رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

وزارت تعاون، کار و رفاه‌ اجتماعی گزارش داد

بنگاه‌های مشکل‌دار در 31 استان از زبان آمار

براساس گزارش به‌روز شده بنگاه‌های مشکل‌دار، ۱۲۸۱ بنگاه با ۱۴۶ هزار نیروی کار در کشور شناسایی‌شده که تعداد این بنگاه‌ها در پنج استان افزایش و در ۱۱ استان کاهش‌یافته است.

16 آذر 1398 - 10:17
کد خبر : 31357
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

هفته گذشته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نامه‌ای به وزیر صنعت، معدن و تجارت فهرست بنگاه‌های مشکل‌دار را اعلام کرد. تعداد بنگاه‌های مشکل‌دار در کشور بیش از آمارهای رسمی است اما جدیدترین آمار مربوط به بنگاه‌های شناسایی‌شده در کشور که مربوط به پایان شهریورماه است نشان می‌دهد، نسبت به خردادماه با افزایش مواجه بوده است به‌طوری‌که آمار این بنگاه‌ها از ۱۲۶۲ واحد اقتصادی به ۱۲۸۱ بنگاه افزایش یافت.

در بنگاه‌های اقتصادی مشکل‌دار که عمدتاً در سه فعالیت اقتصادی صنعتی، کشاورزی و خدماتی فعالیت می‌کنند، ۱۴۶ هزار نیروی کار مشغول به کار هستند درحالی‌که این تعداد در بنگاه‌های مشکل‌دار تا پایان خردادماه ۱۴۱ هزار و ۷۴ نفر بود.

آمار این بنگاه‌ها «از نظر تعداد» به تفکیک ۳۱ استان کشور حاکی از آن است که استان هرمزگان با ۹۸ بنگاه مشکل‌دار در صدر بیشترین بنگاه‌های دارای مشکل قرار دارد. پس از هرمزگان، استان مرکزی با ۸۲ بنگاه، استان‌های فارس و اصفهان هر کدام با ۸۱ بنگاه، استان زنجان با ۸۰ بنگاه و استان سیستان و بلوچستان با ۷۷ بنگاه دارای بیشترین بنگاه‌های مشکل‌دار در سطح کشور هستند.

در استان‌های خراسان رضوی ۷۱ بنگاه، مازندران ۷۰ بنگاه، کردستان ۵۹ بنگاه، قزوین ۵۶ بنگاه، البرز ۵۳ بنگاه، خوزستان ۵۲ بنگاه، استان‌های آذربایجان غربی و کرمانشاه ۵۰ بنگاه و تهران ۴۰ بنگاه مشکل‌دار وجود دارد.

همچنین در استان لرستان ۳۸ بنگاه، استان سمنان ۳۱ واحد، در استان آذربایجان شرقی ۳۱ واحد، در استان کرمان ۲۱ بنگاه، در استان خراسان جنوبی ۲۰ بنگاه، در استان قم ۱۹ بنگاه، در استان همدان ۱۹ واحد، در استان گلستان ۱۸ واحد، در استان یزد ۱۶ بنگاه، در استان چهارمحال و بختیاری ۱۴ بنگاه و در استان بوشهر نیز ۱۴ بنگاه اقتصادی مشکل‌دار شناسایی‌شده است.

علاوه بر این، در استان‌های خراسان شمالی ۸ بنگاه مشکل‌دار، گیلان ۸ بنگاه مشکل‌دار، اردبیل ۷ بنگاه مشکل‌دار و استان کهگیلویه و بویراحمد ۲ بنگاه اقتصادی مشکل‌دار وجود دارد.

مقایسه آخرین گزارش از وضعیت بنگاه‌های مشکل‌دار در ۳۱ استان کشور که برای سه‌ماهه منتهی به شهریورماه به‌روزرسانی شده است، نشان می‌دهد، تعداد این بنگاه‌ها در ۵ استان افزایش و در ۱۱ استان کاهش‌یافته است. همچنین در ۱۵ استان تعداد بنگاه‌های مشکل‌دار ثابت بوده است.

سیزدهم آذرماه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نامه به وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره این بنگاه‌های مشکل‌دار نوشته است: 90 درصد بنگاه‌های مشکل‌دار مربوط به بخش‌های خصوصی و ۸ درصد مربوط به بخش‌های تعاونی و حدود ۲ درصد هم بخش‌های دولتی و عمومی است که این تعداد واحد مشکل‌دار در بخش‌های صنعت، کشاورزی و خدماتی فعالیت دارند.

همچنین معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره مشکلات این بنگاه‌ها گفته است: این بنگاه‌ها مشکلات متفاوتی دارند؛ برخی از این مشکلات مربوط به سوء مدیریت و نداشتن بهره‌وری به دلیل فرسودگی و یا به‌روز نبودن خطوط فرآیند تولید هستند؛ همچنین اختلافات حقوقی نیز از مشکلات برخی از این واحدهاست.

او ادامه می‌دهد: بخشی از مشکلات این واحدها هم به دلیل پایین بودن توان جذب سرمایه و یا تأمین نقدینگی و یا عدم توان قدرت رقابت در بازارهای فروش چه در بازار داخل و چه در بازار خارج و داشتن بدهی‌های بانکی و مشکلات مشابه ای دیگری است که می‌توان با حمایت کارگروه‌های استانی ستادهای تسهیل و رفع موانع تولید  هم از تعطیلی واحدها جلوگیری کرد و هم برای بازگشت واحدهای نیمه فعال تعطیل به چرخه تولید اقدام شود.

آمار مقایسه‌ای بنگاه‌های مشکل‌دار در جدول زیر بررسی‌شده است:

در همین رابطه