظتی در شهرک‌های صنعتی استان در روزهای بحران، همکاری صادقانه تولیدکنندگان و مدیران صنایع در این فرآیند امنیت‌محور، نشان‌دهنده بلوغ و مسئولیت‌پذیری فعالان بخش خصوصی استان بود. این سطح از آمادگی باید حفظ شود و ما نیز خود را موظف به قدردانی از آن می‌دانیم.

وی خطاب به فعالان بخش‌خصوصی تاکید کرد: امنیت اقتصادی بدون مشارکت فعال شما میسر نیست و هوشیاری جمعی ما ضامن پایداری این آرامش است.

بسته حمایتی دولت؛ گامی برای جبران زحمات بخش خصوصی

استاندار البرز همچنین از ابلاغ بسته حمایتی دولت در پی تحولات اخیر خبر داد و گفت: دولت برای جبران بخشی از فشارهای وارده، بسته‌ای حمایتی در حوزه‌هایی مانند مالیات، بیمه، تسهیلات بانکی و ترخیص کالا از گمرکات ارائه کرده است، این بسته مورد حمایت بخش خصوصی قرار گرفته و ما نیز در استان، پیگیر اجرای آن خواهیم بود.

عبداللهی همچنین از تهیه درخواست‌های مشخص برای طرح در جلسات آتی با وزیر کار یا رئیس سازمان تأمین اجتماعی خبر داد و تأکید کرد: در بسیاری از موضوعات بخش خصوصی حق مطالبه‌گری دارد و ما وظیفه داریم مطالبات آن‌ها را منتقل و پیگیری کنیم.

پیگیری بسته حمایت صنعت از دولت، تعهد نمایندگان مجلس به فعالان اقتصادی است

در این نشست، علی حدادی دبیر کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم ساوجبلاغ، نظرآباد، طالقان و چهارباغ در مجلس شورای اسلامی نیز از تلاش‌های شبانه‌روزی فعالان اقتصادی استان در شرایط بحرانی اخیر تقدیر کرد و گفت: در ایامی که کشور درگیر یک جنگ نابرابر بود، صاحبان صنایع استان البرز بدون کم‌ترین وقفه به تولید و فعالیت خود ادامه دادند. دلسوزی، همدلی و پای‌کار بودن این عزیزان قابل تقدیر است و ما نیز وظیفه داریم به شکل جدی از آن‌ها حمایت کنیم.

برگزاری جلسات فشرده کمیسیون صنایع و معادن مجلس برای تدوین بسته حمایتی

حدادی با اشاره به برگزاری چند جلسه تخصصی در کمیسیون صنایع و معادن مجلس طی آغاز دور جدید تنش‌های امنیتی، افزود: در یکی از جلسات مفصل کمیسیون که بیش از سه ساعت با حضور وزیر صمت و در دو مکان مختلف برگزار شد، تمرکز اصلی بر تدوین و نهایی‌سازی بسته حمایتی دولت از بخش صنعت بود. این بسته با همکاری چند وزارتخانه و با محوریت وزارت صمت طراحی شده و امروز به مرحله ابلاغ رسیده است. خوشبختانه در این فرآیند، نظرات بخش خصوصی نیز لحاظ شد.

اجرای بدون تأخیر مصوبات دولت؛ مطالبه مجلس از دستگاه‌های اجرایی

وی با تأکید بر ضرورت اجرای کامل بسته حمایتی در سطح استان، گفت: مصوبه دولت درباره بسته حمایتی باید بدون تعلل اجرا شود. اگر شورای گفت‌وگو یا اتاق بازرگانی نظراتی تکمیلی دارد، می‌توان آن‌ها را به عنوان پیشنهاد به دولت ارائه کرد؛ اما این اقدام باید به فوریت انجام شود، ما در کمیسیون صنایع و معادن مجلس پیگیر اجرای دقیق این بسته هستیم.

لزوم ورود جدی سازمان تأمین اجتماعی به موضوع قراردادهای صنعتی

دبیر کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به برخی ناهماهنگی‌ها در اجرای مفاد مرتبط با سازمان تأمین اجتماعی در بسته حمایتی دولت از صنعت گفت: بخش‌هایی از این مصوبه به سازمان تأمین اجتماعی ابلاغ شده ولی هنوز به مرحله اجرا نرسیده است. این‌گونه تعلل‌ها قابل قبول نیست و ما در مجلس موضوع را با جدیت پیگیری خواهیم کرد؛ چرا که بخشی از محورهای بسته حمایتی به مسائل بیمه‌ای و قراردادها باز می‌گردد.