04 مرداد 1404
شناسه : 86182
لینک : https://otaghiranonline.ir/news/86182

سیدمهدی طبیب‌زاده در نشست اعضای هیات نمایندگان اتاق کرمان با استاندار مطرح کرد

نقشه راه توسعه پایدار استان تدوین شود | لزوم توجه به کمبودها و ناترازی‌ها

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان گفت: نقشه راه توسعه پایدار استان باوجود همه کمبودها، ناترازی انرژی و فقدان اشتغال تدوین و برای هر بخش راهکار ارائه شود.

به گزارش روابط عمومی اتاق کرمان، سیدمهدی طبیب‌زاده، در نشست اعضای هیات نمایندگان اتاق کرمان با استاندار افزود: با پرهیز از موازی کاری، به جمع‌بندی وضعیت کنونی و ترسیم شرایط مطلوب در آینده بپردازیم و برای اجرای آن با در نظر گرفتن اولویت‌ها میثاق نامه‌ای بین دولت، بخش خصوصی و قوه قضائیه به امضا برسد.

وی ادامه داد: وضعیت استان در برخی شاخص‌ها ازجمله ضریب فلاکت و آمار اشتغال در بخش صنعت و کشاورزی مناسب نیست و باید برای چگونگی بهبود فضای کسب‌وکار و وضعیت آب، برق و گاز هم‌اندیشی و تعیین تکلیف شود تا مدیون آیندگان نشویم.

 طبیب‌زاده، اظهار کرد: اتاق کرمان به فراخور درکی که از گذشته و آینده دارد اقداماتی را انجام داده که می‌توان به برگزاری نشست‌های شورای گفت‌وگو به‌عنوان یک نهاد رسمی ملی و مصوبات آن و پرداختن به مسائل بهبود فضای کسب‌وکار، اصلاح شیوه حکمرانی و تکمیل زیرساخت‌ها به‌جای پرداختن به مسائل جزئی و مطرح شده در چندین نشست و کارگروه اشاره کرد.

رئیس اتاق کرمان ادامه داد: علاوه بر شورا، فعالیت‌های مرکز مطالعات و پژوهش‌های اقتصادی، اندیشکده انرژی و اندیشکده تدبیر آب و ارتباط با دولت و دانشگاه برای تحقق اهداف رسیدن به توسعه پایدار نیز انجام می‌شود.

وی بیان کرد: اتاق به‌عنوان یک نهاد مشورتی قوی با درک مسئولیت‌های اجتماعی و پرداختن به اصل کمک به بهبود فضای کسب‌وکار، فراتر از وظایف خود در استان عمل کرده و همچنان آمادگی خود را برای توسعه استان اعلام می‌کند.

طبیب‌زاده، در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه کرمان از ظرفیت‌های قانونی توسعه دانش بنیان استفاده نکرده است، گفت: در حالی که کرمان بالاترین مالیات را در کشور پرداخت می‌کند اما کمترین استفاده را از آن دارد؛ بنابراین لازم است ساختار چابک و مطلعی وجود داشته باشد که این موضوع را پشتیبانی کند زیرا اگر شرکت‌های دانش بنیان تأمین اعتبار نشوند تمام اقدامات انجام شده برای توسعه دانش بنیان‌ها به نتیجه نمی‌رسد.

وی با بیان اینکه منابع مالی را باید به سمت شرکت‌های دانش بنیان هدایت کنیم، اضافه کرد: اتاق کرمان جزو رسالت‌های خود می‌داند که تأمین مالی شرکت‌های دانش بنیان را از طریق ایجاد ساختاری چابک پیگیری کند زیرا بسیاری از شرکت‌های دانش بنیان در آستانه نابودی هستند و ایجاد زیرساخت اساسی برای توسعه آنها ضروری است.

کارگروه توسعه پایدار استان با محوریت اتاق تشکیل شود

استاندار کرمان با پیشنهاد اتاق کرمان مبنی بر تشکیل کارگروه توسعه پایدار استان با محوریت اتاق کرمان موافقت کرد و گفت: همچنین سلسه نشست‌هایی با محوریت اتاق به صورت ماهانه و با موضوع مشخص مانند شورای گفت‌وگو برگزار و به افراد صاحب نظر در هر حوزه اجازه صحبت داده شود.

