رادیو مجازی اتاق ایران - 30 اردیبهشت 1403

توحید صدرنژاد در گفت‌وگو با اتاق ایران آنلاین

مداخلات فراقانونی، جایگاه اتاق ایران را تضعیف می‌کند

صدرنژاد گفت: مداخلات فراقانونی دولتی، جایگاه اتاق و بخش خصوصی ایران را تضعیف می‌کند و در سازمان‌های تجارت بین‌المللی فرصت‌های کشور را از بین می‌برد.

15 تیر 1402
کد خبر : 66982
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

توحید صدرنژاد رئیس اتحادیه صنایع بازیافت، با اشاره به حاشیه‌سازی‌ها درباره انتخابات هیات رئیسه اتاق ایران گفت: از همه انتظار داریم به رأی و انتخاب هیات نمایندگان اتاق ایران احترام بگذارند.

صدرنژاد در گفت‌وگو با «اتاق ایران آنلاین» افزود: اتاق‌های بازرگانی در تمام کشورهای جهان به‌عنوان بزرگ‌ترین تشکل غیردولتی هستند که فعالیت اقتصاد غیردولتی آن کشوررا نمایندگی می‌کند. در عرف بین‌المللی و در مقررات کنوانسیون‌ها و فدراسیون‌های بین‌المللی، اتاق‌های بازرگانی نظامِ خودکنترل و خود انتظام هستند. شرط حضور اتاق بازرگانی در کنوانسیون‌های بین‌المللی این است که با نظر بخش خصوصی انتخاب شوند و ما نباید جایگاه این نهاد را تضعیف کنیم.

او ادامه داد: اتاق تجارت ایران اولین نهاد اقتصادی در خاورمیانه است و باید از این ظرفیت به نحو احسن بهره بگیریم. در دوره دهم انتخابات هیات‌رئیسه اتاق ایران به خاطر برخی حساسیت‌ها عنوان شد که رد صلاحیت نامزدهای هیات رئیسه باید ظرف 10 روز کاری به‌صورت کتبی توسط وزارت اطلاعات اعلام شود و عدم اعلام به منزله تایید است. در موعد مقرر اعلام نظر نگردید، لذا این به معنای تأیید صلاحیت نامزدهای انتخاباتی بود. درنهایت 62 درصد از اعضای هیات نمایندگان به آقای سلاح‌ورزی رأی دادند.

صدرنژاد تاکید کرد: حالا عده‌ای در پی کارشکنی در نتیجه انتخابات هستند و این رفتار به معنای عدم تمکین عده‌ای از قانون است.

او تصریح کرد: اتاق ایران در مجامع داخلی و بین‌المللی نماینده دارد. در شرایط تحریم اقتصادی نیاز داریم نماینده بخش خصوصی در داخل و خارج از کشور برای مساعد کردن فضای اقتصادی کشور شرایط را هموار کند.

او معتقد است: بخش خصوصی خواهان این است که هیات رئیسه اتاق ایران هر چه سریع‌تر کار خود را شروع کند و این عدم همراهی و حاشیه‌سازی برای اتاق ایران، توسعه مراودات اقتصادی داخلی و بین‌المللی را دچار وقفه می‌کند.

به‌گفته صدرنژاد، در مراودات بین‌المللی اقتصاد بخش خصوصی در کنار دولت جایگاه ویژه‌ای دارد اما با دخالت دولت در انتخابات و تضعیف بخش خصوصی، شرکای تجاری و سرمایه‌گذاران دچار شبه می‌شوند.

او تأکید می‌کند: باید حاکمیت اجازه دهد از اتاق بازرگانی به‌عنوان اهرم فشار در مذاکرات استفاده شود و این فرصت مهم را از بین نبرد. با تضعیف اتاق ایران خیلی از فرصت‌های اقتصادی از بین خواهد رفت.

در همین رابطه