رادیو مجازی اتاق ایران - 4 فروردین 1403

رئیس اتاق قم مطرح کرد

شرکت شهرک‌های صنعتی برای رفع معضل دلالی زمین وارد عمل شود

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان قم می‌گوید: ظرفیت‌های قانونی برای فراهم کردن بستر مناسب برای سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان وجود دارد و دولت و دستگاه‌ها باید برای رفع مشکلات این حوزه تلاش کنند. ابوالفضل خاکی، دلالی زمین در شهرک‌های صنعتی را یکی از معضلات سرمایه‌گذارن این استان می‌داند و از شرکت شهرک‌های صنعتی می‌خواهد برای حل این معضل وارد عمل شود.

11 تیر 1399
کد خبر : 33736
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان قم می‌گوید: ظرفیت‌های قانونی برای فراهم کردن بستر مناسب برای سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان وجود دارد و دولت و دستگاه‌ها باید برای رفع مشکلات این حوزه تلاش کنند. ابوالفضل خاکی، دلالی زمین در شهرک‌های صنعتی را یکی از معضلات سرمایه‌گذارن این استان می‌داند و از شرکت شهرک‌های صنعتی می‌خواهد برای حل این معضل وارد عمل شود.

ابوالفضل خاکی، رئیس اتاق قم -عکس: محمد علیمهدی

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان قم با اشاره ایجاد ستاد تسهیل تولید برای فراهم کردن بستر مناسب برای سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان، گفت: در کنار فعالیت‌های این ستاد، جلسات شورای گفت‌وگوی استان قم نیز به‌صورت منظم و ماهیانه برگزار می‌شود و به بررسی موضوعات مهم می‌پردازد.

ابوالفضل خاکی، با اشاره به خسارت‌هایی که در دوره کرونا به اقتصاد استان قم به‌خصوص حوزه گردشگری استان تحمیل شد، افزود: فعالان این حوزه به‌خصوص جامعه هتلداران و رستوران‌داران بیشترین ضرر و خسارت را متحمل شده‌اند که در همین راستا در جلسات شورای گفت‌وگو تسهیلات ویژه‌ای برای این رسته در نظر گرفته شد تا بتوانند همچون گذشته به فعالیت خود ادامه دهند.

خاکی ادامه داد: استان قم دارای بیش از 2500 واحد تولیدی است که متأسفانه برخی از آنها به دلایل مختلف ازجمله شرایط بازار به تعطیل کشانده شده است. حدود 20 درصد از این واحدها داری مشکلات جدی هستند و 30 درصد توانستند با تسهیلات ویژه در نظر گرفته شده به فعالیت ادامه دهند.

قم قطب صادرات محور محصولات تولیدی

رئیس اتاق قم اظهار کرد: این استان قطب صادرات در محصولات مختلف تولیدی همچون محصولات فولادی، پتروشیمی و مواد اولیه بسیاری از کارخانه‌ها در حال حاضر است که امکان صادرات به کشورهای بازار هدف همچون عراق و افغانستان و آسیای میانه و کشورهای اروپایی و عربی را فراهم آورده است؛ اما متأسفانه شرایط سخت پیش رو برای تولیدکنندگان وجود دارد و اغلب آنها در تأمین مواد اولیه و ورود ماشین‌آلات و تجهیزات با مشکلات عدیده‌ای ازجمله تهیه ارز مورد روبرو هستند.

خاکی افزود: محدودیت‌های بسیار زیادی برای صادرکنندگان نیز به وجود آمده که حتی صادرکننده قادر به ورود ماشین‌آلات و تجهیزات موردنیاز کارخانه با ارز حاصل از صادرات محصولات خود به کشور نیست.

افزایش اشتغال‌زایی با کمک دولت به طرح‌های توسعه‌ای بخش خصوصی

او تنها راه برون‌رفت از این شرایط نابسامان را کمک دولت به بخش خصوصی عنوان کرد و گفت: دولت باید برای طرح‌های توسعه‌ای به‌خصوص اشتغال‌زایی تسهیلات ویژه‌ای برای فعالان این عرصه در نظر بگیرد تا اقتصاد کشور جانی تازه بگیرد.

خاکی با اشاره 80 طرح اقتصادی در حال اجرا در استان قم اظهار کرد: این طرح‌ها با توجه به شرایط کرونایی به مرحله اجرایی نرسید اما تلاش برای جذب سرمایه‌گذار به‌خصوص سرمایه‌گذاران خارجی ادامه داد؛ البته باید به این نکته توجه داشت که باید زیرساخت‌های لازم برای این سرمایه‌گذاری‌ها نیز وجود داشته باشد و در این مسیر از دولت و مسئولین استانی می‌خواهیم تا اقدامات لازم در این راستا را عملیاتی کنند.

رئیس اتاق قم نیاز کارخانه‌ها به زمین، آب، برق و... را جهت استقرار الزامی دانست و گفت: در حال حاضر شعار در زمینه جذب سرمایه‌گذار مؤثر واقع نمی‌شود و یقیناً سرمایه‌گذار با مشاهده کمبود امکانات اولیه از سرمایه‌گذاری منصرف خواهد شد همچنین در سال‌های گذشته شاهد این اتفاق نیز بوده‌ایم و امکان جذب صحیح و تأثیرگذار برای سرمایه‌گذاران خارجی نداشته‌ایم.

