رادیو مجازی اتاق ایران ۲۸ آذر ۱۴۰۳

رئیس اتاق مشترک ایران و سوریه از اهداف مرکز تجاری ایرانیان در این کشور می‌گوید

هدف ایران در سوریه سرمایه‌گذاری مشترک است نه فروش کالا

کاشفی، عضو هیات رئیسه اتاق ایران می‌گوید: سوریه یکی از بازارهای اصلی و مقاصد صادراتی کشور ما خصوصاً در آینده است و با این کشور در زمینه‌های مختلف علایق مشترکی داریم که می‌تواند به افزایش مناسبات اقتصادی کمک کند. راه‌اندازی مرکز تجارت ایرانیان در سوریه در آینده برای انجسام دادن به همکاری اقتصادی دو کشور کمک خواهد کرد.

29 مرداد 1399 - 13:36
کد خبر : 34324
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

مدت‌هاست که درباره راه‌اندازی دفاتر تجاری ایران در کشورهای مختلف و اهمیت آن صحبت می‌کنند؛ فروردین‌ماه 1398، رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت از راه‌اندازی دفاتر تجاری در کشورهای ترکیه، عراق، لبنان و سوریه خبر داد. بهمن‌ماه 1398 در نشستی با حضور معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه و رئیس سازمان توسعه تجارت با هیات رئیسه اتاق ایران و اتاق‌های مشترک، موضوع تأسیس دفاتر تجاری ایران در سایر کشورها بررسی شد. همچنین آخرین روز تیرماه 1398، غلامحسین جمیلی، عضو هیات رئیسه اتاق ایران در نشستی با حضور نمایندگان تعدادی از شرکت‌های بزرگ دولتی از برنامه‌ریزی معاونت امور بین‌الملل اتاق ایران برای راه‌اندازی دفتر تجاری در چین با محوریت اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین و همکاری شرکت‌های بزرگ دولتی خبر داد. قرار است این دفاتر در مرحله اول در چین، سوریه، عراق، افغانستان و لبنان راه‌اندازی شود.

کیوان کاشفی، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوریه در گفت‌وگو با «پایگاه خبری اتاق ایران» درباره دفتر تجاری ایران در سوریه می‌گوید: اقتصاد سوریه قابلیت بسیار بزرگی برای همکاری دوجانبه و چندجانبه دارد؛ اقتصادی این کشور از همان ابتدا اقتصادی تولیدمحور بوده است. کشور سوریه زمانی یکی از کشورهای بزرگ تولیدکننده بود، اما به دلیل شرایط جنگ از این وضعیت فاصله گرفت و حالا دوران بازسازی این کشور فرصت خوبی برای ارائه انواع خدمات ساخت‌وساز را برای ما فراهم می‌کند.

کاشفی، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوریه می‌گوید: سوریه یکی از بازارهای اصلی و مقاصد صادراتی کشور ما خصوصاً در آینده است و با این کشور در زمینه‌های مختلف علایق مشترکی داریم که می‌تواند به افزایش مناسبات اقتصادی کمک کند.

به گفته کاشفی، تمایل سوریه به معاملات اقتصادی با ایران نیز بسیار زیاد است و ما نیز باید از این فرصت به‌خوبی استفاده کنیم. کالاهای صنعتی، تجهیزات کارخانه‌ای، مصالح ساختمانی و خصوصاً محصولات کشاورزی نیز بازار خوبی در کشور سوریه خواهد داشت و باید روی صادرات این کالاها تمرکز کنیم.

عضو هیات رئیسه اتاق ایران ادامه می‌دهد: اقتصاد سوریه قابلیت بزرگی دارد و ما نباید این فرصت‌ها را نادیده بگیریم. ما مدتی است که دفتری برای مرکز تجارت ایرانیان در سوریه خریداری کرده‌ایم و بنا داریم آنجا محلی برای استقرار شرکت‌های ایرانی باشد.

به گفته کاشفی، قرار است دو طبقه از این مرکز به بخش نمایشگاهی اختصاص داده شود؛ البته هدف در اینجا ارائه محصولات ایران در بازارهای سوریه نیست، بلکه این تنها یک گام از اهداف تعیین‌شده برای همکاری در بازار سوریه است.

او ادامه می‌دهد: سوریه نیروهای فنی و مهندسی خیلی خوبی دارد؛ ما می‌توانیم در اینجا روی پروژه‌های متعدد سدسازی، ساخت نیروگاه، زیرساخت‌های دیگر همکاری و سرمایه‌گذاری مشترک داشته باشیم.

کاشفی ادامه می‌دهد: مرکز تجاری ایرانی‌ها در سوریه آماده بهره‌برداری است؛ هدف‌گذاری ما این است سقف معاملات تجاری با سوریه را تا سال آینده به یک میلیارد دلار برسانیم.

او ادامه می‌دهد: در این گام، حتماً وجود دفتر تجاری مفید خواهد بود؛ البته دفاتر تجاری نسبت به نوع مراوده ما با کشورهای متعدد، متفاوت خواهد بود.

به گفته رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوریه باید با توجه به وضعیت کشورها، الگو و نظامی متفاوت و مشخص برای بهره‌برداری از این دفاتر داشته باشیم برای همین من معتقد هستم که نحوه بهره‌برداری از دفاتر تجاری ایران در کشورهای هدف سخت‌ترین بخش کار است.

او تصریح می‌کند: ما در سوریه روی فروش کالا حساب نمی‌کنیم ولی فروش کالا بخشی از کار ماست؛ هدف اصلی ما انجام سرمایه‌گذاری مشترک در حوزه‌های مختلف است.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوریه  می‌گوید: قرار است دفتر تجاری در این حوزه تسهیل‌گری کند؛ اینکه تولیدکننده ما در کشوری دیگر رها و بدون همراه نباشد. ما قصد داریم از فرودگاه تا تأسیس و راه‌اندازی کار اقتصادی همراه فعال اقتصادی و سرمایه‌گذار ایرانی باشیم. بنا داریم در این مرکز افرادی را به کار بگیریم که سوریه را بشناسند؛ روابط‌ها را بدانند و اینکه با قوانین این کشور آشنا باشند تا بتوانند به فعالان اقتصادی خدمات مشاوره‌ای ارائه دهند.

عضو هیات رئیسه اتاق ایران راه‌اندازی خط اعتباری با کشور سوریه برای تسهیل معاملات را نیز ضروری خواند و می‌گوید: برای این منظور نیازمند همکاری بانک مرکزی هم هستیم.

موضوعات :
در همین رابطه