به گزارش روابط عمومی اتاق کرمان، سیدمهدی طبیب زاده، در نشست میز ملی خرما که به میزبانی اتاق بوشهر برگزار شد، با اشاره به سختگیری هایی که در گمرک برای صادرات وجود دارد، اضافه کرد: محصولات صادراتی با همه دشواری ها و مشکلات متعدد از مراحل گمرکی عبور می کند اما یک شبه صادرات خرما را ممنوع اعلام می کنند که این ممنوعیت مدت ها طول می کشد و تا زمانی که انجمن ملی خرما پیگیری نکند هم لغو نمی شود.
رئیس اتاق کرمان اضافه کرد: سازمان توسعه تجارت و وزارت جهاد کشاورزی در حالی ممنوعیت صادرات خرما در ماه رمضان را اعلام می کنند که هیچ اطلاعی از میزان ظرفیت سردخانه های خرما، وضعیت بازار، مصرف و سختی مسیر صادرات این محصول ندارند.
وی با تاکید بر لزوم همراهی نمایندگان مجلس برای جلوگیری از ممنوعیت صادرات خرما در ماه رمضان، خواستار تغییر رویکردها و حمایت واقعی از صادرات کشور شد و افزود: باید تمهیداتی اندیشیده شود تا صادرات خرما در ماه رمضان محدود نشود.
خرمای مورد نیاز کشور برای ماه رمضان ذخیره سازی شد
رئیس انجمن ملی خرما نیز وضع قوانین ناگهانی در شرایطی که همه چیز طبق روال است را عجیب ارزیابی کرد و گفت: هر ساله دو هفته قبل از آغاز ماه مبارک رمضان منتظر این بخشنامه ها هستیم، در صورتی که از شش ماه قبل همه تولیدکنندگان و انجمن ملی نسبت به میزان مصرف خرما در ماه رمضان اطلاع دارند و ذخیره سازی صورت میگیرد، بنابراین نباید امسال شاهد چنین اتفاقی باشیم.
محسن رشیدفرخی، با بیان اینکه شرایط تولید خرما در سال زراعی جاری خوب بوده و تامین بازار به راحتی صورت میگیرد، خاطرنشان کرد: امیدوارم امسال صادرات متوقف نشود. وی یکی از دغدغههای خرما را مقابله با آفت سوسک سرخرطومی دانست و افزود: باید برای ریشهکن کردن این آفت تامین اعتبار ملی صورت گیرد.
این فعال اقتصادی پرداخت عوارض آببر برای صادرات محصول خرما را اقدامی نادرست ارزیابی کرد و گفت: درباره این تصمیم نادرست از قبل صحبت شده بود و خرما را به دلیل مصرف اندک آب از فهرست آببرها حذف کردند اما مجدد به فهرست برگشته که در حال پیگیری موضوع هستیم و امیدوارم گمرک ترتیب اثر داده و مانع از اجرای این مصوبه شود.
میز ملی خرما همزمان با برگزاری هفتمین نمایشگاه بینالمللی خرما و صنایع وابسته، با حضور نایب رئیس اتاق ایران، جمعی از مسئولان بوشهر و رایزن بازرگانی ایران در کشور هند به میزبانی اتاق بوشهر تشکیل شد و جزئیات بازار خرما، دغدغههای این بخش و راهکارهای پیشنهادی مورد بررسی قرار گرفت.