هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران 30 آبان 1403

شعبان فروتن در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران

مشکل اصلی صادرات سیاست‌گذاری‌های ناقص و نادرست است

رئیس اتاق ایلام می‌گوید: ایران با عراق هفت مرز رسمی دارد؛ اما سهمش از بازار عراق، کمتر از ترکیه و عربستان است. باید برای حل مشکلات تولید و صادرات به بازارهای منطقه بازاندیشی شود.

17 فروردین 1400
کد خبر : 37637
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک
رئیس اتاق ایلام می‌گوید: ایران با عراق هفت مرز رسمی دارد؛ اما سهمش از بازار عراق، کمتر از ترکیه و عربستان است. باید برای حل مشکلات تولید و صادرات به بازارهای منطقه بازاندیشی شود.

شعبان فروتن، زئیس اتاق ایلام /عکس: محمد علی‌مهدی

سال «تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها»؛ یازده سال است که مقام معظم رهبری در نام‌گذاری سال‌ها به مسئله اقتصاد، حل مشکلات اقتصادی و لزوم پیشرفت اقتصادی و تکنولوژیک کشور تأکید دارند.

رئیس اتاق ایلام در این باره می‌گوید: تأکید چندین ساله مقام معظم رهبری نشان از اهمیت مسئله اقتصاد و تولید برای ایشان و برای کشور دارد. این تاکید نشان از این دارد که توجه کافی به تولید موجب بهبود رفاه اجتماعی، اشتغال‌زایی و تأمین امنیت اقتصادی و نظامی می‌شود با بهبود فضای تولید و خدمات و به‌طورکلی اقتصاد، می‌توان به توسعه‌یافتگی رسید.

شعبان فروتن به «پایگاه خبری اتاق ایران» می‌گوید: اما آنچه در این مسیر مهم است اینکه باید به شعارها عمل شود؛ شعارهای خوب گام‌های عملیاتی محکم‌تری از سوی همه ارکان حاکمیت و بخش خصوصی نیاز دارد.

فروتن تاکید می‌کند: نباید در مقابل تولید مانع‌تراشی شود، باید مشکلات این حوزه شناسایی شود و برای رفع این مشکلات گام‌های اساسی برداشته شود و در این مسیر باید از کارشناسان اقتصادی کمک گرفته شود.

او ادامه می‌دهد: با توجه به تجربه‌هایی که بنگاه‌های تولیدی ما از سال‌های گذشته کسب کرده‌اند، در سال 1400 باید تقویت زیرساخت‌ها و اصلاح قوانین در حوزه تولید، صادرات و واردات موردتوجه قرار گیرد تا شاهد بهبود محیط کسب‌وکار در سال جاری باشیم.

فروتن می‌گوید: برای اصلاح این وضعیت همه سیاست‌گذارها باید دنبال عارضه‌یابی از تولید باشند؛ در به وجود آمدن این وضعیت فقط دولت مقصر نیست؛ البته تنها عوامل مؤثر هم عوامل خارجی مثل تحریم‌ها نیست. باید همه در کنار هم، از دولت تا بخش خصوصی و سایر ارکان سیاست‌گذاری که در این وضعیت سهمی دارند، در سال جدید برای اصلاح رویه‌ها به هم کمک کنند.

او به وضعیت مرزها و روابط تجاری ایران با کشور عراق اشاره می‌کند: ایران با عراق هفت مرز رسمی دارد، درحالی‌که کشورهایی مثل ترکیه و عربستان یک مرز مشترک با عراق دارند. سهم کالای ترک یا عربستان در بازارهای عراقی چگونه است؟ به نظر می‌رسد که این کشورها می‌خواهند جایگاه ایران را در این بازارها به دست آورند؟

فروتن ادامه می‌دهد: دلیل عدم موفقیت ما در بازارهای منطقه‌ای به سیاست‌گذاری‌ها و بروکراسی‌های ناقض و گاه نادرست برمی‌گردد. ما باید بدانیم که چرا در بازارهای منطقه موفق نیستیم؟

او به وضعیت بخش خصوصی در کشور هم اشاره می‌کند: بخش خصوصی باید برای خروج از بحران و مشکلات راهکار داشته باشد اما ما نتوانسته‌ایم جایگاه خود را محکم نگه‌داریم. ما در خیلی جاها ضعیف عمل کرده‌ایم. به گفته رئیس اتاق ایلام باید بخش خصوصی هم برای ارتقای جایگاه خود در سال 1400 تلاش کند و حتی یک گام جلوتر از سیاست‌گذاران در حل مسائل اقتصادی کشور بردارد؛ تفکر کند و برنامه‌ریزی داشته باشد و با دانش کارشناسی راهکار ارائه دهد.

فروتن تاکید می‌کند: شعار سال به نفع تولید و صادرات است و برای تحقق این شعار نیاز به همراهی، دولت و حاکمیت با بخش خصوصی است تا مشکلات اقتصادی کشور برطرف شود.

در همین رابطه