عضو هیات رئیسه اتاق ایران در کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری استان کرمانشاه، وضعیت بروکراسی اداری و روند صدور مجوزها را بسیار طولانی دانست و افزود: بسیاری از این مراحل باید طی شود، زیرا دستگاهها بر اساس قوانینی که دارند باید روال اداری را برای صدور مجوز طی کنند اما در دل هریک از مراحل صدور مجوز چند مرحله دیگر هم وجود دارد. گاهی صدور مجوز در یک دستگاه خود نیازمند استعلام از چند دستگاه دیگر است. این روند طولانی مشکلات متعددی برای سرمایهگذاران ایجاد کرده که گاهی حتی سرمایهگذاران را از طرحی که دارند، منصرف میکند.
رئیس اتاق کرمانشاه، در خصوص روشهایی که میتواند به کاهش بروکراسی اداری کمک کند نیز یادآوری کرد: در درجه اول باید تقدم و تاخر در خصوص دستگاههایی که باید استعلام از آنها انجام شود، صورت گیرد تا سرمایهگذار بداند باید از کدام دستگاه کار خود را آغاز کند.
کاشفی با اشاره به اینکه بخش عمدهای از بروکراسی اداری طولانی نرمافزاری است، افزود: گاهی از سطح مدیریت تا سطح کارشناسان یک دستگاه، زمان صدور مجوز 30 تا 40 درصد افزایش مییابد.
وی خاطرنشان کرد: راه دیگر این است که دستگاههای اصلی متولی صدور مجوز مانند سازمان صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و ... هریک رابطی در دستگاههایی که استعلام باید از آنها انجام شود، داشته باشند که با این کار روند اخذ استعلام سریعتر خواهد شد.
رئیس اتاق کرمانشاه ادامه داد: از دستگاههایی مانند دارایی، تامین اجتماعی و ... هم در خواست می کنیم بدهکاران خود را برخط کنند تا استعلام از این بخش نیز سریعتر صورت گیرد. برخی از دستگاهها این کار را انجام داده اند و دیگر بدون آنکه نیاز به حضور خود سرمایهگذار باشد، بدهکار بودن یا نبودن وی به صورت آنلاین چک میشود.
کاشفی گفت: اگر بتوانیم مشکلات را شکل نرمافزاری حل کنیم بخش قابل توجهی از بروکراسی اداری کاسته خواهد شد، در غیر این صورت نیازمند اصلاح قوانین بزرگ و عظیم در کشور هستیم.
داوود یاوری مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه نیز با بیان اینکه در مجموع حدود 25 دستگاه در فرآیند پاسخگویی و صدور مجوزها نقش دارند گفت: بروکراسی طولانی اداری یکی از دغدغههای مهم کارآفرینان و سرمایهگذاران است.