خاکی با اشاره به سرمایه گداری هم‌وطنان در کشورهای همسایه اظهار کرد: کشورهای دیگر امکانات مطلوبی همچون پایین‌ترین نرخ زمین و برق و... را در اختیار سرمایه‌گذار قرار داده‌اند و در مرحله آخر تسهیلات ویژه بانک‌ها مشوق سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود در همین راستا در دنیا، بانک‌ها اولین پشتوانه سرمایه‌گذاران هستند که 80 درصد بانک‌ها و 20 درصد سرمایه‌گذار، هزینه پرداخت می‌کند و با آرامش خاطر از دانش و ذهنیت خلاق خود برای ایجاد یک مجموعه قدرتمند و بزرگ استفاده می‌کنند؛ اما متأسفانه در ایران و استان قم حتی امکانات اولیه مناسب فراهم نیست و با شرایط فعلی به‌راحتی قادر به جذب سرمایه‌گذار خارجی نخواهیم بود البته قابل‌ذکر است این شرایط حتی برای سرمایه‌گذار داخلی قم نیز فراهم نیست و برای زمین و برق و... با مشکلات زیادی روبرو هستیم.

دلالی زمین در شرکت شهرک‌ها معضل جدید در استان قم

رئیس اتاق قم گفت: متأسفانه با دلالی زمین در شهرک‌ها مواجه هستیم که این مسئله باعث شده زمین به‌اندازه کافی در اختیار مردم قرار نگیرد که دلالان، زمین را با نرخ پایین خریداری کرده و در بازار آزاد با نرخ بالاتر از تصور به فروش می‌رسانند. این امر در ماه‌های اخیر شدت پیدا کرده است و حتی مسئولان امر، قادر به جلوگیری از این سودجوی نیستند که بزرگ‌ترین مانع برای صنعتگر به شمار می‌آید همچنین در تأمین برق با مشکلات جدی روبه‌رو هستیم که در بسیاری از شهرک‌ها حتی تأمین برق موردنیاز صورت نمی‌گیرد که در این راستا نیاز به عملیاتی شدن وعده‌های مسئولین به‌دوراز شعار برای حصول نتیجه بهتر هستیم.

او اظهار کرد: در شرایط فعلی و با توجه به ممنوعیت ورود کالاهای خارجی به کشور از محصولات داخلی استقبال بسیاری شده و در شرایط مطلوب صادرات قرار داریم. هرچند به دلیل کمبود امکانات و وجود مشکلاتی چون زمین که شرکت شهرک‌های صنعتی در اختیار فعالان اقتصادی برای سرمایه‌گذاری قرار نمی‌دهد و عدم تأمین برق واحدهای تولیدی تازه تأسیس برخورد کرده‌ایم اما خوشبختانه در حوزه آب و گاز هنوز گذارشی اعلام نشده و در صورت همراهی و همکاری لازم و به‌موقع مسئولان ذی‌ربط شرایط برای سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی بسیار مطلوب است.

خاکی در ادامه اظهار کرد: در ایران برای پروژه 100 میلیارد تومانی حداقل به 80 میلیارد تومان تسهیلات با نرخ سود معقول نیاز است تا بتوان برای 500 نفر اشتغال‌زایی به‌صورت مستقیم ایجاد کرد و حداقل 2000 نفر دیگر به‌طور غیرمستقیم درآمد از این پروژه داشته باشند.

به گفته او، وجود چنین شرایطی نیاز به نگاه ویژه به صنعتگران و همراهی دولت و دولتمردان دارد.

رئیس اتاق قم، سرمایه‌گذاری‌های انجام شده را کافی ندانست و عنوان کرد: در شرایط فعلی که کشور در شرایط تحریم نفت به سر می‌برد، می‌توان مواد اولیه پتروشیمی را به محصولی با ارزش‌افزوده بالا تبدیل کرد که با صادرات آن سود بالایی نصیب تولیدکننده می‌شود.

خاکی به محدودیت‌های مالی دولت اشاره داشت و افزود: یکی از مشکلات بانک مرکزی عدم امکانات جهت تأمین ارز است همچنین عدم تسهیلات بلندمدت بانک‌ها از دیگر مشکلات عدیده‌ای است که در همه دنیا وجود دارد که با توجه به تحریم‌ها قادر به گرفتن تسهیلات از خارجی‌ها نیستیم این در حالی است که در گذشته برای خرید ماشین‌آلات به‌صورت فاینانس از کشورهای خارجی در قالب چندساله امتیاز می‌گرفتیم.

او اظهار کرد: صنایع بالادستی ما به‌جز شرکت‌های فولادی و پتروشیمی که به‌صورت قابل قبولی در حال ارائه خدمات و صادرات محصولات می‌باشند و نیاز داخل را به نحو احسن برطرف می‌کنند و برای صنایع پایین‌دستی نیز خریدها در شرایطی عادی قرار دارد که با حضور در بورس قادر به خریدوفروش محصولات هستند اما مشکل اساسی عدم وجود تجهیزات و ماشین‌آلات در داخل کشور است.

موضوعات :
در همین رابطه