آریا صادق نیت حقیقی، عضو کمیسیون صنعت اتاق ایران در گفتوگو با «شبکه خبر» از بسته حمایت از تولید گفت: اتاق بازرگانی ، صنایع، معادن و کشاورزی ایران به دولت بستهای در جهت حمایت از تولید پیشنهاد کرده بود که 48 بند داشت، ولی آنچه ابلاغ شده خلاصهای از آن بسته است. بسته ابلاغ شده روی کالاهای مصرفی، دارو و تجهیزات پزشکی متمر کز شده است.
صادق نیت حقیقی ادامه داد: بسته ابلاغ شده توسط دولت در شرایط اضطرای مورد استفاده است و به تاب آوری بنگاهها در شرایط اضطرار کمکی نمیکند. ما در شرایط جنگی و تشدید بحران باید یک رویکردی داشته باشیم ولی برای دوران بعدی از بحران، لازم است رویکرد تغییر کند.
او ادامه داد: در جنگ 12 روزه صنایع دچار مشکل شده و در آن دو هفته همه چیز به حالت تعلیق درامده است. هنوز هم بازارها به حالت عادی برنگشته، جو ارام نشده است. ولی صنایع سعی میکند شرایط را مدیریت کنند و ارامش را در بستر واحدهای تولیدی خود حفظ کنند؛ حقوق و مالیات را پرداخت کردهاند ولی این موارد فشار زیادی به آنها وارد کرده است.
عضو کمیسیون صنعت اتاق ایران افزود: انتظار این است که در این شرایط دولت، به بنگاهها کمک کند و حداقل خودش مطالبهای از بخش خصوصی نداشته باشد.
حقیقی گفت: یک ماه از وضعیت جنگ و بحران گذشته و این بسته حمایتی تازه مصوب شده و در یکی دو روز گذشته از محرمانگی درآمده است. نباید در ابلاغ این بسته تأخیر کرد وگرنه اگر فرصتها از بین برود، این بسته چندان مفید نخواهد بود.
عضو کمیسیون صنایع تاکید کرد: دو هفته تا سه ماه برای برخی موارد فرصت قائل شدهاند و یک ماه از ان فرصت گذشته است. تأخیر در ابلاغ باعث میشود نوش دارو بعد از مرگ سهراب باشد و اثربخشی بندها از دست برود. زمان اجرا و چایکی در تصمیم گیری ها، حیاتی است. باید در کنار تأمین مایحتاج مردم به تابآوری صنایع توجه شود.
او تصریح کرد: بخش خصوصی در این 12 روز نشان داد که دوشادوش دولت حرکت کرده است و رئیس جمهور در دیدار از اتاق اصناف به این موضوع تاکید کرد. در شرایط بحرانی بنگاههای اقتصادی به حمایت دولت نیاز دارند و باید این حمایتها به موقع انجام شود.