رادیو مجازی اتاق ایران ۲۸ آذر ۱۴۰۳

مدیر بخش خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین‌المللی پول

ظرف اثرگذاری تحریم‌ها بر اقتصاد ایران پر شده است

یکی از مدیران صندوق بین­‌المللی معتقد است: تحریم­‌های وضع شده علیه ایران در سال آینده اثرگذاری بیشتری بر اقتصاد ایران نخواهد داشت.

06 آبان 1398 - 10:27
کد خبر : 30848
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک
یکی از مدیران صندوق بین­‌المللی معتقد است: تحریم­‌های وضع شده علیه ایران در سال آینده اثرگذاری بیشتری بر اقتصاد ایران نخواهد داشت.

ساختمان صندوق بین‌المللی پول.

مدیر بخش خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین‌المللی پول گفت: تخمین زده می‌شود تحریم‌هایی که در سال گذشته اعمال و در سال جاری سخت‌تر شد، سال آینده تأثیر اضافه‌ای بر اقتصاد ایران نداشته باشد.

به گزارش رویترز، صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد ایران سال آینده برای متعادل نگه‌داشتن بودجه‌اش به نفت بشکه‌ای 194.6 دلار نیاز دارد.

 صندوق بین‌المللی پول طی گزارشی اعلام کرد انتظار می‌رود ایران که یکی از اعضای اصلی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) است، در سال جاری میلادی 4.5 درصد و در سال آینده 5.1 درصد کسری مالی داشته باشد.

 طبق شاخص بین‌المللی نفت خام برنت در روز جمعه تنها 62 دلار در هر بشکه معامله شد.

 پس از بسته شدن قرارداد برجام در 2015 و پایان یافتن تحریم‌هایی که سه سال پیش به خاطر برنامه اتمی این کشور بر آن اعمال شده بود، ایران شاهد افزایش درآمدهای نفتی خود بود.

ولی تحریم‌های جدیدی که دونالد ترامپ پس از بیرون رفتن از برجام در 2018 وضع کرد، بدترین تحریم‌های اعمال‌شده از طرف واشنگتن بود.

 صندوق بین‌المللی پول در این گزارش نوشت انتظار می‌رود اقتصاد ایران در سال جاری میلادی 9.5 درصد کوچک‌تر شود، درحالی‌که قبلاً 6 درصد تخمین زده شده بود، ولی پیش‌بینی می‌شود رشد تولید ناخالص داخلی این کشور در سال آینده ثابت بماند.

جهاد آزور، مدیر بخش خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین‌المللی پول گفت: «تخمین زده می‌شود تحریم‌هایی که در سال گذشته اعمال و در سال جاری سخت‌تر شد، سال آینده تأثیر اضافه‌ای نداشته باشد».

کاهش ارزش ارز ایران پس از وضع دوباره تحریم‌ها تجارت خارجی ایران را مختل کرده و تورم سالانه آن را افزایش داده است. صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی می‌کند تورم ایران در سال جاری میلادی 35.7 درصد و در سال آینده 31 درصد باشد.

آزور گفت مقامات ایران باید نرخ تبادل رسمی ارز را با نرخ بازار یکی کنند تا تورم کنترل شود.

صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی می‌کند صادرات کالاها و خدمات ایران در سال جاری میلادی تا 60.3 میلیارد دلار کاهش یابد درحالی‌که این رقم در سال گذشته 103.2 میلیارد دلار بود و احتمالاً در 2020 هم تا 55.5 میلیارد دلار پایین می‌آید.

در همین رابطه