محمدعلی طالبی، بیان کرد: همچنین نشست‌های توسعه استان با حضور نخبگان، تشکیل انجمن نخبگان استان و ایجاد پلتفرمی ویژه سرمایه گذاران و فعالان بخش خصوصی برای ارتباط آسان‌تر با استاندار ازجمله مواردی است که باید به آن‌ها پرداخت.

وی با تاکید بر اینکه برای موضوعات مختلف نیاز به اتاق فکر در استان داریم، گفت: به‌عنوان مثال 5 تا 6 میلیارد مترمکعب آب کشاورزی در استان مصرف می‌شود بعد برای تأمین آب شرب مردم که در برابر آب مصرفی کشاورزی بسیار اندک است، با مشکلات بسیاری روبرو هستیم که باید برای بهینه سازی مصرف آب در کشاورزی در اتاق فکر آب به این موضوع به صورت مفصل پرداخته شود.

وی در رابطه با حمایت از واحدهای کوچک و متوسط و کمک به تقویت آنها، افزود: شناسایی نیازها و فرصت‌های سرمایه گذاری این حوزه ضروری است و پس از آن برنامه راهبردی برای تقویت صنایع کوچک و متوسط و وظایف دستگاههای اجرایی تدوین شود.

طالبی، اظهار کرد: از بخش خصوصی درخواست داریم پروژه‌های پیشنهادی خود را با نگاه توزیع شهرستانی و متناسب با نیاز شهرستان‌ها در حوزه‌های صنعت، معدن، کشاورزی و خدمات و همچنین پیشنهادات برای اصلاح فرآیندها و ساختارها در اختیار استانداری کرمان قرار دهند.

استاندار کرمان در بخش دیگری از سخنانش بر فعال سازی معادن استان و ضرورت کوتاه کردن دست دلالان از مزایده معادن استان تاکید کرد و گفت: باید بر موضوع فراوری معادن در جاهایی که توجیه اقتصادی دارد کار کنیم زیرا با فراوری معادن می‌توان ۲ هزار اشتغال ایجاد کرد.

 وی با اشاره به همراهی وزارت صنایع و معادن با استان برای نحوه برگزاری مزایده و واگذاری معادن، خاطرنشان کرد: کارهای ناتمام در حوزه معادن باید به سرانجام برسد و معادن را فعال کنیم و پس از آن به نحوه واگذاری معادن جدید بپردازیم.

طالبی، در ادامه در پاسخ به برخی مسائل مطرح شده از سوی نمایندگان بخش خصوصی در رابطه با عملکرد دستگاههای دولتی، گفت: هر جا که احساس کردید مدیری در حال اعمال نظر شخصی است، یا نمی‌خواهد کاری انجام شود و یا از ترس اینکه یک روز و یکجا باید پاسخگوی ارگان‌های نظارتی باشد و به همین دلیل کاری از پیش نمی‌برد، این مسئله را منعکس کنید.

طالبی، با بیان اینکه محدودیت‌های قانونی و مصوبات مختلف گاهی امکان انجام کاری به مدیران در برخی حوزه‌ها را نمی‌دهد، اظهار کرد: مدیران دستگاهها موظف به انعکاس موانع هستند و اگر این موانع منعکس نشوند به این معناست که خود مدیر نمی‌خواهد کاری را انجام دهد.

وی در ادامه بیان کرد: در حال حاضر در استان تعامل بین مدیران، دستگاه‌های نظارتی، دادگستری و … وجود دارد اما مشکل ما کارشناسان و بدنه دستگاههاست که مدیران باید آنها را توجیه کنند.

کرمان نیازمند ایجاد پایگاه تخصصی فرآوری پسته است

رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق کرمان نیز در این نشست از اختصاص مکانی برای انجمن صادرکنندگان استان در مرکز خدمات سرمایه گذاری کرمان و افتتاح آن در آینده‌ای نزدیک خبر داد و گفت: استان کرمان نیازمند نقشه راهی مشخص در حوزه‌های مختلف است. همچنین توازن یکسان و عدالت در مناطق مختلف از مواردی است که باید به آن توجه کرد.

محمدعلی محمدمیرزائیان، با بیان اینکه کرمان علیرغم داشتن ظرفیت‌ها و استعدادهای بسیار، چالش‌های متعددی نیز دارد، افزود: ابتدا باید مشکلات آبی استان را حل کرد و یکی از پیشنهادات در این زمینه توجه به کشاورزی هوشمند و آبیاری مدرن است.

