رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

همتی در دیدار با اقتصاددانان

تورم زیر ۲۰ درصد در سال ۹۹ دور از ذهن نیست

رئیس بانک مرکزی گفت: با توجه به پیش‌بینی‌های به عمل آمده، تورم زیر ۲۰ درصد در سال ۹۹ دور از ذهن نیست.

07 اسفند 1398 - 12:27
کد خبر : 32374
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس بانک مرکزی گفت: با توجه به پیش‌بینی‌های به عمل آمده، تورم زیر ۲۰ درصد در سال ۹۹ دور از ذهن نیست اما سالی دشوار است که تنها با انسجام و همدلی می‌توانیم از شرایط خاص آن عبور کنیم.

عبدالناصر همتی در نشست با اقتصاددانان با اشاره به شرایط خاص و حساس کشور، افزود: بانک مرکزی با در نظر داشتن شرایط کشور، بیشتر تلاش خود را بر تامین ثبات و آرامش بازارهای پول و ارز داشته است.

رئیس ‌کل بانک مرکزی با قدردانی از پیشنهادات و ایده‌هایی که از طرف اقتصاددانان و سایر کارشناسان مطرح می‌شود، اضافه کرد: با توجه به مرجعیت گفته‌ها و نظرات صاحب‌نظران در جامعه از آنان دعوت می‌شود برای تقویت تولید ملی و خنثی‌سازی تحریم‌های ظالمانه و تداوم ثبات بازارها، با مسوولین همراهی و امید را در جامعه تقویت کنند.

رئیس شورای پول و اعتبار درباره حجم نقدینگی عنوان کرد: هر چند نرخ ۲۸ درصد برای نقدینگی بالا است، اما با توجه به شرایط کشور و نیز کاهش درآمدهای نفتی، انحراف سه درصدی این نرخ از میانگین ۵۰ ساله نقدینگی، نشان از کنترل شرایط دارد و برای کنترل آن از ابزارهای مختلف استفاده خواهیم کرد.

همتی با اشاره به پیش‌بینی‌ها و فرضیات مطرح شده توسط حوزه معاونت اقتصادی این بانک برای نرخ تورم در سال آتی اظهار کرد: با توجه به پیش‌بینی‌های به عمل آمده، تورم زیر ۲۰ درصد دور از ذهن نیست، هر چند باید این امر را در نظر داشت که سال ۹۹، سالی دشوار است که تنها با انسجام و همدلی می‌توانیم از شرایط خاص آن عبور کنیم.

همتی افزود: بر اساس مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار، حساب‌های بانکی اشخاص حقیقی بر اساس تجاری و غیرتجاری از یکدیگر تفکیک می‌شود.

نهمین نشست دوره‌ای رئیس بانک مرکزی با اقتصاددانان با محوریت موضوعاتی نظیر اقدامات بانک مرکزی برای ثبات بازار ارز، کنترل نقدینگی و تأمین منابع مورد نیاز تولید، برنامه‌های مهار تورم، روند عملیات بازار باز، اهمیت صادرات غیرنفتی و تصمیم اخیر FATF، عصر دیروز در بانک مرکزی برگزار شد.

در این جلسه سه ساعته در خصوص بازار ارز، عملیات بازار باز، شرایط صادرات غیرنفتی، تصمیم اخیر FATF، وضعیت اصلاح نظام بانکی، روش‌های کنترل حجم نقدینگی، چگونگی کنترل و مهار نرخ تورم و حمایت از تولید، از جمله موضوعات مطرح شده از سوی اقتصاددانان و صاحب‌نظران این حوزه بود.

 

در همین رابطه