رادیو مجازی اتاق ایران - 5 اردیبهشت 1403

معاون وزیر کشور

اختصاص 370 هکتار زمین برای جابه‌جایی روستاهای سیل‌زده

اسماعیل نجار، معاون وزیر کشور از اختصاص ۳۷۰ هکتار زمین برای جابه‌جایی روستاهای حریم رودخانه در مناطق سیل‌زده خبر داد.

22 مرداد 1398
کد خبر : 29871
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

اسماعیل نجار، معاون وزیر کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور درباره جابه‌جایی برخی مناطق در حریم رودخانه‌ها در مناطق سیل‌زده گفت: تمدن بین‌النهرین در بین دو رودخانه شکل‌گرفته است. انسان به آب زنده است، بنابراین نمی‌شود افراد را از آب جدا کرد، اما باید امنیت را برای خانه‌هایی که در کنار رودخانه هستند، فراهم کرد.

او ادامه داد: مطالعات ما عمدتاً برای مدت‌زمان ۲۵ ساله است، اگر یک سیل اتفاق بیفتد و این سیل در ۱۰۰ سال گذشته فقط یک‌بار اتفاق افتاده باشد با توجه به مدت‌زمان مطالعات ما که یک دوره ۲۵ ساله است، بنابراین ما ۷۵ سال مطالعه در خصوص آن سیل نداریم.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم مطالعات در خصوص سیل را در مدت‌زمان ۱۰۰ ساله مطالعه و بررسی کنیم باید بسیاری از شهرهایمان را به ارتفاعات منتقل کنیم که در آنجا نیز مشکلات خاص خودش وجود دارد. بنابراین باید تلاش کنیم در وهله اول با ایمن‌سازی رودخانه‌ها حداقل جابه‌جایی را داشته باشیم.

نجار درباره جابه‌جایی برخی خانه‌ها در حریم رودخانه در مناطق سیل‌زده استان لرستان گفت: تا جایی که می‌دانم تاکنون ۳۷۰ هکتار برای جابه‌جایی برخی از روستاها در مناطق سیل‌زده اختصاص پیداکرده است، البته جابه‌جایی به همین سادگی و آسانی نیست. طبق مطالعات بنیاد مسکن جابه‌جایی روستاها کار بسیار پیچیده‌ای است. مطالعات نشان داده است که بسیاری از روستاهای تخلیه‌شده، مجدداً به مکان قبلی خود بازگشته‌اند، چراکه در آنجا ازلحاظ روانی تعلقات بسیاری داشته‌اند و این‌گونه نیست که به‌راحتی بتوان روستایی را جابجا کرد.

او با اشاره به جابه‌جایی برخی روستاها در مناطق سیل‌زده گفت: همچنین برای بخشی از شهرهای پل‌دختر و معمولان زمین دیگری مشخص‌شده است و واگذاری این زمین‌ها انجام‌شده و در حال ساخت هستند، اما باید تلاش کنیم که حداقل جابه‌جایی‌ها را داشته باشیم.

معاون وزیر کشور در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره خشک‌سالی در برخی مناطق کشور تصریح کرد: خوشبختانه امسال در عمده استان‌های کشور باوجود بارندگی‌هایی که رخ داد وضعیت آب به نسبت سال‌های قبل بهتر است، اما در برخی مناطق چنانچه نیاز باشد و با کمبود آب مواجه باشیم آب با تانکر حمل خواهد شد و چنانچه امکان انتقال آب وجود داشته باشد، توسط وزارت نیرو انجام می‌شود.

نجار ادامه داد: تمام تلاش ما این است که در مناطقی که درگیر خشک‌سالی هستند، مشکلات مردم را به حداقل برسانیم، اما همان‌طور که گفتم امسال وضعیت بهتری در خصوص آب نسبت به سال‌های گذشته داشتیم، اما کماکان صرفه‌جویی را در همه بخش‌ها توصیه می‌کنیم.

او همچنین درباره پدیده فرونشست در دشت‌ها که در سال‌های اخیر با آن مواجه شده، تصریح کرد: فرونشست در دشت‌ها یک فاجعه عظیم است که برابر برداشت بی‌رویه آب از سفره‌های زیرزمینی و عدم بارندگی مستمر در سال‌های گذشته اتفاق افتاده است.

معاون وزیر کشور بابیان اینکه ما هم با فرونشست و هم فروچاله در دشت‌ها مواجه هستیم، خاطرنشان کرد: متاسفانه فروچاله‌ها بعضاً بسیار عمیق و با شعاع زیاد هستند، از سوی دیگر نیز با فرونشست بسیاری از دشت‌های حاصلخیز کشور مواجه هستیم. این فرونشست‌ها باعث از بین رفتن زمین‌های زراعی شده و همچنین احتمال خطر در مسیرها، جاده‌ها و ریل‌های قطار وجود دارد، ممکن است قطاری در حال حرکت باشد و به‌یک‌باره فرونشست اتفاق بیفتد. ما در این خصوص پیشنهاد اعتباری را به دولت دادیم، تا مطالعاتی در این خصوص داشته باشند و به‌طور مداوم مسیرها را اسکن کرده و چنانچه منطقه‌ای مورد آسیب و خطر است، نسبت به ترمیم و برطرف کردن مشکل اقدام کنند.

در همین رابطه