رادیو مجازی اتاق ایران - 4 فروردین 1403

غلامحسین شافعی در دیدار با سفیر ایتالیا در تهران

تعاملات اقتصادی ایران و ایتالیا در چارچوب ارتباطات منطقه‌ای و استانی دنبال شود

غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران در دیدار با سفیر ایتالیا در تهران، با اشاره به سوابق خوب دو کشور در عرصه‌های سیاسی و اقتصادی، ابراز امیدواری کرد با توجه به اراده طرفین برای تداوم این تعاملات، در آینده همکاری‌هایی دوجانبه به‌صورت منطقه‌ای و در قالب تعامل استان‌های دو کشور، برنامه‌ریزی و دنبال شود.

04 آبان 1398
کد خبر : 30836
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: ایتالیا همواره یکی از شرکای تجاری خوب ایران بوده و پیش از اعمال تحریم‌ها، این کشور شریک اول تجاری ما در اتحادیه اروپا به شمار می‌آمد و ردپای ایتالیا در بسیاری از صنایع ایرانی دیده می‌شود.

غلامحسین شافعی که در محل اتاق مشهد میزبان جوزپه پرونه، سفیر ایتالیا در تهران بود، افزود: ایتالیا همواره یکی از شرکای تجاری خوب ایران بوده است. در واقع پیش از اعمال تحریم‌ها، این کشور شریک اول تجاری ما در اتحادیه اروپا به شمار می‌آمد و ردپای ایتالیا در بسیاری از صنایع ایرانی دیده می‌شود؛ اما با بروز تحریم‌ها، حجم مبادلات تجاری دو کشور افت زیادی داشت درحالی‌که اراده سیاسی دو کشور بر توسعه مناسبات تکیه داشت.

شافعی با اشاره به سفرهای مقامات سیاسی دو کشور در سال‌های اخیر گفت: در عمده این سفرها، نمایندگان بخش خصوصی و اتاق‌های بازرگانی نیز مقامات دو کشور را همراهی می‌کردند و به‌موازات روابط سیاسی، تعاملات اقتصادی دو کشور نیز مورد تأکید بوده است. به هر رو، در شرایط موجود نیز باید راهکارهایی را برای حفظ و تداوم این تعاملات جستجو کنیم. معتقدیم دولت و سفارت ایتالیا در تهران می‌توانند نقش‌آفرینی زیادی را در این حوزه داشته باشند.

رئیس اتاق ایران تأکید کرد: تداوم تعاملات اقتصادی می‌تواند در چارچوب ارتباطات منطقه‌ای و استانی و همچنین پیوند بنگاه‌های کوچک و متوسط اقتصادی دو کشور دنبال شود.

او گفت: ما فعالان اقتصادی به چگونگی برخورد اروپا با مسئله تحریم‌ها و خروج آمریکا از برجام منتقدیم. آنچه توقع می‌رفت این اتحادیه در حمایت از برجام صورت دهد، محقق نشد. البته که ایتالیا برای ما متفاوت بوده و این کشور در روابط اقتصادی، سیاسی و فرهنگی، جایگاه متمایزی برای ایرانیان دارد.

شافعی به ظرفیت اتاق مشترک ایران و ایتالیا نیز اشاره و عنوان کرد: این ساختار تا به امروز اتفاقات و تعاملات خوبی را رقم زده است. ما در بدنه اتاق ایران، آمادگی داریم تا تمامی ظرفیت‌های موجود را برای توسعه همکاری‌های اقتصادی دو کشور به کار بگیریم.

رئیس اتاق مشهد، همچنین با اشاره به هم‌جواری استان خراسان رضوی با کشورهای آسیای مرکزی و افغانستان، که آن را به لحاظ ژئوپولتیکی در موقعیت منحصربه‌فردی در منطقه قرار داده است، گفت: علاوه بر این ظرفیت‌ها، مشهد سالانه پذیرای 20 تا 25 میلیون زائر است و همین امر باعث شده تا ظرفیت‌های گردشگری این شهر از جایگاه ویژه‌ای برخوردار باشد.

