روز جهانی کارگر و روز معلم گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران - 12 اردیبهشت 1403

در نشست شورای گفت‌وگوی استان فارس مطرح شد

شورای استانی ثبت آثار تاریخی احیا شود

رئیس اتاق شیراز با اشاره به اینکه در حال حاضر همه فعالیت‌های مربوط به ثبت آثار تاریخی در تهران متمرکز شده است، گفت: مطالبه فعالان این بخش، بازگرداندن روال قبلی و احیای شوراهای استانی است.

01 اسفند 1402
کد خبر : 41688
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی شیراز، گفت: طبق قانون راجع به حفظ آثار ملی و نظامنامه اجرایی آن و قوانین بعدی، مراحل ثبت آثار تاریخی منقول و غیرمنقول در فهرست آثار ملی در هفت مرحله انجام می‌شود که از سال‌های 84 تا 88 شورایی متشکل از استان‌های فارس، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد حول محور فارس دفتر منطقه‌ای را تشکیل داده و جلسات ثبت با حضور کارشناسان استان‌های مرتبط تشکیل و پرونده‌ها مورد بررسی و تصویب قرار گرفته و سپس به تهران ارسال می‌شد.

محمدصادق حمیدیان در هفتاد و ششمین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان فارس افزود: تاکنون نزدیک به 3100 اثر از استان فارس در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. در سال‌های 89 تا 94 ثبت آثار تاریخی با افت شدیدی مواجه شد به‌طوری در سال‌های بعدازآن به‌طور میانگین سالیانه کمتر از 10 اثر به این فهرست افزوده شده است.

حمیدیان اظهار کرد: بر اساس کار کارشناسی متخصصان این حوزه، به دلیل محدودیت زمانی و کثرت پرونده‌ها امکان رسیدگی سریع و طرح همه پرونده‌های ثبتی وجود ندارد و با توجه به اینکه استان فارس جزو استان‌های پیشرو در حوزه آثار تاریخی، فرهنگی و طبیعی است، با به تأخیر افتادن ثبت آثاری که در معرض تخریب و یا آسیب هستند عملکرد استان نیز کاهش می‌یابد.

وی ادامه داد: همچنین در پی این موضوع شاهد خروج سرمایه‌گذاران یا عدم توجه به سرمایه‌گذاری به‌ویژه در حوزه‌های گردشگری و اقامتی و ایجاد و احیای مراکز گردشگری در استان هستیم.

رئیس اتاق شیراز با پیشنهاد احیای شورای استانی ثبت آثار تاریخی، طبیعی ناملموس و میراث غیرمنقول تاریخی و فرهنگی در فارس، اضافه کرد: در خصوص تصمیم‌گیری در حوزه تشکیل شوراهای استانی ثبت آثار تاریخی در سال‌های قبل، اختیارات در محدوده استان بود که از روند خوب و قابل قبولی برخوردار بودیم؛ اما در حال حاضر همه فعالیت‌ها در تهران متمرکز شده و مطالبه فعالان این بخش بازگرداندن روال قبلی و احیای شوراهای استانی است.

حمیدیان ادامه داد: پیشنهاد مشخص بخش خصوصی استان این است که تشکیل شورای استانی ثبت آثار تاریخی، طبیعی ناملموس و میراث غیرمنقول تاریخی، فرهنگی و ثبت آثار دارایشان استانی و ملی به ریاست استاندار محترم به استان‌ها تفویض شود و حدود اختیارات تا ثبت آثار محلی به استان تخصیص یابد.

وی تصریح کرد: همچنین دفاتر منطقه‌ای ثبت دوباره با نظارت دفتر ثبت تهران تشکیل و پرونده‌ها در جلسات دفاتر منطقه‌ای طرح و نواقص و مشکلات آنها جهت انجام مراحل نهایی ثبت به تهران ارسال شود که این موضوع می‌تواند در تسهیل در حفظ و احیای مؤثرتر از این آثار بسیار کارا باشد.

در ادامه این جلسه، محمد ثابت اقلیدی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس نیز گفت: در خصوص تشکیل شورای استانی بازدیدی توسط معاون وزارتخانه از محور زندیه و تخت جمشید انجام شد که پیگیری این موضوع را دنبال خواهیم کرد.

وی افزود: به دلیل آنکه پرونده‌های کشور زیاد است و ثبت آثار ناملموسی که در استان وجود دارد تبدیل به رویداد می‌شود و ما این موضوع را پیگیری می‌کنیم.

ثابت اقلیدی افزود: در سال‌های اخیر این موضوع ثبت آثار ناملموس تسری پیدا کرده و استان فارس 5 سهمیه دارد. در بحث نشان ملی صنایع‌دستی، استان 134 اثر نشان ملی گرفتند.

در ادامه این جلسه سایر موارد دستور جلسه مطرح شد و متخصصان بخش خصوصی و دولتی نظرات خود را اعلام کردند.

مصوبات نشست شورای گفت‌وگوی استان فارس

- استانداری فارس طی مکاتبه با وزارت میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری تفویض اختیار ثبت آثار تاریخی، طبیعی ناملموس و میراث غیرمنقول تاریخی-فرهنگی و ثبت آثار دارایشان استانی و محلی به استان را درخواست کنند.

- موضوع تفویض اختیار تشکیل شورای استانی ثبت آثار تاریخی، طبیعی ناملموس و میراث غیرمنقول تاریخی-فرهنگی و ثبت آثار دارایشان استانی و محلی به استان فارس توسط وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی دنبال شود.

- دفتر امور شهری و شوراهای استانداری فارس کارگروهی با حضور میراث فرهنگی، گردشگری، صنایع‌دستی، خانه صنعت، معدن و تجارت و اتاق شیراز تشکیل داده و مصوبات عوارض شهرداری شیراز و سایر شهرداری‌ها بررسی و گزارش آن به استاندار محترم ارائه کند.

- دفتر امور شهری و شوراهای استانداری فارس مصوبات شورای اسلامی شهر شیراز برای سال 1403 جمع‌بندی و به استاندار ارائه کند تا پس از تأیید استاندار به فرمانداری ارسال شود.

- دفتر امور شهری و شوراهای استانداری فارس گزارش موارد مربوط به اخذ نامتعارف تغییر کاربری و تفکیک اراضی در حوزه حریم شهری را مطابق تبصره بودجه سال 1402 تهیه و به دادستانی ارائه کند.

موضوعات :
در همین رابطه