وی با ارائه پیشنهادی برای ایجاد پایگاه تخصصی فرآوری پسته در استان، تصریح کرد: ۸۰ درصد پسته و بخش بسیاری از محصول خرما استان خام فروشی می‌شود، درحالی که می‌توان در حوزه فرآوری پسته و ایجاد ارزش افزوده کارهای بزرگی را انجام داد اما متاسفانه سرمایه گذاری کمی در این ارتباط شده به گونه‌ای که تعداد سرمایه گذاران این بخش در استان به تعداد انگشتان دست هم نمی‌رسد.

وی خاطرنشان کرد: ایجاد پارک فرآوری پسته و صادرات این محصول به صورت مکانیزه، توجه به کشاورزی هوشمند تحت نظر دانشگاه و همچنین حمایت از سرمایه گذار و تشکیل تیمی برای پیگیری موضوعات سرمایه گذاری در استانداری کرمان ازجمله پیشنهاداتی است که توجه به آن‌ها می‌تواند به توسعه پایدار استان کمک کند.

محمدمیرزائیان، با اشاره به اینکه میزان صادرات پسته استان نسبت به گذشته کاهش یافته و حفظ بازارهای صادراتی پسته اروپا ضروری است، ادامه داد: می‌توان چند کشور را به‌عنوان بازارهای هدف برای صادرات پسته ایران و استان تعریف کرد. همچنین برای تعرفه‌های صادراتی نیز باید کمک شود.

وی یکی دیگر از مشکلات استان را بیکاری دانسته و توجه به ظرفیت‌های گردشگری، صنایع دستی و آموزش به جوانان و بانوان برای کاهش نرخ بیکاری را ضروری دانست و گفت: مشارکت مردم کلید موفقیت بخش خصوصی است.

انجمن نخبگان باید محور توسعه استان کرمان باشد

رئیس کمیسیون سرمایه گذاری و امور زیربنایی اتاق کرمان نیز که به صورت برخط در این نشست حضور داشت موضوع توجه به نخبگان و ایجاد گفتمان نخبگانی در استان را مطرح کرد و گفت: گفت‌وگوهای توسعه‌ای را در استان آغاز کنید.

علی نقوی، خاطرنشان کرد: تنها ظرفیت کرمان که می‌تواند تعمیم یافته و برای توسعه استان نقش ایفا کند نخبگان هستند و انجمن نخبگان باید محور توسعه استان باشد.

گروه مشاوران اقتصادی استاندار تشکیل شود

رئیس کمیسیون واردات و تجارت داخلی اتاق کرمان با بیان اینکه قوانین و مقررات، آیین نامه‌ها و بخشنامه‌ها به قدری زیاد هستند که سیستم کشور را قفل کرده‌اند و بخش خصوصی نمی‌تواند کاری انجام دهد، گفت: یکی از پیشنهادات برای توسعه استان توجه به بخش خصوصی و همچنین کارخانه‌ها و شرکت‌های واقعی سرمایه گذار بخش خصوصی است به گونه‌ای که می‌توان کارت‌های ویژه‌ای را برای آنها در نظر گرفت.

مظفر محمدی، از توجه استاندار کرمان به بخش خصوصی قدردانی کرد و با ارائه پیشنهاد تشکیل گروه مشاوران اقتصادی استاندار متکل از نهادهای مختلف دخیل در موضوعات اقتصادی مانند اتاق بازرگانی، صمت، اتاق تعاون، اصناف و…، افزود: هر موضوع اقتصادی که نیازمند تصمیم گیری استاندار است ابتدا از سوی این گروه بررسی و سپس به استاندار ارائه می‌شود.

تنوع بخشی به اقتصاد کرمان برای رسیدن به توسعه پایدار ضروری است

رئیس کمیسیون صنعت اتاق کرمان نیز در ادامه این نشست تنوع بخشی به اقتصاد استان برای رسیدن به توسعه پایدار را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: تاکنون راه حل عملی و اجرایی برای تنوع بخشی به اقتصاد استان مورد توجه و تبادل نظر قرار نگرفته است.

حامد بدرآبادی، ادامه داد: بخش عمده اقتصاد استان وابسته به کشاورزی و معدن است اما در همین حوزه‌ها نیز تنوع بخشی نداشته و بیشتر محصولات خام فروشی می‌شوند به گونه‌ای که 18 درصد از مساحت باغات کشور در استان کرمان قرار دارد اما تنها 2.6 درصد صنایع غذایی کشور را تولید می‌کنیم بنابراین تقویت حوزه صنایع تبدیلی بخش کشاورزی قطعاً یکی از راه‌های آینده نگری برای اقتصاد استان است.