شافعی ادامه داد: قابلیت‌ها و توانمندی‌های قابل‌ملاحظه خراسان رضوی، در زمینه‌های تولیدات صنعتی، کشاورزی، معدنی، گردشگری و تجاری عاملی بوده تا تعاملات اقتصادی بسیار خوبی با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی رقم بخورد و حتی شرکت‌های ایرانی متعددی در این کشورها فعال هستند. از سوی دیگر شهر مشهد یکی از کانون‌های جذب سرمایه‌گذار در کشور به شمار می‌آید و این جایگاه، متأثر از ظرفیت‌های آن است.

ضرورت تلاش ایران و ایتالیا برای حفظ و تقویت مناسبات اقتصادی

در ادامه، جوزپه پرونه، سفیر ایتالیا در تهران گفت: این سفر با توجه به اهمیت و جایگاه فرهنگی-مذهبی، اقتصادی و... شهر مشهد و استان خراسان رضوی، انجام گرفته و در بازدیدهایی که داشتیم، شاهد فرصت‌ها و زیرساخت‌های ارزشمندی بودیم. مشهد را شهری بسیار زنده و پویا دیدیم که در آن ظرفیت‌های خوبی در بخش‌های اقتصادی، استارتاپی و... فراهم آمده بود.

او از روابط تاریخی دو کشور سخن گفت و این ریشه‌های دیرینه ارتباطی را انگیزه تعاملات خوب دو کشور در دوران حاضر برشمرد و افزود: سفر آقای روحانی رئیس‌جمهوری ایران به ایتالیا در سال 1394 و در رأس هیاتی بلندپایه؛ از اهمیت بالایی برخوردار بود و بازتاب زیادی در آن روزها داشت. آن دیدار بستر تعاملات خوبی را در عرصه اقتصادی، برای دو کشور فراهم کرد.

سفیر ایتالیا در تهران متذکر شد: بروز تحریم‌ها این فضا را دستخوش تغییر کرد. در واقع این تحریم‌ها نه‌فقط در عرصه اقتصاد و نه‌فقط ایتالیا، بلکه در تمامی حوزه‌ها و کشورهای مختلف جهان را متأثر از خود ساخت. طبیعتاً کشور ما به‌واسطه آنکه شریک تجاری ایران بود، متحمل مشکلاتی شد. همین حالا نیز شرکت‌های بزرگ ایتالیایی که از قضا تعدادشان کم نیست، مشتاق به تجارت و تداوم روابط با ایران هستند اما تعاملات توأمان آن‌ها با آمریکا باعث شده تا نگران عواقب این موضوع نیز باشند. طبیعتاً ماهیت خصوصی این شرکت‌ها، هر نوع تصمیمی در این رابطه را متوجه خودشان می‌کند.

پرونه ادامه داد: تلاش ما این بوده که اطلاعات درست و شفافی را در اختیار آن‌ها قرار بدهیم، ازجمله اینکه، تجارت با ایران قانونی است. البته این را هم بگویم که همین حالا بعضی از شرکت‌های ایتالیایی همچنان با شرکای ایرانی خود در تعامل هستند. باید توجه داشت، بخش‌هایی نیز وجود دارند که از این تحریم‌ها اثری نمی‌پذیرند و باید از ظرفیت آن‌ها برای تداوم روابطمان بهره بگیریم.

سفیر ایتالیا در تهران خاطرنشان کرد: معتقدیم این تحریم‌ها روزی به پایان می‌رسند و تلاش ما باید این باشد که روابط این دو کشور - به‌عنوان شرکای تجاری قدیمی- در طول این دوران تداوم پیدا کند تا در آینده، اتفاقات بهتری را شاهد باشیم. مسئولیت دو کشور نه‌تنها حفظ مناسبات، بلکه توسعه همکاری‌ها و پیدا کردن راه‌های جدید جهت حفظ و تقویت مناسبات به‌ویژه در بخش اقتصادی است.

در همین رابطه