رادیو مجازی اتاق ایران - 2 بهمن 1403

معاون فنی گمرک اعلام کرد

ترخیص مشروط کالای بدهکاران مالیاتی

طبق اعلام معاون فنی گمرک ایران، صاحبان کالای اساسی و مواد اولیه بدهکار به سازمان امور مالیاتی و سازمان تامین اجتماعی می‌توانند به شرط تعهد تسویه بدهی تا حداکثر شش ماه نسبت به ترخیص کالای خود اقدام کنند.

10 آذر 1399 - 08:39
کد خبر : 35529
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

مهرداد جمال ارونقی، دو امتیاز مالیاتی ابلاغ شده به گمرک برای صاحبان کالاهای اساسی و مواد اولیه تولید را تشریح کرد و گفت که این تصمیات از امروز دهم آذرماه اجرایی می شود.

بدهکاران ظرف ۶ ماه تسویه کنند

وی گفت‌ که با توجه به تحریم‌های بین‌المللی و محدودیت‌های ایجاد شده برای واحدهای تولیدی، گمرک می‌تواند با پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت برای یکبار و با توافق سازمان امور مالیاتی و سازمان تامین اجتماعی نسبت به ترخیص مواد اولیه واحدهای تولیدی که به این دو سازمان بدهی دارند، اقدام کنند.

ارونقی ادامه داد: ترخیص کالاهای مربوط به بدهکاران سازمان امور مالیاتی و سازمان تامین اجتماعی مشروط به تعهد به تسویه حساب بدهی آنها تا حداکثر شش ماه است.

اخذ مالیات ارزش افزوده به صورت ضمانت بانکی

معاون فنی گمرک در ادامه به شرایط دیگری برای پرداخت مالیات ارزش افزوده به واردکنندگان اشاره کرد و گفت: به استناد بند «ت» ماده (۳۸)قانون رفع موانع تولید و همچنین ماده (۶) امور گمرکی این مجوز به وزارت امور اقتصاد و دارایی (سازمان امور مالیاتی و گمرک) داده شده که جهت جبران کمبود نقدینگی واحدهای تولیدی و وارد کنندگان کالاهای اساسی، دارو، تجهیزات پزشکی، مواد اولیه، ماشین آلات و تجهیزات خطوط تولید، برای دریافت مالیات ارزش افزوده نیز همانند نحوه‌ی دریافت حقوق ورودی اقدام کنند.

به گفته ارونقی، براین اساس این مجوز برای سازمان امور مالیاتی و گمرک وجود دارد که مبالغ ارزش افزوده و عوارض متعلقه را به صورت ضمانت نامه بانکی یا اسناد خزانه تا سررسید تعیین شده و به عبارتی پایان سال مالی اخذ کند.

براساس ماده (۶) قانون امور گمرکی واردات قطعی کالا مستلزم پرداخت حقوق ورودی متعلقه است و گمرک می‌تواند کالای متعلق به وزارتخانه‌ها و موسسات دولتی را مشروط بر این‌که جنبه تجاری نداشته باشد با تعهد مسئولان مالی سازمان مربوطه با تعیین مهلت و کالای متعلق به سایر اشخاص را با اخذ ضمانت بانکی و تعیین مهلتی که حداکثر بیش از یک سال نباشد، برای پرداخت حقوق ورودی به طور قطعی ترخیص کند.

همچنین براساس بند«ت»ماده(۳۸) قانون رفع موانع تولید، به گمرک اجازه داده شده است تحت شرایطی از جمله با اخذ ضمانت بانکی، بیمه‌نامه هرگونه اوراق بهادار و یا نگهداری برخی کالا و اموال و سایر وثایق و تضمین‌های معتبر به تشخیص گمرک حداکثر به مدت یکسال برای حقوق ورودی، نسبت به ترخیص کالا اقدام کند.

در همین رابطه