 وی از بین رفتن سرمایه مردم، منابع آبی و خاک در جنوب استان را ناشی از عدم الگوی کشت عنوان کرد و افزود: مسئولان و مدیران حوزه کشاورزی همواره از ارائه الگوی کشت مناسب به کشاورزان خودداری می‌کنند زیرا ترس دارند که کشاورز به نتیجه مطلوب نرسد اما توجه به الگوی کشت و همچنین فراوری محصولات یکی از راه‌های رسیدن به توسعه است و درخواست داریم در سند توسعه پایدار استان حتماً به این موضوعات توجه شود.

قطع برق شهرستان‌ها براساس برنامه باشد

رئیس دفتر اتاق کرمان در جنوب استان نیز موضوع قطعی برق واحدهای تولیدی و شهرک‌های صنعتی در جنوب استان را مورد توجه قرار داد و گفت: وضعیت قطعی برق و کمبود انرژی مشخص است و قطعی برق را باید به صورت شهرستانی در ساعات مشخصی انجام داد تا مشکلات کمتری برای مردم ایجاد شود.

محمد افشاری پور، ادامه داد: تعطیلی‌های ناخواسته، مشکلات سامانه‌ای، قطعی مکرر برق و گاهی عدم همراهی کارشناسان دستگاهها، وضعیتی را ایجاد کرده که فعالان اقتصادی برای دریافت کوچکترین مجوزها ماه‌ها معطل می‌مانند. وی تاکید کرد: در صورت تداوم وضع موجود، همین میزان اشتغال نیز از بین می‌رود.

نایب رئیس کمیسیون معدن اتاق کرمان نیز در این نشست به ارائه گزارشی در خصوص ارکان اصلی توسعه پایدار در بخش معدن و صنایع معدنی پرداخت و با بیان اینکه معادن از مزایای اصلی استان هستند، خاطرنشان کرد: باید معادن را به سمت توسعه پایدار ببریم.

علی فتحی، به اهمیت تسهیل واگذاری معادن جدید به سرمایه گذاران اشاره کرد و افزود: ما در بخش معدن آغازی نداشته‌ایم که بخواهیم توسعه‌ای داشته باشیم و آن را پایدار کنیم. این موضوع در شورای گفت‌وگو مطرح شده و درخواست داریم با همتی بلند آن را به نتیجه برسانیم.

تدوین اطلس سرمایه گذاری انرژی‌های تجدیدپذیر به توسعه پایدار استان کمک می‌کند

رئیس اندیشکده انرژی اتاق کرمان نیز با بیان اینکه توسعه پایدار به معنای حفظ منابع برای نسل آینده است اما در بخش انرژی به این موضوع توجه نمی‌شود، گفت: پایداری توسعه، نیازمند تصمیم گیری ملی است زیرا با نگاه موجود بسیاری از طرح‌ها به توسعه پایدار نمی‌رسند و راهی جز اصلاح سیاستگذاری نیست.

 محمدعلی پورامیری، با بیان اینکه در اتاق کرمان به این نتیجه رسیده‌ایم که پایداری به معنای حفظ منابع برای نسل‌های آینده است، به ارائه پیشنهاداتی برای توسعه پایدار استان پرداخت و گفت: تدوین اطلس سرمایه گذاری انرژی‌های تجدیدپذیر استان، ایجاد ستاد و میز خدمت 24 ساعته برای پاسخگویی به سرمایه گذاران، تمرکز وزارت نیرو و توانیر برای سرمایه گذاری در بخش‌هایی که دیگر سرمایه گذاران کمتر تمایل به سرمایه گذاری در این بخش‌ها دارند ازجمله پیشنهاداتی است که می‌تواند به توسعه پایدار استان کمک کند.

نشست رئیس و هیات نمایندگان اتاق کرمان با استاندار به منظور ارائه پیشنهادات بخش خصوصی برای حل مشکلات استان در بخش‌های مختلف برگزار شد. در این نشست علاوه بر ارائه گزارشی از فعالیت‌های اتاق کرمان، پیشنهاداتی برای توسعه پایدار استان نیز مطرح شد.